אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - ליצמן להדסה: תוספת מיטות פסיכיאטריות - רק בהפרדה בין גברים לנשים צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי ל"כלכליסט" - ליצמן להדסה: תוספת מיטות פסיכיאטריות - רק בהפרדה בין גברים לנשים

משרד הבריאות אישר לבית החולים הדסה עין כרם תוספת מיטות למחלקה הפסיכיאטרית - בתנאי שתהיה הפרדה בין גברים לנשים. גורמים בתחום מתנגדים: "במצב של הפרדה מגדרית יש יותר אלימות"

26.12.2010, 07:00 | מיקי פלד

יעקב ליצמן: "להעלות מס הבריאות ב-0.5% ולכלול בו את הסיעוד" סגן שר הבריאות: "אדם לא צריך לשלם 15 שקל על תרופה להורדת חום - אם לקופה זה עולה שקל" הדר קנה, 51 תגובותלכתבה המלאה

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן מתחיל לממש את מדיניותו להקמת מחלקות נפרדות לגברים ולנשים בבתי החולים לבריאות הנפש.

ל"כלכליסט" נודע כי לאחרונה אישר מנכ"ל משרד הבריאות ד"ר רוני גמזו לבית החולים הדסה בירושלים תוספת של 20 מיטות אשפוז פסיכיאטריות, אך התנה זאת בהקמת מחלקה עם הפרדה מגדרית. תוספת כזו תכפיל את מספר המיטות הפסיכיאטריות בהדסה למבוגרים, שכיום התפוסה בהן היא של 100%. המימון עצמו - כמה מיליוני שקלים בשנה - יגיע מבית החולים עצמו.

"פגיעה בערכי החולות"

 

בחודשים הראשונים לאחר מינויו לסגן שר הבריאות לפני כשנה וחצי סייר ליצמן במחלקות הפסיכיאטריות. לדבריו, מלבד הזנחה קשה של התשתיות בבתי חולים אלה, נתקל במקרים שבהם חולות, בעיקר מהציבור הדתי־חרדי, נמצאות במהלך היום עם החולים הגברים, דבר שלטענתו מוביל למקרים של פגיעה בערכים שלהן. בדומה לבתי החולים הכלליים, ברוב בתי החולים לבריאות הנפש אין הפרדה מגדרית במהלך היום, והפרדה זו היא רק בחדרים עצמם. אם התוכנית של ליצמן תתממש, ההפרדה תבוצע גם במהלך שעות היום.

לטענת משרד הבריאות, הסיבה לצורך בהפרדה היא מקצועית, במטרה להיטיב את הטיפול בחולים.

עם זאת, מומחה לבריאות הנפש העובד באחד מבתי החולים אמר ל"כלכליסט" כי "כיום רוב המומחים סבורים שדווקא אסור להפריד, שכן השהייה בבית החולים צריכה לדמות ככל האפשר את החיים הרגילים שבהם גברים ונשים נפגשים. מחקרים רבים מראים כי דווקא במצב של הפרדה מגדרית יש יותר אלימות, אצל גברים ונשים כאחד". מנגד, אומרים בהדסה כי במקרים פסיכיאטריים חריפים יש מקום להפרדה מגדרית.

כ־21 אלף איש נכנסו לבתי החולים הפסיכיאטריים השונים ב־2009, ולגבי 78.7% מהם מדובר באשפוז חוזר.

הדסה: "מקובל על הרופאים"

 

מהדסה עין כרם נמסר כי "אנו בוחנים דרכים כדי להגדיל את מספר המיטות, בין היתר גם על ידי תוספת מיטות בהפרדה מגדרית כמיטות נוספות. הנושא הועלה על ידי משרד הבריאות, והצורך במיטות מסוג זה מקובל על הצוות הרפואי במחלקה הפסיכיאטרית, זאת בכפוף להמשך תפעול המחלקה הפסיכיאטרית הקיימת שבה אין הפרדה מגדרית".

ממשרד הבריאות נמסר כי "הגורמים המקצועיים תומכים בהפרדה מגדרית בכמה מקומות בארץ, כמענה לקידום אופי הטיפול בבית חולים פסיכיאטרי. מנכ"ל משרד הבריאות מזמין את הכתב לסיור כדי להבין מה תעשה הפרדה מגדרית למען החולים".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
להפריד בין נכי נפש זה הכרחי ולא חרדי בכלל
למה כולם מבינים שבשירותים יש לגברים ונשים ואף אחד לא מתלונן על כך. המתמודדים הקשים בביה"ח הפסיכיאטרים סובלים ואין טעם לערב להם בין המינים. אין כאן כפיה אלא עזרה להם. אדון ליצמן עושה מה שטוב לחולים ולמשפחות שמבקשות זאת והוא לא כופה רק מציע במקום אחד או שתיים, מי שרוצה שיילך לשם ומי שלא שילך לרגיל. די עם ההסתה, תנו לאיש לעבוד
שמעון ארוט , בית שאן  |  26.12.10
לכל התגובות