אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": ג'ברה EasyGo - מקום לא טוב באמצע

בדיקת "כלכליסט": ג'ברה EasyGo - מקום לא טוב באמצע

אוזניית הבלוטות' של ג'ברה מנסה לשלב בין מחיר נמוך יחסית לאלגנטיות יוקרתית. התוצאה היא מוצר לא רע, עם איכות קול גבוהה - אבל כזה שמפספס את שתי המטרות

16.12.2010, 17:06 | אבנר קשתן

אוזניות בלוטות' הן לא גאדג'ט שעובר מהפכות גדולות בשנים האחרונות. מרבית היכולות הבסיסיות כבר הוטמעו בכל אוזניה, וכבר לא צריך לדאוג שאוזניה שנרכוש לא תתקשר עם הטלפון שלנו, תסבול מאיכות קול מזעזעת או שלא תתלבש לנו על האוזן בכלל.

הדגמים החדשים מנסים לחדש עם גימיקים שונים, כמו מסנני רעשים טובים יותר או אפליקציות קוליות, אבל בסופו של דבר אוזניות בלוטות' נבדלות אחת מהשניה בשני תחומים מרכזיים: הנדסת אנוש ומחיר.

בקצה אחד של הסקאלה יש את האוזניות הפשוטות, הזולות. הן לרוב מאסיביות יותר, קצת כבדות, ולא מתיימרות להיות אלגנטיות במיוחד, כמו ה-Motorola H350. בקצה השני תמצאו אוזניות כמו ה-Jawbone ICON, שסקרנו לפני כמה חודשים. הן שוקלות גרמים בודדים וכמעט ואינן מורגשות על האוזן, ומעוצבות כמו תכשיטים - או לחילופין, כמעט ולא נראות.

וכאן טמונה הבעיה של ה-EasyGo מבית חברת ג'ברה: הוא מנסה להיות עם ולהרגיש בלי, לתת תחושה יקרה במחיר זול - ומפספס את היתרונות של שתי האפשרויות.

אלגנטית, אבל לא מספיק. ג אלגנטית, אבל לא מספיק. ג'ברה EasyGo אלגנטית, אבל לא מספיק. ג

לא אוזניה רעה, אבל...

ה-EasyGo דומה מאד במימדים ל-ICON, אבל לא מצליחה להיות נוחה כמותה. היא לא יושבת בתוך האוזן באותה קלילות, גם אם מחליפים את אטמי הסיליקון, והכפתורים שלה פחות נוחים: כפתור החיוג והניתוק מכסה חצי מגודל האוזניה והוא רגיש מדי. התוצאה: כל נגיעה קלה, כדי להסיט את האוזניה הצידה או להזיז את השיער, גורמת לניתוק השיחה באמצע. ההרגשה היא שההפרש הלא מבוטל במחיר בין שתי האוזניות בא לידי ביטוי באופן ישיר באיכות הגימור וההרכבה.

מהצד השני יש את האוזניות הפשוטות. ה-H350 אולי לא תזכה בפרס על אלגנטיות, אבל היא עושה את העבודה היטב, ולא בכדי היא נמצאת בקטלוג של מוטורולה כבר ארבע שנים ולא הוחלפה על ידי דגמים חדשים יותר. היא גדולה יחסית, וכבדה, אבל עם זמן סוללה מכובד, פי אחד וחצי מה-EasyGo, וכפתורים נוחים ולא רגישים מדי. גם המחיר שלה בהתאם - נמוך יותר מה-EasyGo בכ-50 שקל.

כל זה לא בא להגיד שה-EasyGo היא אוזניה רעה. היא לא, בכל קנה מידה. איכות השמע והמיקרופון סבירים לחלוטין, גם ברכב רועש בכביש בין-עירוני. היא מכילה יכולות מודרניות, כמו חיוג קולי, אפשרות חיבור לשני מכשירי בלוטות' בו זמנית, וזמן סוללה מכובד, 50% יותר מאשר ה-ICON היוקרתית. לא צריך לעקוב אחר הנחיות סבוכות וצירופי כפתורים מורכבים כדי לקשר אותה למכשיר טלפון.

הזזת את השיער? ניתקת את השיחה הזזת את השיער? ניתקת את השיחה הזזת את השיער? ניתקת את השיחה

 

השורה התחתונה

הטוב

  • עובדת ללא צורך בהתקנה מיוחדת
  • זמן סוללה סביר
  • איכות קול טובה

הרע

  • כפתור חיוג/ניתוק רגיש מדי
  • לא נוחה מספיק

המפרט

  • ממדים: 53.7 על 15.8 על 9 מ"מ
  • משקל: 8 גרם
  • זמן סוללה: 6 שעות דיבור, 8 ימי המתנה (נתוני יצרן)
  • תומך בתקן Bluetooth 2.1 + EDR, עם פרופילי Headset v1.1, Hands-Free Profile v1.5.

המסקנה

ה-EasyGo היא אוזניה טובה וסולידית. הבעיה אינה טמונה במוצר עצמו, אלא בניסיון להפוך אותו למשהו שהוא לא.

מחיר: 170 שקל בחנויות המחשבים והאלקטרוניקה

תגיות