אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תחזיות IBI ל-2011: מדד ת"א 25 יעלה ב-8%, שוק האג"ח לא מעניין צילום: shutterstock

תחזיות IBI ל-2011: מדד ת"א 25 יעלה ב-8%, שוק האג"ח לא מעניין

בבית ההשקעות ממליצים להיחשף לחברות נדל"ן עם פעילות בחו"ל ולצמצם חשיפה למניות הגז. מעריכים כי הצמיחה במשק תעמוד על 3.2% בשנה הבאה

21.12.2010, 11:34 | חנן פייגנבאום

הכלכלנית הראשית של בית ההשקעות IBI, איילת ניר, פתחה היום (ג') את סקירתה לצפוי במשק הישראלי ב-2011 בהערכה כי במהלך השנה הבאה יצמח המשק בקצב של 3.2%, כלומר בקצב מעט מתון לעומת השנה הנוכחית.

ניר הסבירה את ההתמתנות הצפויה בצמיחה בעיקר בירידה צפויה בצמיחה בעולם וגם בשל ירידה צפויה בצמיחה הפרטית. ניר צופה כי היבוא לישראל יגדל בשנה הקרובה בשל צמיחה בהשקעות גם בתעשייה וגם בנדל"ן וצופה אינפלציה בשיעור של 2.7% וירידה נוספת (אם כי קטנה) בשיעור האבטלה. באשר לגירעון הפיסקאלי הצפוי אמרה ניר כי הוא צפוי לעמוד מעט מעל ליעד, אך לא באופן שיהיה קושי לממן אותו. עוד צופה ניר ירידה כי גם ב-2011 תחול ירידה ביחס החוב תוצר בישראל ל-76%. 

השקל ימשיך להתחזק

באשר לאינפלציה אומרת ניר כי הדיור לא צפוי להיות גורם הסיכון עיקרי לאינפלציה המקומית ב-2011. ניר מסכמת ואומרת כי סעיף הדיור ימשיך לתרום למדד המחירים לצרכן, אך זאת באופן יותר מתון מהשנה האחרונה וזאת בשל המאמץ הרגולטורי שנעשה לטפל בעליית המחירים וגם בשל העובדה שהמחירים גבוהים, קרי נקודת המוצא היא גבוהה יותר. 

בנוגע לריבית הצפויה אומרת ניר כי עד סוף השנה צפויה הריבית לעמוד על 3%-3.25%.

על שוק המט"ח אמרה ניר כי "העודף בחשבון השוטף מייצר לחץ לייסוף של השקל וכך גם פער הריביות החיובי ופערי הצמיחה שתורמים להיחלשות הדולר". ניר ציינה כי הייסוף של השקל עשוי להיות ממותן ע"י כמה גורמים. כך למשל, אומרת ניר, הנגיד יכול לצמצם הייסוף באמצעות שינוי בפער הריביות, אבל מעריכה כי זה לא צפוי לקרות. דבר נוסף שלדבריה של ניר עשוי להביא להפחתה בייסוף השקל הוא שינוי במגמות המט"ח העולמיות והתחזקות הדולר אבל לדבריה לא ניתן לבנות על כך.  

"להוריד רגל מהגז" במניות הגז

מנהל מחלקת המחקר, אורי ליכט התייחס בסקירתו לענפי ההשקעה הנבחרים בשוק המניות המקומי ב-2011. ליכט  לדבריו של ליכט ב-IBI מעריכים כי ב-2011 יעלה מדד ת"א 25 ב-8%. 

ליכט הוסיף כי המעו"ף נסחר במכפיל 15 על רווחי 2011 ולכן הסיכוי לעשות רווח בשוק ההון מצוי בשוק המניות, לעומת שוק האג"ח שאינו מעניין. לדבריו הפוקוס על מניות הדיבידנד יימשך, כשגם מניות השורה השנייה והשלישית יתחילו לרכז יותר ויותר עניין. 

לדברי ליכט, בתחום הגז ניתן "להוריד רגל מהגז" משום שיש הרבה סיכונים לחזרות המגזר כמו סיכוני הרגולציה (ועדת ששינסקי), סיכוני תגלית (לא מדובר על 0 או 1), סיכוני פיתוח ועוד. מי שכן מהוות הזדמנות להשקעה הן חברות התשתית שייהנו מתקציבי פיתוח גדולים בשל פרויקטי הגז.  

בתחום הנדל"ן ממליץ ליכט לבחון השקעה בחברות בעלות חשיפה לשווקים בחו"ל, כמו נכסים ובניין, גזית גלובוכדומה, ולהרגיע מעט את ההשקעה בחברות המתמקדות בארץ. 

הכלכלות בעולם יצמחו גם ב-2011

האסטרטג הראשי לשווקים בינ"ל ב-IBI, אייל קליין, סקר במסגרת המפגש את התמורות וההזדמנויות הצפויות בשווקים הגלובליים ב-2011. קליין ציין כי העולם נמצא בסביבת ריבית מאוד נמוכה, גם במדינות כמו ניו זילנד, אוסטרליה, הודו, או בברזיל שבהן ראינו כבר העלאות ריבית. קליין העריך כי הריבית בגושים המרכזיים תמשיך שלא להעלות גם לאורך מרבית שנת 2011.

קליין ציין כי "האינפלציה בעולם המפותח נמוכה והיא תישאר נמוכה עוד תקופה ממשוכת, זאת בעוד שבעולם המתעורר הלחצים האינפלציוניים דווקא עולים". לאור העובדה כי האינפלציה נמצאת בשליטה והצמיחה בסחר העולמי טוענים ב-IBI כי אחרי הצמיחה העולמית ב-2010 נמשיך לראות עולם צומח גם ב-2011. קליין מזכיר כי המאזנים של החברות המסחריות עברו טיפול רציני מאוד אחרי המשבר של 2008 וכי כיום החברות הרבה פחות ממנופות ויותר שופעות מזומנים. לדבריו המאזנים החזקים של החברות תומכים בהשקעה גם באג"ח קונצרני וגם במניות, זאת אל מול האפיק הממשלתי. "האלטרנטיבה הממשלתית הולכת ומתדרדרת. לא מעט מדינות מתמודדות עם שיעורי חוב גבוהים ולכן הממשלות יותר מסוכנות והמשקיע לא מקבל פיצוי עולם בתשואה על ההשקעה באג"ח ממשלתי", קובע קליין.

בנוגע להתעוררות בשווקי המזרח אומר קליין כי אחת התובנות הכי חזקות שרצות היום בשוק היא כי בראיה ארוכת טווח, העתיד שייך למזרח והמחיש זאת באמצעות הנתון על פיו ב-2030 מעמד הביניים במזרח יהיה גדול בהרבה מזה המקביל במערב. עם זאת קליין מזהיר כי בטווח הקצר ובינוני יש למדינות המזרח בעיות משמעותיות, כמו למשל בעיית האינפלציה, או בעיית אי השוויון ולכן הוא צופה כי מדינות אסיה יסבלו מסטיית תקן גבוהה בטווח הקצר והבינוני. לאור זאת צמצם קליין את אפיקי ההשקעה המועדפים במזרח וציין כי "הערך האמיתי באסיה נמצא לדעת IBI בחברות חומרי גלם, אנרגיה ותשתיות שמאפשרות להימלט מחלק מסטיות התקן שמספקים לנו השווקים המתפתחים במזרח".

בנוגע לשווקי המניות העולמיים העריך קליין כי על אף רמות השיא (למשל בארגנטינה, טורקיה וברזיל, כשבארה"ב וגרמניה שיא של שנתיים) מחירי המניות תואמים את רמת הפעילות הכלכלית נכון להיום.

תגיות