אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": בחסות אי.בי.אי: אושר הסכם השכר של זוהר לוי

בלעדי ל"כלכליסט": בחסות אי.בי.אי: אושר הסכם השכר של זוהר לוי

ההחלטה להעניק ליו"ר סאמיט שכר בעלות של 60 מיליון שקל לשנים 2010–2009 אושרה בסיוע התמיכה של בית ההשקעות אי.בי.אי. שאר בתי ההשקעות התנגדו לתגמול. רשות ני"ע החליטה לבדוק את הליך ההצבעה

23.12.2010, 07:11 | רחלי בינדמן

רשות ניירות ערך החליטה לבדוק את תוצאות ההצבעה באסיפת בעלי המניות של חברת הנדל"ן סאמיט, לאחר ששלשום דיווחה החברה כי תנאי השכר של היו"ר ובעל השליטה זוהר לוי אושרו באסיפה ברוב דחוק, כך נודע ל"כלכליסט".

ביום שלישי דיווחה סאמיט כי אסיפת בעלי המניות שלה אישרה נוסחת תגמול חדשה ללוי. במסגרת אותה חבילה יזכה לוי לשכר בעלות של כ־60 מיליון שקל עבור השנים 2009–2010. תגמול שכזה מקדם את לוי למעמד של אחד משיאני השכר הבולטים של 2010.

החבילה הנדיבה אושרה בתמיכתו של בית ההשקעות אי.בי.אי. מכיוון שמדובר בעסקת בעלי עניין, אישורה מחייב תמיכה של לפחות שליש מבעלי המניות שאינם קשורים לבעל השליטה ושלקחו חלק בהצבעה. בפועל אושרו תנאי השכר בתמיכה של 33.45% מבעלי המניות הלא נגועים, כלומר 0.12% מעל למינימום הדרוש.

בדרך כלל, מי שמגיעים להצבעות הם רק הגופים המוסדיים שנדרשים להגיע אליהן מכוח החוק. לעומתם, בעלי המניות הפרטיים אינם נוהגים לפקוד את האסיפות, מה שמגדיל את כוח ההשפעה של הגופים המוסדיים.

מה שעורר את תשומת לבה של רשות ני"ע היתה העובדה שרוב הגופים המוסדיים המחזיקים במניות סאמיט דווקא הצביעו נגד אישור התגמול החדש. רבים מהם נסמכו על ההמלצה של חברת אנטרופי (שרכשה את פעילותה של פועלים סהר, ספקית שירותי הייעוץ למוסדיים המצביעים באסיפות) שקראה להתנגד לעסקה.

בראש המתנגדים עמדה כלל ביטוח, הגוף המוסדי הגדול ביותר המחזיק ב־10.97% מזכויות ההצבעה בסאמיט, שהם 35% מהקולות הלא נגועים שהשתתפו באסיפה. מאז אפריל, המועד שבו ביקשה סאמיט להביא את הסכם הניהול החדש לאישור האסיפה הכללית, הספיקה כלל למכור בשוק מניות של סאמיט וכך איבדה 0.12% מכוח ההצבעה שלה, בדיוק השיעור שנדרש שלשום כדי להכריע את הכף.

אל כלל ביטוח הצטרפו כל חברות ניהול קרנות הנאמנות של בתי ההשקעות הגדולים (למעט אי.בי.אי) - של הראל, אלטשולר שחם, מנורה מבטחים, אקסלנס וכלל פיננסים. אי.בי.אי, שקרנות הנאמנות שלו מחזיקות ב־2.42% מסאמיט (שהם 10% מהקולות הלא נגועים), בחר כאמור לתמוך בחבילת השכר, לצד משקיעים נוספים ששמם לא פורסם.

סך התגמולים שקיבל לוי ב־2009 עמד על כ־2.1 מיליון שקל לאחר שוויתר באופן זמני על דמי ניהול של כ־10.5 מיליון שקל שהיו מקדמים אותו למקום ה־11 ברשימת שיאני השכר של אותה שנה. לוי מחזיק בכ־43.2% מהון המניות של סאמיט הנסחרת לפי שווי של כ־320 מיליון שקל.‏ הוא גם חתנו של הקבלן יעקב אנגל ולשעבר סמנכ"ל הכספים של קבוצת אנגל.

לפי הסכם הניהול החדש, לוי יזכה לתגמולים בעלות של יותר מ־48 מיליון שקל עבור 2009, כאשר מרבית הסכום מיוחס לשווי האופציות שהוענקו לו. החל מ־2010 ירד שכרו של לוי והוא יקבל רק דמי ניהול ללא אופציות בהיקף של כ־10 מיליון שקל לשנה. בחודשים האחרונים ניהל לוי מגעים ממושכים עם כלל ביטוח ועם גופים מוסדיים אחרים לצורך אישור חבילת התגמול החדשה. החלטתו להעלות את הנושא לאישור האסיפה למרות התנגדות כלל ביטוח והעובדה שהאסיפה אישרה את ההסכם, התקבלה לכן בהפתעה.

מרשות ני"ע נמסר בתגובה: "הנושא בבדיקה"

מאי.בי.אי סירבו להגיב.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
כל אחד חוטף נתח
בעלי העניין בחברות ציבוריות חולבים את החברות בלי טיפת בושה. מסיבה שעדיין לא ברורה לי, הדבר בולט במיוחד בחברות הנדלן. באופן אישי, את החלק מתיק השקעות שלי המוקדש לנדלן אני משקיע בריט1, דמי הניהול שם הם 1% שזה לא מאד זול אבל גם לא מאד יקר אבל הכי חשוב שדמי הניהול הם קבועים ברורים ושקופים.
קושי  |  24.12.10
3.
כשלון.
לטעמי אשור שכר של קרוב ל20 % משוויה של החברה בגין שנתיים מלמד על כשלון של הרשויות שאמורות להגן על המשקיע הקטן. אין אדם , ובוודאי בתחום הנדלן ששווה שכר של 60 מיליון שח בשנתיים. מעניין וחובה על אי. בי . אי שתמכה באישור ההסכם להסביר את נימוקיה ובייחוד כיצד תורם השכר האמור ללקוחותיה.
דר יוסף אהרונסון , הוד -השרון  |  23.12.10
1.
האם זהר לוי יצעיד את סאמיט לליגה הלאומית?
בעלי חברות מגיע להם תמורה הולמת להצלחתם בהצמחת החברה,קרי- גידול בהכנסות,גידול ברווחים,גידול בתזרים המזומנים,ובלבד שהם ישתפו את כלל המשקיעים בפירות הצלחה זו,קרי-יחלקו דבידנד ויקבעו מדיניות דבידנד לטובת כלל המשקיעים ולטובת החברה. זהר לוי,על פי דיווחי סאמיט,הצליח בגדול ,ולדעתי יכל להמשיך ולהצעיד בגדול את סאמיט, לכן מגיעה לו תמורה הולמת מידתית,עכשיו מוטלת עליו ההוכחה שהוא יודע לשתף את כלל המשקיעים בפירות הצלחתו במסגרת חברה ציבורית. הוא חייב לחלק מיידית 100 מיליון שקל כדבידנד ראשוני ולקבוע מדיניות חלוקת דבידנד לעתיד לבוא. פעולות אלה יביאו לשתי תוצאות מיידיות: 1.תיקון עיוות השוק. סאמיט נסחרת היום מתחת להונה העצמי ולמזומנים שלה כ-40% .חלוקת דבידנד בסך 100 מיליון ש"ח יתקן באופן חלקי עיוות זה במיידי. 2.יכניס משקיעים מוסדיים נוספים לחברה. קביעת מדיניות חלוקת דבידנד תכניס לחברה משקיעים מוסדיים אשר יצעידו את החברה למעמדה הראוי ויעלו את שוויה באופן משמעותי. כך יהנו הן בעלי החברה והן כלל המשקיעים וזהר לוי יצעיד את סאמיט לליגה הלאומית בדומה לחברות מחלקות דבידנד כמו-מדטכניקה,דיסקונט השקעות,מרחב,פרטנר וכד'.
יעקב מישל  |  23.12.10