אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היועמ"ש: אם שביתת הפרקליטים תימשך, לא אחתום על ערעור הנגבי צילום: תומריקו

היועמ"ש: אם שביתת הפרקליטים תימשך, לא אחתום על ערעור הנגבי

המועד האחרון להגשת הערעור בעניינו של צחי הנגבי חל מחר. וינשטיין: "הקמת גוף שיפקח על הפרקליטות יגביר את האמון בה"

22.12.2010, 20:10 | איתי הר אור

בשורה טובה לצחי הנגבי ולחץ מכיוון יהודה וינשטיין: היועץ המשפטי לממשלה אמר לפני זמן קצר כי אם שביתת הפרקליטים תימשך, הרי שאין בכוונתו לחתום אישית על הערעור שרצתה המדינה להגיש בעניינו של חבר הכנסת צחי הנגבי. וינשטיין אמר את הדברים במפגש עיתונאים בהשתלמות השנתית של המשפט הפלילי המתקיימת באילת.

וינשטיין אמר את הדברים על רקע האפשרות הטכנית שאם הפרקליטים בשירות המדינה ימשיכו בשביתתם, הרי שהוא בעצמו יוכל לחתום על הערעור.

 

הסוגייה עלתה לאחר שהתברר כי המועד האחרון להגשת הערעור בעניינו של הנגבי חל מחר. הלילה אמורים הפרקליטים להתחיל במשא ומתן מרתוני עם האוצר במגעים לסיום השביתה, אך הסיכויים כי יגיעו להסכם שבעקבותיו ישובו לעבודתם - קלוש.

פרקליט המדינה משה לדור הנמצא גם הוא בכנס הבהיר כי הדברים עדיין לא סגורים וחתומים: "ועדת החריגים שמאשרת התייצבות פרקליטים בדיונים מכונסת בשעה זו, וייתכן שבעקבות המשא ומתן תהיה מחר בבוקר פנייה נוספת לועדת החריגים אשר עשויה, לאור התקדמות המשא ומתן הלילה, לאשר את הגשת הערעור". עוד גילה לדור כי למעשה ישנו כבר ערעור מוכן שרק ממתין לחתימה על מנת להגישו. בכל מקרה, אמר לדור כי לא תוגש לבית המשפט בקשה להארכת מועד להגשת ערעור נגד הנגבי, וגם אפשרות של ערעור עקרוני ותמציתי אינו נמצא על הפרק.

בהמשך אמר פרקליט המדינה כי שביתת הפרקליטים היא שביתה חוקית ולגיטימית. מאז שנות ה-80 נעשתה שחיקה בשכר הפרקליטים". במענה לשאלה אם התאכזב ששר המשפטים יעקב נאמן לא הצטרף לעמדת הפרקליטות, נמנע לדור מלמתוח ביקורת אישית על השר נאמן, אך אמר: "אני לא יודע מה זה הצטרף ומה זה לא הצטרף. הממשךה הייתה אמורה לפתוח עם הפרקליטים במשא ומתן מיידי, והפעם היא לא עשתה זאת באופן חריג ולא מקובל".

וינשטיין: "הקמת גוף שיפקח על הפרקליטות יגביר את האמון בה"

"נכון שיש ביקורת על פרקליטים, בבית המשפט, במקומות אחרים, וברור לי שהגוף הזה, שיפקח על הפרקליטות, לא יכול שישמש ככלי ניגוח בפני פרקליט מופיע. לא ייתכן שפרקליט יצטרך לעסוק בתלונות זוטות של אזרחים במקום לייצג את האינטרס הציבורי. זה לא מתקבל על דעתי", כך אמר וינשטיין לקראת מושב הפתיחה שעסק בהקמת גוף שיפקח על הפרקליטות.

"יחד עם זאת, המטרה להתחבב על כל פרקליטים בשירות המדינה שולית למטרה העיקרית בעיניי, והיא שכל 7.5 האזרחיות יתייחסו לפרקליטות בכבוד, כמו שאני מתייחס אליה. אם מוסד כזה יקום, האזרחים יכבדו את הפרקליטות. אם הייתי חושב לרגע אחד שיש במוסד כזה, כדי לפגוע בפרקליטי המדינה לא הייתם מוצאים יריב מר ממני. אבל אני סבור שהמוסד הזה יכול לקדם מגמות טובות, של אמון הציבור בפרקליטות המדינה. אנחנו מקיימים דיונים אינטנסיביים ורציניים בנושא הזה. זה נעשה בשיתוף פעולה עם פרקליטות המדינה".

בהמשך התייחס וינשטיין למינויו של ניצב יוחנן דנינו לתפקיד מפכ"ל המשטרה. “שואלים אותי למה הזדרזתי ולא המתנתי לתום בדיקתו של המבקר. אז אשיב כך: לפני כמה חודשים היה אצלי השר אהרונוביץ והוא סיפר לי שהוא שוקל לראיין מספר מועמדים. ואז פרצה פרשת בר-לב, שבעקבותיה הוא פרש מן המירוץ. בינתיים הסתבר שהמבקר בודק פרשה מסוימת שמתייחסת לניצב דנינו. ביקשתי וקיבלתי חוות דעת של המשנה לפרקליט המדינה, וקיבלתי חוות דעת יסודית ביותר. הודעתי לשר כי חוות הדעת מטעם הפרקליטות שלפיה אין מניעה להמשיך בהליך המינוי.

בפאנל משתתפים גם שופטת בית המשפט העליון עדנה ארבל, פרקליט המדינה משה לדור, עורך הדין נבות תל צור והשופט בדימוס בועז אוקון. שר המשפטים יעקב נאמן, שהיה גם הוא אמור להגיע לכנס, נעדר ממנו עקב נסיעה דחופה לחו"ל.

תגיות