אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יצרני הרכב הסינים: אין תוכניות לגבי שוק הרכב הישראלי

יצרני הרכב הסינים: אין תוכניות לגבי שוק הרכב הישראלי

עם זאת תעשיית הרכב הסינית צמאה לרכישת טכנולוגיה מישראל: "לחברות הישראליות יש טכנולוגיה טובה שתסייע לנו להפוך את המכוניות לאיכותיות יותר". יצרני הרכב הסינים ייפגשו מחר עם אנשי בטר פלייס

20.12.2010, 14:02 | תומר הדר

"כרגע אין ליצרני הרכב הסינים תוכניות לגבי שוק הרכב הישראלי - אך תוכניות כאלה בהחלט באות בחשבון בעתיד", כך לדברי דו פאן צ'י, סמנכ"ל איגוד יצרני הרכב הסינים, שהוזמן לישראל, יחד עם משלחת יצרני רכב סינים, במסגרת תוכנית שביט של מכון היצוא הישראלי, במטרה לחזק את היצוא הישראלי לסין בענפי הרכב, התקשורת והאלקטרוניקה.

לדברי דו, "הסיבה העיקרית היא הבדלי תרבות". דו מפתיע גם בכל הנוגע למאמצי החדירה של יצרני הרכב הסינים לשווקים באירופה: "נכון להיום אין יצרניות רכב סיניות שעומדות לחדור לשוק האירופי. השותפויות שיש לנו בסין עם יצרנים אירופיים כגון פולקסווגן מונעות מאיתנו לייצא את המכוניות שמיוצרות בסין. אך ישנם גם יצרני רכב סינים שאינם קשורים בבריתות עם יצרנים אירופיים, אך לדעתי יצרנים אלה ייצרו מכוניות לשוק האירופי רק בשנת 2020 אז תהיה למכוניות האיכות הנדרשת".

לדבריו "הרכב הסיני עדיין אינו נתפס כמספיק מתקדם ותעשיית הרכב זקוקה לטכנולוגיה. היצרנים הסינים חייבים גם להתייעל בנוגע לתהליכי יצור. לדברי דו אנשי ארגון יצרני הרכב הסינים צפויים להיפגש מחר עם אנשי בטר פלייס, אשר מקיימים מגעים עם נציגי הארגון בסין: "אחד התחומים החשובים במסענו הוא הרכב החשמלי. כפי שידוע חברת רנו עורכת כאן ניסוי ברכב חשמלי והממשלה מפנה תשומת לב רבה לתחום. אנו אף צופים שיתוף פעולה בתחום עם חברות ישראליות, אשר יגיעו לישראל ויקחו חלק בהדגמות של רכב חשמלי בערי סין".

דבריו של דו בכל הנוגע לתעשיית הרכב הסינית נוגעים אך ורק למכירת מכוניות, אך בכל הנוגע לרכישת טכנולוגיה, עיניה של תעשיית הרכב הסינית נשואות לעבר היצרנים הישראלים. "לחברות הישראליות יש טכנולוגיה טובה שתסייע לנו להפוך את המכוניות לאיכותיות יותר ולהגדיל את היצור והשיווק בעולם", מסביר דו. "אני צופה שיתופי פעולה מוצלחים כמו אלה שיש לחברות ישראליות עם חברת FAW הסינית. אני מאמין שגם יצרנית המשאיות פונטון וחברת BYD מעוניינות בטכנולוגיה הישראלית. חשוב להדגיש ששיתוף הפעולה הרצוי עם יצרניות רכב סיניות וחברות ישראליות נוגע בעיקר ליצרניות הרכב הסיניות הגדולות. הסיבה לכך היא שהחברות הקטנות בסין עדיין אינן נהנות מיציבות כלכלית אשר נדרשת לשיתופי פעולה בינלאומיים".

תגיות