אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המלצה: אנשי קבע שחלו במהלך השירות לא יוכרו כנכי צה"ל צילום: shutterstock

המלצה: אנשי קבע שחלו במהלך השירות לא יוכרו כנכי צה"ל

ועדת גורן לבדיקת זכאותם של נכי צה"ל ממליצה לצמצם את אוכלוסית הזכאים לסיוע של אגף השיקום במשרד הביטחון; החיסכון הצפוי - מעל 200 מיליון שקל בשנה

26.12.2010, 16:50 | נעמה סיקולר
בתום עבודה של שנה וחצי הגישה היום (א') ועדת גורן את מסקנותיה בנוגע לזכאות לסיוע מאגפי השיקום במשרד הביטחון. הוועדה ממליצה להעלות את רף הכניסה לגדר הזכאות לסיוע מאגפי השיקום, אך יחד עם זאת הוועדה לא קיבלה את המלצת הממשלה להוציא את בעלי דרגת נכות בשיעור 20%-29% אל מחוץ למעגל הזכאים לטיפול ולהטבות אגף שיקום נכים.

אושר: גיל הפרישה הממוצע מצה"ל יעלה בהדרגה ל-50 ועדת העבודה אישרה כי עד שנת 2029 יעלה גיל הפרישה הממוצע. החיסכון לקופת המדינה - חצי מיליארד שקל מדי שנה תומר אביטל, 5 תגובותלכתבה המלאה
תקציב השיקום הוא אחד החלקים הגדולים בתקציב מערכת הביטחון (11.3%) ונאמד ב-4.15 מיליארד שקל בשנה. ועדת ברודט לבחינת תקציב הביטחון לאחר מלחמת לבנון השנייה מצאה כי למעלה משלושת רבעי התקציב אינו מיועד לפיצוי וסיוע לנפגעים ישירים של הפעילות המבצעית ועל כן המליצה לערוך רפורמה בזכאות לסיוע דרך אגף השיקום. על בסיס ההמלצות הללו הוקמה במאי 2009 ועדת גורן בראשות השופט המחוזי בדימוס, אורי גורן.

החידוש המשמעותי של הוועדה, שהמלצותיה לא יחולו רטרואקטיבית, הוא שחיילים בשירות קבע שחלו במחלה במהלך השירות לא יוכרו כנכים במסגרת תקציב השיקום ויצטרכו לפנות למסלולי הזכאות של הביטוח הלאומי. בכל הנוגע לחבלות של חיילי הקבע הם יוכלו לזכות בהטבות רק אם יוכח כי לחבלה יש קשר "ייחודי ומיוחד" לפעילות המבצעית. 36% מתקציב השיקום מופנה מדי שנה לנפגעי מחלות והשינוי אמור לחסוך למדינה כ-240 מיליון שקל בשנה.

כמו כן ממליצה הוועדה להוציא מגדר תקציבי השיקום את עובדי משרד החוץ ומשמר הכנסת. עובדי השב"כ, המוסד משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר, צד"ל וגופים ביטחוניים אחרים ייוותרו במעגל הגופים הזכאים.

בנוסף, הוועדה ממליצה על רפורמה נוספת בכל הקשור לזכאות נכי צה"ל לרכב רפואי. כיום, זכאים לרכב רפואי לא רק בעלי מגבלה בכושר הניידות אלא גם נכים בעלי דרגת נכות כוללת של 50% ומעלה, גם אם נכות זו אינה יוצרת מגבלת ניידות כלשהי. הוועדה ממליצה על ביטול ההוראה המקנה זכאות לרכב רפואי לבעלי נכות כוללת של 50% ומעלה, וכן על שינוי אמות המידה לזכאות. רכב רפואי יינתן לנכה בהתאם למבחנים של פגיעה בכושר הניידות ולא על פי מבחן של אחוזי נכות בלבד. המלצה זו, בניגוד ליתר ההמלצות, צפויה להיכנס לתחולה מיידית ולא רטרואקטיבית ולחסוך כ-20 מיליון שקל בשנה (להוריד את מספר כלי הרכב המאושרים מעשרת אלפים ל-5,000).

למרות שהוועדה סירבה להצעת המדינה להוציא את בעלי דרגת נכות בשיעור 29%-20% אל מחוץ למעגל הזכאים לטיפול ולהטבות, היא מציעה לאפשר להם לבחור במענק חד-פעמי במקום תגמול חודשי.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
כל הכבוד למשרד האוצר ! ממש חיסכון אדיר !
רק חבל שכשהחיסכון מגיע למשרדי הממשלה, לחקקים ולשרים מישום מה לא שומעים אותכם !!! איפה היה משרד האוצר כאשר BB הקים את הממשלה הגדולה והבזבזנית ביותר בתולדות המדינה? איפה האוצר כאשר הכנסת מאשרת תוספות שכר,תוספת איי פון, ביגוד והשד יודע מה עוד... שמישהו יסביר לי למה לעזאזל לא מבטלים כבר את הסעיף- הקשר לבוחר?! בקיצור, נימאס, פשוט נימאס, הסירחון והגועל של האוצר, הממשלה וחברי הכנסת עובר כבר כל גבול !
צ'ומפי , מרכז  |  27.12.10
10.
אדף השיקום הוא הביטוח הרפואי היחידי של החייל - די להתנערות
כשצעיר מתגייס לצה"ל הוא מחוייב בפקודה לבטל ביטוחים רפואיים בקופת חולים או בחברה פרטית. כשהוא נפצע משרד הביטחון הוא הביטוח הרפואי היחידי שלו, בניגוד לאדם שנפצע לא עלינו בתאונת עבודה ויכול לתבוע גם ביטוח פרטי, וגם לקבל קיצבה מביטוח לאומי. ההתנערות הזו של משרד הביטחון מאנשים שהוא בעצמו אוסר עליהם להצטייד בביטוח בריאותי פרטי היא דוחה, רוע לב וגובלת בסיכון פלילי. במציאות כזו, פשוט הפקרות להתגייס לצה"ל.
חייל משוחרר , ישראל  |  26.12.10
לכל התגובות