אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": מטריקס במגעים לרכישת טלדור בפרמיה של 25% צילום: עמית שעל

בלעדי ל"כלכליסט": מטריקס במגעים לרכישת טלדור בפרמיה של 25%

שווייה של טלדור בעסקה הנרקמת מוערך ב־200 מיליון שקל. החברה הממוזגת צפויה להוביל את שוק ה־IT המקומי

28.12.2010, 07:00 | גולן חזני

חברת טכנולוגיות המידע מטריקס מנהלת מגעים ראשוניים לרכישת השליטה במתחרתה, טלדור הבורסאית. ל"כלכליסט" נודע, כי השווי המדובר של טלדור בעסקה מוערך ב־200 מיליון שקל - כ־25% מעל שווייה בשוק. מניית טלדור זינקה אתמול ב־8.5% במחזור גבוה של כ־1.5 מיליון שקל.

טלדור, הנשלטת על ידי בועז דותן ויוסי בן־שלום, נחשבת לחברת ה־IT הרביעית בגודלה בישראל. דותן ובן־שלום רכשו את השליטה בחברה ב־2003 מידי פולאר תקשורת, אז בשליטת קבוצת שרם־פודים־קלנר. במסגרת העסקה רכשו השניים 77.4% ממניות טלדור לפי שווי של כ־80 מיליון שקל. המחיר בעסקה הנוכחית, אם תיחתם, צפוי לפיכך להיות גבוה פי 2.5 מהמחיר שבו נרכשה. כדי שתצא לפועל, העסקה דורשת גם את אישור הממונה על ההגבלים העסקיים, מאחר שמטריקס היא מובילת שוק ה־IT בישראל. מיזוג בין החברות יבסס את מעמדה של הראשונה כמובילה, לפני מלם תים ו־וואן. במטריקס ביקשו לא להגיב לידיעה, אך מקורבים לה אישרו כי מדובר במגעים ראשוניים בלבד.

שוק התוכנה בישראל נמצא באחת התקופות המאתגרות בשנים האחרונות. פרט למיזוג הנרקם בין מטריקס לטלדור, גם נס טכנולוגיות, הנחשבת לגדולה ביותר בתחום אף שעיקר פעילותה בחו"ל, מנהלת הליך למכירתה תמורת כ־250–300 מיליון דולר, כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט".

מטריקס, המנוהלת על ידי מוטי גוטמן, פועלת בארבעה תחומים: פתרונות תוכנה, מוצרי תוכנה, פתרונות תשתית והדרכה והטמעה. בין לקוחותיה נמצאות חברות מתחומי התקשורת, הביטחון, הפיננסים, התעשייה, המסחר והמגזר הציבורי. החברה רכשה והתמזגה במהלך השנים עם יותר מ־40 חברות.

טלדור הציגה בשלושת הרבעונים הראשונים של 2010 הכנסות של 506 מיליון שקל לעומת 517 מיליון שקל ב־2009 כולה. בתקופה זו הסתכם הרווח הנקי של החברה ב־10.8 מיליון שקל לעומת 14.7 מיליון שקל ב־2009 כולה. דותן, מבעלי השליטה בחברה, נמנה בעבר עם מייסדי אמדוקס, אולם את הניהול השוטף שלה העביר לבנו, ברק. בן־שלום, שותפו, כיהן כסמנכ"ל כספים בכור. השניים פועלים יחדיו מאז 2001, באמצעות קרן פיירוס וחברת DBSI, שמחזיקה ב־72.5% מטלדור, כך שהשניים צפויים לקבל כ־140 מיליון שקל בעסקה. בעל מניות נוסף, בית ההשקעות פסגות, מחזיק ב־12.4% מטלדור בקופות הגמל וקרנות הנאמנות שלו.

תגיות