אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתחם קולנוע מוגרבי בתל אביב נמכר לשניים מבעלי נאוסיטי ב-80 מיליון שקל צילום: בלומברג

מתחם קולנוע מוגרבי בתל אביב נמכר לשניים מבעלי נאוסיטי ב-80 מיליון שקל

המבנה נשרף ונהרס בסוף שנות ה-80 ולאחרונה שימש המקום כמגרש חנייה. התב"ע מאפשרת בנייה של 5 קומות וקומת גג

22.12.2010, 10:47 | שי פאוזנר

מתחם קולנוע מוגרבי שבפינת הרחובות פינסקר, בן יהודה ואלנבי בת"א נמכר לאדי ארדיטי וסבי בר נוי, מבעלי נאוסיטי, בסכום של 80 מיליון שקל.

השטח היה שייך לבעלים שונים בעבר, אשר ביקשו לפרק את השותפות ביניהם, לכן מונו לשותפות חמישה עורכי דין ככונסי נכסים, שכל אחד מהם ייצג בעלים אחרים: עו"ד מרים דונין, עו"ד איריס אוסטרובסקי, עו"ד עופר זמיר, עו"ד אמוץ וייס, ועו"ד אמיר זכאי.

לאחרונה שימש המקום כמגרש חנייה למרות שיש תב"ע (תוכנית בניין העיר) המאפשרת בנייה במקום. בין המתמודדים במכרז היו גם רמי לוי, חברה בשליטת ג'ורג' חורש, אדריאל, אורנים של מנחם אורן והאחים לאה יודקובסקי ושלמה מוגרבי, מבעלי הקרקע.

המתחם מורכב מארבע חלקות בשטח כולל של 2,156 מ"ר. התב"ע במקום מציעה ליזמים 275% אחוזי בנייה. במקום ניתן לבנות 5 קומות וקומת גג. על פי התוכנית, קומות 2-1 מיועדות לשימושי מסחרי, שירותים אישיים, בתי אוכל, ובתי קולנוע, והקומות 3־5 מיועדות למשרדים או מלון.

בית אופרה חדש

היוזמה להקמת המבנה הייתה מצד ראש העיר הראשון של ת"א מאיר דיזנגוף, והאדריכל יוסף ברלין, אשר פנו אל יעקב מוגרבי, סוחר יהודי עשיר שעלה לארץ ישראל מדמשק בשנת 1925, כדי להקים בית אופרה חדש בתל אביב בסוף שנות ה-20. לבסוף נבנה בית קולנוע בקומה העליונה ומתחתיו, בקומת המרתף, אולם נוסף ששימש כאולם הצגות.

את המבנה תכנן ברלין בשנת 1928 והמבנה נחנך ב־13 בפברואר 1930. חזית המבנה הייתה עשויה לבני סיליקט חשופות וחלונות אנכיים בסגנון האר דקו. אולם הקולנוע כלל גג שנפתח בקיץ. באולם ההצגות התחתון הופיעו במשך השנים תיאטראות עבריים שונים בהם הקומקום, לי-לה-לו, המטאטא, האוהל, הבימה והקאמרי.

השריפה וההריסה

בשנות ה-70 וה-80 שימש האולם התחתון כאולם קולנוע נוסף. בחודש יוני 1986 אירעה שריפה בבניין אשר גרמה לו לנזק בלתי הפיך שהוביל להריסתו בשנת 1989.

כיום קיים במקום מגרש חנייה. באמצע שנות ה-90 אושרה תוכנית לבנייה מחודשת של מבנה בן 5 קומות, "בית מוגרבי", על ידי בעלי הקרקע, כולל שחזור ברוח החזית הישנה שהייתה לכיוון הכיכר, אולם התוכנית לא יצאה אל הפועל.

עורכת הדין מרים דונין, ששימשה כונסת של חלק מבעלי הקרקע מסרה הבוקר: "כל האזור של מרכז ת"א עבר שינוי בשנתיים האחרונות. ניתן לפתח את המקום למלונאות ולדעתי הרוכשים ינסו לפתח אותו למגורים. אין יותר מדי מגרשים ריקים כאלה בלב העיר, שיש עליהם כבר תב"ע שמאפשרת בנייה, ולכן שולם הסכום הגבוה הזה. זו בהחלט עסקה של אנשים עם חזון שרוצים לפתח את המקום".

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
כדאי להגדיל את אחוזי הבניה, ולשנות את התב"ע לטובת בית מלון.
המיקום של המתחם מתאים בעיקר לבית מלון. ויהיה מאד נכון להועיד שטח זה לבית מלון. התכנון להגדלת התיירות חייב להיות יסודי. ומיקומם של בתי המלון הם תנאי יסודי. לכן כדאי לה לעירית תל אביב לאפשר בחינה מחדש של היעוד לקרקע זו.
אורי... .  |  23.12.10
7.
רק בישראל 2010 מוכרים מבנים היסטורים למרבה במחיר !
מבנה היסטורי כזה היה ראוי שעיריית ת"א תרכוש בכל מחיר, תשפץ/ תשחזר ותהפוך את המקום למוזיאון ! ההכנסות מהמוזיאון היו מחזירים את ההשקעה ! בקצב הזה לא ישארו מבנים היסטוריים למדינת ישראל ובמדינת ת"א בפרט ! מדינה ועם שלא זוכרים את ההיסטוריה- לא יהיה לה עתיד !
צ'ומפי , מרכז  |  22.12.10
לכל התגובות