אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוסי גורדון: "בחודשים הקרובים נראה עלייה בשכר הדירה" צילום: אוראל כהן

יוסי גורדון: "בחודשים הקרובים נראה עלייה בשכר הדירה"

מנכ"ל התאחדות הקבלנים היוצא בוועידת דיסקונט ומרכז הבנייה הישראלי: "כשאני יושב עם אנשי מקצוע במינהל נאמר לי שאין את כמויות הקרקעות עליהן מדברים השרים". גילי דקל, מנכ"ל אפריקה ישראל מגורים: "שר הפנים צריך להורות לוועדות התכנון לסיים דיונים בתוכניות תוך 90 יום מיום הפקדת התוכנית"

24.12.2010, 12:19 | שירלי ששון-עזר

"כשהלחץ גבר מצד הכנסת, גם האוצר בא עם ההצעה בנושא של פטור ממס שבח לדירות להשקעה. זה מהלך לגיטימי, אבל העלאת מס לדירות להשקעה בסופו של דבר מתגלגל בשכר הדירה ואני מאמין שבחודשים הקרובים נראה עלייה בשכר הדירה".

כך אמר מנכ"ל התאחדות הקבלנים היוצא יוסי גורדון בפאנל שהתקיים היום (ו') בוועידת דיסקונט לעסקים בשיתוף עם מרכז הבנייה הישראלי במלון מרידיאן ים המלח. במהלך הפאנל בכירי נדל"ן הציגו את תחזיותיהם לשנת 2011 ולא הפגינו אופטימיות רבה באשר ליכולתו של זוג צעיר לרכוש דירה בישראל בשנה הקרובה.

גורדון דיבר על התמריצים שניתנו לפני כחודש לקבלנים שיזכו במכרזים של מינהל מקרקעי ישראל. מדובר בהנחה של כ-15% על מרכיב הקרקע ליזם שימסור דירות מוכנות תוך שנתיים. "זהו צעד שחוץ מכותרות בעיתון לא עשה כלום".

גורדון אף ציין שלמרות הכרזות השרים על הגדלת היצע הקרקעות, כאשר הוא יושב עם אנשי המקצוע במינהל נאמר לו שאין את הכמויות של קרקעות מתוכננות עליהן מכריזים השרים.

דירה להשכרה. "אין רפורמה אמיתית", צילום: עומר הכהן דירה להשכרה. "אין רפורמה אמיתית" | צילום: עומר הכהן דירה להשכרה. "אין רפורמה אמיתית", צילום: עומר הכהן

לדברי גורדון, "יוצאים מכרזים שונים ובהם מי שקורא את האותיות הקטנות יכול להבין שיקח שנתיים להוציא היתר בנייה לתוכניות הללו. יש הרבה רעיונות טובים, אבל כשזה מגיע לרמה הביצועית נתקלים בהרבה בעיות. אם היו עושים רפורמה אמיתית הדבר יכול היה להשתנות, אך מכיוון שאין רפורמה אמיתית אנחנו צפויים להמשיך לראות עליית מחירים".

גילי דקל, מנכ"ל אפריקה ישראל מגורים, אמר כי הוא אינו בטוח האם פקידי הממשלה מבינים את ההשלכות של החלטותיהם על שוק הדיור. כדוגמא דיבר דקל על חוות הדעת שהציג משרד היועץ המשפטי לממשלה אשר קבעה כי אין תשתית חוקית לבנייה של פרויקטים לדיור בר השגה.

דקל הסביר כי הוא מאמין שיש לקדם את הנושא בחקיקה, אך עם זאת מרגע שחוות הדעת הקפיאה את הנושא ירדו מהפרק כ-700 יחידות דיור שהיו אמורות להיבנות במסגרת פרויקטים שונים בהם קבלנים קיבלו זכויות בנייה נוספות בתמורה לבנייה של יחידות דיור בר השגה.

דקל אמר כי שר הפנים צריך להורות לוועדות התכנון לסיים דיונים בתוכניות תוך 90 יום מיום הפקדת התוכנית. "ההפקדה מגיעה אחרי תקופה ארוכה של בדיקות הנדסיות, איכות סביבה, בדיקות ארכיטקטוניות וכו'. לא יתכן שאחרי שעשינו את כל הבדיקות האלה אנחנו נחכה עוד חודשים ארוכים ושנים ארוכות. מי נותן דין וחשבון להתמשכות ההליכים?", אמר.

"להפסיק לירות לכל הכיוונים"

ניסים בשן, מנכ"ל חברת נווה גד אמר כי הממשלה צריכה להפסיק לירות לכל הכיוונים ולהתחיל לכוון למטרה, מכיוון שהדרך שבה נעשים דברים היום עלולה לפגוע פגיעה קשה בענף הבנייה.

בהמשך לדיון על עליית מחירי השכירות, הסביר בשן כי הקבלנים לא בונים דיור להשכרה מכיוון שאין רווח בסוג כזה של פרויקטים. "אם הממשלה תמכור קרקע כשמרכיב הקרקע ליחידת דיור יהיה 100 אלף שקל, במודיעין למשל יהיה אפשרי לבנות עליה דיור להשכרה שיהיה ריווחי ליזם".

שמאית המקרקעין נחמה בוגין אמרה כי בג"ץ הקשת המזרחית הקפיא לחלוטין את הפשרת הקרקעות של החקלאים וכי בסופו של דבר אותו בג"ץ פגע בכלל אזרחי המדינה. "אותו זוג צעיר שלא יכול היום לקנות דירה זה הרבה בגלל העניין הזה. במשך השנים חלחלה התובנה שהעניין ההוא פגע בכולנו. יש דיבורים לאחרונה של השר אטיאס שמדבר על העלאה של הפיצוי הכלכלי שיוצע לבעלי קרקעות מינהל - לצערי זעום מידי. גם הניסיון להכניס בתך חוק ההסדרים נוסח שייקח לחקלאים פולשים תוך כדי שמציעים להם פיצוי לא יעבוד", אמרה.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
מחיר שכירות/שחיטות
אם בעל הדירה ישב על הלב של העובד. לא יספק דירה הולמת ולא ישא בנטל המס. יציק מתי שיוכל ויזיז מתי שיחפוץ. אין תקומה למדינה. ערך בסיסי בחיי אדם זה דירה - קורת גג. ואם אדם ממוצע אינו מסוגל להגיע לרמה הדרך לתהום סלולה. הטייקונים הם הבעיה. הממשלה הממונה אינה מועילה. ואם יש דיבורים אין מעשים. וכאשר יש כאלה שבאמת מנסים מיד הם משוחדים. הבנקים עוזרים לכל המנותקים(מהעם) ומסדירים חובות אבודים על חשבון בעלי הכספים. הממשלה מוסרת הנחיות לכיסוי גרעונות על חשבון משלמי המיסים. ואנחנו שעובדים, מזיעים משלמים מיסים ומעט חוסכים. מחפשים את תוחלת המאמצים.
sos , israel  |  26.12.10
7.
כששכר הדירה עולה מעבר ליכולת התשלום של האזרח הממוצע, הוא מפסיק לשלם!
1) אני יוצא מנקודת הנחה שאף אחד מאיתנו לא ירשה לעצמו ולמשפחתו לגור ברחוב. 2) אנשים ימשיכו לשכור דירות ולהתחייב על תשלום שכ"ד גבוה, גם אם מחירי השכירות יהיו מעבר ליכולתם הכספית. 3) בחודשים הראשונים השוכר משלם את שכר הדירה בצורה סדירה ואח"כ הוא מפסיק לשלם, כי פשוט אין ממה לשלם! 4) בעל הדירה פונה לשוכר מספר פעמים וכשזה לא עוזר, הוא פונה לעו"ד. 5) העו"ד שולח לשוכר כמה מכתבי איום, והשוכר זורק אותם לפח ומחייך (כך נוהגים במדינה ללא דין וללא דיין). 6) העו"ד פונה לבית-המשפט ומבקש להוציא צו פינוי. 7) עד שבית-המשפט זז עוברים כמה חודשים - וזה עוד במקרה הטוב. במקרה הרע, זה יכול לקחת למעלה משנה. בינתיים השוכר עדיין גר בדירה וממשיך לא לשלם. 8) ביום שצו הפינוי מגיע לשוכר, הוא אורז את חפציו ועף מהדירה מבלי להשאיר עקבות. 9) בעל הדירה כבר צבר הפסדים של עשרות אלפי שקלים והוא כבר מותש נפשית וגופנית. אין לו כוח לחפש את הדייר שנעלם (וגם אם ימצא אותו, אז שוב בית-משפט?) ואינו מעוניין יותר להתעסק עם שוכרים במדינת האין דין ואין דיין שבה אנחנו חיים. 10) הדירה מוצעת למכירה ובעל הדירה מוכן לרדת במחיר כדי להיפטר מהנכס, כי כל יום נוסף שהדירה בבעלותו גורמת לו הפסדים. זהו התרחיש למה שעלול לקרות לאלפי בעלי דירות, אם מחירי השכירות יעלו מעבר ליכולת התשלום של האזרח הממוצע. ואם זה יקרה, השוק יוצף בדירות למכירה, מחירי הנדל"ן יצנחו וכך יגיע סופה של הבועה שיצרה ממשלת הליכוד הקפיטליסטית החזירית.
שאול  |  25.12.10
6.
המציאות בישראל
כ- 10% מהשכירים בישראל עובדי ההי טק ושכרם כ- 30,000 - 40,000 שקל למשפחה כ- 15% משכירים הם אנשי צבא וכוחות הביטחון ... בנוסף, 20% עובדי בנקים, מקורות, חברת חשמל, תעשיה אווירית וארגונים חזקים במיוחד ... 15% בעלי עסקים ריווחיים ... מי נישאר כ- 40% מהאוכלוסיה שהיא בעלת הכנסות נמוכות, שרובם מתקשים לרכוש דירה ...ע"פ חשבון זה, כמו בחו"ל, כ- 35% מהאוכלוסיה יגורו בשכירות כל ימי חייהם
תמונת מצב  |  24.12.10
לכל התגובות