אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיצוץ בוועדת ששינסקי: אנשי משרד התשתיות מאיימים בפרישה צילום: יותם פרום

פיצוץ בוועדת ששינסקי: אנשי משרד התשתיות מאיימים בפרישה

מנכ"ל משרד התשתיות שאול צמח והממונה על הנפט במשרד יעקב מימרן טוענים כי הוועדה מתעלמת משיקולי האנרגיה של המדינה וכל מה שעומד מול עיניה הוא העלאת המיסוי. "אין בכוונתנו לשמש עלה תאנה להחלטות שיתקבלו", כותבים לאיתן ששינסקי

15.12.2010, 14:54 | ליאור גוטמן

ועדת ששינסקי בדרך להתפרק? במכתב ששלחו אנשי משרד התשתיות לפרופ' איתן ששינסקי מוטחת ביקורת קשה על התנהלות הוועדה, כאשר הטענה העיקרית היא שהוועדה מתעלמת משיקולי האנרגיה של מדינת ישראל וכל מה שעומד מול עיניהם היא המדיניות הפיסקלית, כלומר העלאת המיסוי.

"משאלה פני הדברים לא נותר לנו להסיק את המסקנות המתבקשות לעניין להמשך פעילותנו במסגרת הוועדה. אין בכוונתנו לשמש עלה תאנה להחלטות שיתקבלו", מסכמים במכתב, עליו חתומים מנכ"ל משרד התשתיות שאול צמח והממונה על הנפט במשרד התשתיות יעקב מימרן.

קידוח תמר, צילום: אלבטרוס קידוח תמר | צילום: אלבטרוס קידוח תמר, צילום: אלבטרוס

אנשי משרד התשתיות מציינים במכתב שלאחרונה הוקמה ועדת משנה לדיון במעמדו של מאגר הגז תמר, אולם הדברים אינם התקדמו. "כמו שמשרד האוצר אחראי על המדיניות הפיסקלית של מדינת ישראל, כך אנחנו אחראים על המדיניות האנרגטית. ללא פיתוח מאגר תמר המשק הישראלי יסבול ממחסור במקור אנרגיה", מסבירים שם, ומציינים שקביעה זו אף קיבלה תוקף על ידי המשנה ליועמ"ש אבי ליכט שמלווה את עבודת הוועדה.

השימוע מתקרב

הדרך היחידה במסגרתה יוכלו אנשי משרד התשתיות לחזור ולקיים את דיוני הוועדה היא מציאת פתרון הולם להבאת הגז מ"תמר" לחופי ישראל, כאשר חלק מהאפשרויות שעלו הן החרגת מאגר "תמר" מדיוני הוועדה או הענקת רשת ביטחון ממשלתית לבעיות מימוניות שיצוצו בהליך הפיתוח.

יצוין שאיום הפרישה מגיע יממה לפני תחילת השימוע עבור חברות שעלולות להיפגע ממסקנות הוועדה. אחד האישים הראשונים שיופיעו בפניה יהיה יו"ר ומנכ"ל נובל אנרג'י צ'ארלס (צ'אק) דווידסון, שצפוי להופיע מחר.

לא עומדים בלחצים?

במשרד האוצר סרבו להגיב למהלך המפתיע וציינו שוועדת המשנה למציאת פתרונות למאגר "תמר" אמורה להתכנס כבר מחר (ה') או ביום ראשון הקרוב. גורמים שמקורבים לנושא מזכירים ששר התשתיות לנדאו התנגד למכתחילה להקמת הוועדה ופעל לאורך התקופה בנחרצות כנגד המהלך. עוד מוסיפים הגורמים, שאנשי משרד התשתיות היו בין אלו שהצביעו בעד טיוטת מסקנות הביניים שפורסמו לפני כחודש, ולכן המהלך הנוכחי שלהם יותר מתמוה.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
פיתוח תשתית האנרגיה בישראל בסכנה . אנשי התשתיות חזקו...
לאנשי משרד התשתיות! כל הכבוד!!! התמידו בדרככם זו עד להשגת המטרה,כי היא היא הנכונה!!! להבהיר:מניות חברות חיפושי הגאז והנפט, נמצאות בחלקן הגדול בידי האזרח הקטן, המורכב מציבור מדינת ישראל. ציבור זה האמין בלמעלה מ2~3 עשורים כי הקידוחים יניבו פרי ברבות הימים. המידע הגאולוגי והטכנולוגי הרציני שזרם באספות השונות במשך השנים,גרם לציבור הנ"ל למנף, להסתכן,להשקיע, להפסיד/ולמרות לקדם את חיפושי הגאז/נפט(עם החברות הגדולות) בישראל!!! להזכיר: המדינה וראיית טובתה זה אנחנו !!! לאו דווקא האוצר וכבוד השר העומד בראשו... בברכת חברים האזרח הקטן והצנוע...
טובה , רמת גן  |  15.12.10
5.
מאוחר מדי, ולא רק בגלל שהלכו 8 מיליארד ש"ח למצרים,
אלא גם כי הראנו פרצוף מכוער לעולם, של רפובליקת בננות שאי אפשר לבנות מודל עסקי עליה. עם כל הכבוד למשרד התשתיות וללנדאו, זה ממש מאוחר מדי, הייתם צריכים לנער ידיכם מהשקץ עוד הרבה קודם לכן. את שמה הטוב של מדינת ישראל כיעד לעסקים ייקח שנים להחזיר.
אסף  |  15.12.10
לכל התגובות