אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
2011 בפתח: מה יקרה בתעשיית הכדורגל? צילום: רויטרס

2011 בפתח: מה יקרה בתעשיית הכדורגל?

רוב הסוגיות הגדולות של תעשיית הכדורגל האירופית קשורה לכסף הערבי

28.12.2010, 09:32 | אוריאל דסקל

האם מנצ'סטר יונייטד תימכר?

הסיפור מוכר. מנצ'סטר יונייטד בחובות אדירים. הקבוצה סיימה בהפסדי ענק בחמש משש השנים האחרונות; הריביות שואבות את רוב הכסף שאמור להיות מוקצה לרכישת שחקנים, והאוהדים מוחים. האם שנת 2011 תהיה השנה שבה משפחת גלייזר תמכור את המועדון? מייק אדלסון, מנהל במנצ'סטר יונייטד, גילה (דווקא במהלך ביקור במרכז ספורט של מכבי) כי "זה לא סוד שיום אחד המשפחה תמכור". האם היום הזה יגיע כשמשפחת המלוכה של קטאר תגיש הצעה? הקטארים רוצים להגדיל את השפעתם על עולם הכדורגל לאחר הזכייה באירוח המונדיאל ב־2022 (וכמו כל הנסיכויות במפרץ הפרסי, קטאר מחפשת להגדיל את אחזקותיה ביבשת הישנה כדי להתכונן ליום שאחרי הנפט), ולפי הערכות, לא יהססו לרכוש את היונייטד ב־1.5 מיליארד ליש"ט? לפי "הסאן", המשפחה כבר רכשה שליש מהמועדון על ידי מחיקת חוב הגלייזרים לקרנות ההון, חוב בגודל של כ־280 מיליון ליש"ט עם ריבית של 16.25% בשנה. האינטרס קיים, המספרים במקום והמוטיבציה של שני הצדדים ברורה - האם כבר החל המשא ומתן?

שאלה רלבנטית: האם האבירים האדומים, קונצרן האוהדים העשירים של מנצ'סטר יונייטד, יחזרו לנסות את מזלם גם השנה?

ואם כבר קטאר, איך היא תשפיע על הכדורגל ב־2011?

השייח' עבדללה אל־טחאני מקטאר כבר רכש את מלאגה מהליגה הספרדית (ב־36 מיליון יורו) ולאחרונה מינה את מנואל פלגריני, מנג'ר ויאריאל וריאל מדריד לשעבר, כדי שיבנה לו קבוצה בהרבה כסף שתתחרה בקבוצות הגדולות בספרד. קרן קטאר רכשה את חסות החולצה ההיסטורית מברצלונה - ונראה כי חרף ההתנגדות והעובדה שמדובר בקרן שתורמת גם למשפחות של מחבלים מתאבדים + תמיכה לארגוני טרור, ההסכם לא יבוטל. אם קרן קטאר לא תצליח לזכות בפרס הגדול של הכדורגל האנגלי (מנצ'סטר יונייטד), אז היא תנסה לרכוש את אברטון, ניוקאסל או טוטנהאם - קבוצות שעם ההשקעה הנכונה, עשויות להיהפך למנצ'סטר סיטי הבאה. הקטארים באים! הקטארים באים!

שאלה רלבנטית: האם רומא מהסריה A תימכר?

האם בספרד יחלו לחלוק הכנסות מזכויות שידור?

באנגליה עושים את זה; בגרמניה עושים את זה; בצרפת עושים את זה; ועכשיו אפילו באיטליה עושים את זה - האם גם בספרד יחלו לחלוק את ההכנסות מזכויות השידור בצורה שוויונית? האמת, אפילו ברצלונה וריאל מדריד מבינות שזה הכרחי כדי שהליגה שלהן תהיה רלבנטית, ולכן הן דחפו להצעה שלפיה הן "מוותרות" על הכנסות מזכויות שידור (בסך הכל כ־600 מיליון יורו לכל הליגה) לטובת יריבותיה. לפי הסכם החלוקה המוצע, שאושר עד כה על ידי 13 מקבוצות הליגה, החל מעונת 2015/16 ייהנו ריאל ובארסה מ־34% מההכנסות מזכויות שידור - שצפויות להגיע באותה עונה ל־800 מיליון יורו. 11% נוספים יתחלקו בין אתלטיקו מדריד וולנסיה, בעוד ש־16 הקבוצות הנותרות יתחלקו ביניהן ב־45%, כלומר פחות מ־3% לכל קבוצה. 10% הנותרים ילכו לקבוצות הליגה השנייה ולקבוצות שיעפילו לליגה הבכירה. נראה כי ולנסיה ואתלטיקו מדריד בעצם ויתרו על התחרות עם בארסה וריאל, אבל התפשרו להיות הקבוצות מספר שלוש וארבע הקבועות של הליגה הספרדית. מן הסתם, חלק מהקבוצות מתנגדות. בעקבות כניסה של משקיעים למאיורקה, מלאגה וקבוצות נוספות - ייתכן שהלחץ יגרום לשינוי בהצעה. בינתיים, ריאל ובארסה מנסות לשמר את הכוח שלהן.

שאלה רלבנטית: האם ריאל מדריד תצליח לנצח את מוחמד עלי של הכדורגל - ברצלונה, וכך לזכות באליפות?

קרלוס טבס. יקוצץ?, צילום: אי פי אי קרלוס טבס. יקוצץ? | צילום: אי פי אי קרלוס טבס. יקוצץ?, צילום: אי פי אי

האם צ'לסי, אינטר, מילאן, מנצ'סטר סיטי ועוד יצליחו להתאזן?

צ'לסי צפויה להודיע על הפסד של 40 מיליון ליש"ט לעונת 2009/10. למרות עלייה בהכנסות הקבוצה העונה, לא צפוי שהעונה הנוכחית תסתיים באיזון תקציבי. קרלו אנצ'לוטי, מאמן צ'לסי, אמר כי ירוץ עירום אם לא ירכוש שחקן אחד בשוק ההעברות החורפי - לא משהו שיעזור לסיים את העונה באיזון, כאמור, וזה משהו שמדאיג את ראשי צ'לסי. הקבוצה חייבת לאזן את הספרים שלה עד לעונת 2012/13, עונת הפייר פליי הפיננסי הגדולה, ועם החוזים הנוכחיים קשה לעשות זאת. כלומר, צריך להגדיל את ההכנסות במגוון צורות וגם לקצץ איפה שאפשר. בקבוצה הבוגרת קשה מאוד לקצץ מבלי לפגוע ביכולות המקצועיות שלה, ובנוער קשה לקצץ מבלי לפגוע בעתיד המועדון. לכן, ייתכן שנראה שינוי גישה כללי מצ'לסי. משום כך, הבעלים רומן אברמוביץ' בונה על מינויו של צ'יקי בגיריסטיין, המנהל הספורטיבי של ברצלונה לשעבר, כדי שיבנה לו מערך נוער דמוי מערך טיפוח הנוער הטוב בתבל - של ברצלונה. אם חשבתם שצ'לסי, המפסידה 40 מיליון ליש"ט בשנה, בבעיה מבחינת הפייר פליי הפיננסי, הרי שמנצ'סטר סיטי בבעיה עצומה עוד יותר. הקבוצה מכניסה הרבה פחות מצ'לסי ומוציאה הרבה יותר ממנה. תקציב השכר שלה עומד העונה על משהו כמו 165 מיליון ליש"ט, וההפסדים הצפויים עומדים על סכום דומה. גם העפלה לליגת האלופות לא תצליח לאזן את הספרים של הסיטי, שחייבת כעת למצוא דרכים לקצץ בהוצאות מבלי לפגוע בסיכויה לזכות בתואר ראשון מאז שנות השבעים. אינטר, מילאן וקבוצות נוספות באירופה, קבוצות שאנחנו רגילים לראות ברמות הגבוהות ביותר, מתקשות לעמוד בעלויות השכר האדירות וחייבות לקצץ כדי לא להגיע לשנת הפייר פליי הפיננסי בבור שיחייב אותן למכור את השחקנים המובילים שלהן.

שאלה רלבנטית: האם ארסנל, הקבוצה הבריאה ביותר מבחינה פיננסית בפרמיירליג, תצליח סוף סוף לזכות בתואר השנה?

פלאטיני. אין אופוזיציה, צילום: איי אף פי פלאטיני. אין אופוזיציה | צילום: איי אף פי פלאטיני. אין אופוזיציה, צילום: איי אף פי

האם תקום אופוזיציה למישל פלאטיני

 

מישל פלאטיני, נשיא אופ"א, ימשיך להיות נשיא התאחדות הכדורגל האירופית בארבע השנים הבאות. זאת מאחר שלא קם נגדו אף מתחרה. את כוחו האדיר צבר פלאטיני על ידי רטוריקת "החזרת המשחק לאוהדים במדינות הקטנות". הוא בנה תמיכה פוליטית אדירה ברוב 53 ההתאחדויות של אירופה, דרך הבטחת העברת ההכנסות הגדולות של ליגת האלופות והיורו אליהם. מאז, קבוצות מישראל, דנמרק, שוויץ, סלובקיה, סרביה ועוד הגיעו לליגת האלופות על חשבון קבוצות מטורקיה, פורטוגל, ספרד, איטליה וצרפת. בנוסף, חיזק פלאטיני את מעמדו דרך העברת תשלומי סולידריות גבוהים יותר והעברת טורנירים בינלאומיים קטנים למדינות כמו ישראל, שאין להן אולי תשתית, אבל יש להן קול שמבטיח את הישארותו בתפקיד. בשנותיו הראשונות של פלאטיני כנשיא הכל הלך חלק, אבל המועדונים הגדולים מפסידים כסף מדילול האיכות של ליגת האלופות, והתאחדויות הכדורגל המשמעותיות באירופה כועסות על ההחלטות שפוגעות ישירות בהכנסותיהן מזכויות שידור ופרסום. כמו כן, סוכנויות שיווק הספורט נפגעו ממהלכיו של פלאטיני - שדרך המכירה הקולקטיבית בעצם פגע אנושות ביכולותיהן לעבוד עם התאחדויות הכדורגל הקטנות ולהרוויח מכך. האם המועדונים הגדולים, סוכנויות הספורט ומשקיעים אחרים ינצלו את כוחם כדי להציב בפני פלאטיני אופוזיציה ראויה? ה רי אם ברצלונה, ריאל מדריד, מנצ'סטר יונייטד ועוד כמה קבוצות באמת רוצות, הן יכולות להקים ליגה משלהן ולהרוס את ליגת האלופות.

שאלה רלבנטית: האם פלאטיני יסייע לחבר אבי לוזון לחזק את מעמדו בישראל על ידי הענקת הזכות לארח את אליפות אירופה עד גיל 21 ב־2013?

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מקנאים? זו לא המילה הנכונה יקירי (אבל מה אני כבר מפתח ציפיות)
הרי על אף מספרכם העצום יש הרבה יותר מולטי-מיליארדים יהודים מאשר ערבים, גם מבחינת השפעה על הכדורגל לנו יש יותר כוח (כי צ'לסי, מנצ'סטר וטוטנאהם עדיין בידי יהודים לפי מה שבדקתי לאחרונה). אבל יש סיבות למה שאתה קורא כאן, קנאה זו לא, ואל תדאג, גם תור הזהב (השחור) ההזוי הזה שהמפרציות חוות עכשיו יגמר, יותר מהר ממה שהם חושבים.
אביעד , הטכניון  |  30.12.10
3.
יחיו הקנאים ויסבלו
אם הערבים וכספם בתמונה, אזי הספורט העולמי בכלל, והספורט בפרט הולכים לעלות מדרגה ולעבור שדרוג משמעותי.. על סמך מה אני אומר זאת? תבדקו איזה רמת השקעה הייתה בכל התחרויות שנערכו בנסיכויות המפרץ ותגלו על מה אני מדבר.. להזכירכם: ישראל פעם אירחה "אירוע" שנקרא המכביה ולכולם ידוע הסיפור עם הגשר מעל הירקון..מכאן שאין מה להלין, הערבים הרבה יותר טובים בזה..
עומר , זמר  |  28.12.10
2.
1 מזכיר לי את הסרט שאומר שהתממות גלובאלית זה עבודה בעניים
מרגרט ת'אצ'ר חזתה שלהיות תלויים בנפט מהמזרח התיכון זה לא דבר טוב והיא רצתה לקדם שימוש באנרגיה אלטרנטיבית כמו אנרגיה גרעינית אז היא שלחה מדענים שימציאו איזה סיפור על אפקט החממה בזמן שהטמפרטורה על כדור הארץ מושפעת באופן ישיר לפי מה שקורה בשמש ולא ממש קשורה לפליתות פחמן דו חמצני.
מישהו , ישראל  |  28.12.10
לכל התגובות