אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": Webbing Spot - אינטרנט סלולרי ונוח בחו"ל

בדיקת "כלכליסט": Webbing Spot - אינטרנט סלולרי ונוח בחו"ל

חברת Webbing הישראלית מציעה השכרה של ראוטר עם כרטיס SIM המתאים לגלישה מחוץ לישראל, כדי להימנע מתשלומי גלישה גבוהים במיוחד. לקחנו אותו לבדיקה וגילינו מוצר נוח שנתמך היטב, אבל עם כמה מגבלות טכניות

29.12.2010, 17:27 | אבנר קשתן

המפעילות הסלולריות זיהו מזמן את פוטנציאל הרווח בתחום הגלישה הסלולרית למחשבים ניידים, והן משווקות מודמים וראוטרים סלולריים ללקוחותיהן, אבל עדיין נשאר ציבור שלא קיבל התייחסות של ממש עד כה: מטיילים בחו"ל, שמגלים מהר מאוד שכל ניסיון לגלוש דרך הטלפון הסלולרי גורר אחריו חיובים מנופחים. כבר שנים ארוכות שאפשר לשכור לקראת נסיעות לחו"ל טלפון סלולרי עם מספר מקומי, וכעת חברת Webbing הישראלית מציעה פתרון דומה גם לגלישה סלולרית.

מנכ"ל Webbing מסביר את הרעיון מאחורי המוצר "כשנוסעים לחו"ל - הצורך בניידות גדל" נועם לנדו, אחד המייסדים של החברה, מעריך שיהיה קשה להצליח בשוק בארץ ("הוא מוגבל"), אבל מאמין שהלקוחות מחפשים גלישה נוחה יותר מחוץ לישראל עומר כביר, 5 תגובותלכתבה המלאה

ל-Webbing יש שני מוצרים בתחום: ל-Webbing Stick, מודם סלולרי המתחבר ב-USB למחשב, הצטרף השבוע Webbing Spot, ראוטר המאפשר לעד 5 מכשירים להתחבר בו זמנית לאינטרנט. שניהם תומכים בכל כרטיס SIM ופועלים בכל הרשתות בארץ, כמו גם ברשתות GSM בחו"ל, ומאפשרים גלישה מהירה ברשתות התומכות בתקני GSM/HSDPA החדשים. בשלב זה, מבין המפעילות הישראליות רק לפלאפון יש פתרון של ראוטר סלולרי, ה-MiFi 2372, שסקרנו בחודש יוני. עכשיו הגיע הזמן לבדוק את ה-Webbing Spot.

אז מה יש בראוטר החדש? מבחינה חיצונית המכשיר, המיוצר על ידי חברת ZTE הסינית, לא שונה מאוד מראוטרים סלולרים אחרים. מדובר במכשיר פלסטיק קטן וקל, עם ארבע נורות חיווי ושני כפתורי הפעלה פשוטים. בנוסף, למכשיר יש חריץ לכרטיס זיכרון MicroSD, שלא ממש ברור מה התועלת בו, וכן שקע mini USB המאפשר הטענה.

המכשיר פשוט ונוח לשימוש: לאחר ההדלקה, לוקח לראוטר כ-40 שניות להתחבר לאינטרנט - זה עיכוב מעצבן, אבל הוא קיים גם בראוטרים אחרים. ההתחברות מכל מחשב, סמארטפון או טאבלט היא פשוטה, ובניגוד למכשירים אחרים כמו ה-MiFi - גם מאובטחת ומוגנת בסיסמה כברירת מחדל. עם זאת, ההצפנה מתבצעת באמצעות תקן WEP המיושן והפרימיטיבי, ולא בתקן WPA2 המאובטח הרבה יותר, ואשר מצפין גם את התעבורה.

חיסרון אחד של המכשיר מול ה-MiFi, הוא שהאחרון מאפשר גם חיבור דרך כבל USB בלי רשת אלחוטית, למצבים שבהם אנחנו רוצים לחבר רק מחשב אחד באופן מאובטח. ה-Spot תומך ברשת אלחוטית בלבד.

מחיר נוח, תמיכה מלאה

ברגע שהתחברנו הגלישה היתה מהירה ויציבה, עם מהירות הורדה של כ-3.4 מגה-ביט לשניה - מהיר מספיק לכל שימוש יומיומי, החל מגלישה ודואר ועד לסרטוני יוטיוב, הורדת מוזיקה ומשחקים. גם מהירות ההעלאה מהירה, כ-2.8 מגהביט לשניה, הרבה יותר מאשר חיבורי ADSL ביתיים, ומהיר מספיק להעלות תמונות וסרטים מהחופשה לאינטרנט.

ל-Webbing יש שני יתרונות בולטים על המתחרים, שאינם קשורים ליכולות הטכניות. הראשון הוא התמיכה ללקוחות: החברה מציעה תמיכה חיה בעברית דרך האתר שלה, 24 שעות ביממה, עם עזרה שוטפת בבעיות קישוריות. ניסינו, וקיבלנו יחס מיידי ותשובה לשאלותינו.

Webbing Spot. אפשר לשכור על בסיס יומי או שבועי Webbing Spot. אפשר לשכור על בסיס יומי או שבועי Webbing Spot. אפשר לשכור על בסיס יומי או שבועי

היתרון השני הוא המחיר: חבילות הגלישה שהחברה מציעה בארץ זולות יותר מאשר החבילות של ספקיות הסלולר, אם כי בניגוד אליהן, יש לרכוש את המכשיר במלואו לפני השימוש. בנוסף, החברה מציעה השכרה יומית או שבועית של המכשיר, למי שצריך אותו רק לטיול או נסיעה, ולא רוצה להתחייב לחוזה סלולרי ארוך.

מצד שני, חבילת הגלישה בחו"ל מוגבלות הרבה יותר מהחבילות בארץ, עם הגבלת נפח 300 מגה-בייט ביום, מספיק לדואר, פייסבוק ושיתוף תמונת, אבל לא מיטבי להורדות כבדות. חריגה מהנפח הזה תגרור גם כן תשלום מחירים גבוהים מאוד.

השורה התחתונה

הטוב

פשוט לשימוש

תמיכה טכנית מלאה בעברית, 24/7

תמיכה בגלישה בתעריפים מקומיים בכרטיסי SIM בעשרות מדינות

הרע

תמיכה ברשת אלחוטית בלבד

דורש השקעה ראשונית בקנייה אם גולשים מהארץ, בנוסף לתשלום חודשי

המסקנה

ה-Webbing Spot הוא ראוטר יציב ונוח, שמציע פתרון טוב למי שרוצה קישוריות למספר מכשירים מחוץ לבית, בלי לשלם על מספר חבילות גלישה סלולריות בו זמנית. הוא חלופה טובה לאפשרויות מבית המפעילות הסלולריות לגלישה בארץ, אבל מהווה האופציה המועדפת - והיחידה, בינתיים - לזמינות אינטרנט מלאה בנסיעות בחו"ל.

המפרט

גודל: 99.7 על 54 על 14.9 מ"מ

משקל: 70 גרם

מאפשר חיבור של עד 5 מכשירי WiFi במקביל.

זמן סוללה: עד 4 שעות. זמן טעינה: 4-5 שעות.

תקן רשת: 802.11b/g (לא תומך בתקן 802.11n החדש, אך קצב התעבורה באינטרנט אינו דורש זאת בכל מקרה), כולל אבטחת WEP.

מחיר

בארץ: 900 שקל לרכישת המכשיר חד פעמית. 59 שקל לחודש לחבילת 5 גיגהבייט לחודש, 109 שקל לחבילת בלתי מוגבלת.

בחו"ל: לשכירות יומית, 18 יורו ליום (עד 4 ימים). לשכירות שבועית (5-7 ימים): 75 יורו. לכל יום נוסף: 9 יורו.

בנוסף, מכיר השכירות לחו"ל כולל 4.5 יורו לכל כרטיס SIM של מדינה, 50 שקל למשלוח הישר לבית או למשרד, ועלות חריגה של 0.5 יורו על כל מגה-בייט מעבר ל-300 המגה-בייט הבסיסיים בחבילה.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
אל תתקרבו לחברה הזאת!!!
אל תתקרבו לחברה הזו- המכשיר גובה עשרות מגות של גלישה לדקה, אשר יעלה לכם מאות שקלים לשימוש של כמה ימים מלאים עם וויז וכו׳. שירות לקוחות הכי גרוע שנתקלתי בו בחיים - כשאמרתי למנהל (!) כי אני מעוניין בזיכוי לאחר שנאמר לי ששעת וויז תיקח לי 10 מגה ובפועל לקחה פי 10 מזה, הוא טען כי אני ״חוצפן״ שאני מבקש כזה דבר ומתן זיכוי יגרור עבורו הפסדים (כשאני כבר שכרתי ג׳יפיאס ב140 יורו כדי לא לחטוף מwebbing חשבון מופרז). בקיצור חברה ביזיונית עם שירות מגוחך- תעשו חבילת גלישה ותתרחקו כמה שאפשר מהם.
דן  |  23.08.15
11.
שירות מתחת לכל ביקורת
זה עתה חזרתי משבועיים טיול לארה"ב. למשך רוב מוחלט של הטיול, המכשיר לא עבד כלל ולא איפשר שום שימוש באינטרנט. הוייז, עליו הסתמכנו ברוב הטיול כיוון ששכרנו רכב, לא עבד כלל, ועם זאת גרם לבזבוז של 1.5 ג'י'גה גלישה תוך יום בודד, דבר שלא הגיוני בעליל. בשאר הזמן המכשיר פשוט לא עבד, ומכיוון ששיחה לשירות הטכני שלהם כרוכה בתשלום שיחה מחו"ל, שעולה המון כסף, לא יכולנו ליצור איתם קשר בצורה כזאת, ולאחר נסיון אחד בו בזבזנו זמן רב בנסיון ליצור איתם קשר באמצעות שיחה משולשת דרך קרובים שלנו בארץ, החלטנו לוותר ופשוט לעזוב את זה. משחזרנו לארץ פניתי אליהם והסברתי להם את פרטי המקרה, ואילו הם בשלהם טענו כי הוציאו מכשיר תקין לחלוטין (כאשר הוא לא היה תקין מהשנייה הראשונה ועד שחזרנו) ולא היו מוכנים לפצות ולא במאומה על הנזק ועוגמת הנפש שנגרמה, מעבר להנחה של 10% לרכישה הבאה, שמן הסתם לא תהיה, בטענה כי מבחינתם רשום שהשתמשתי בחלק ניכר מהחבילה, וכלל לא עניין אותם כי גם השימוש הזה לא היה תקין ולא יכולתי להשתמש במכשיר כראוי ולו דקה! העניין שקול לחלוטין לרכישת מוצר אלקטרוני תקול, וכשהלקוח יבוא להחזירו יאמרו לו כי כל עוד קיבל את המוצר לא מגיע לו שום החזר, וכלל לא מעניין אותם אם המכשיר תקין או לא. בקיצור, שירות מתחת לכל ביקורת, לא הייתי מתעסק איתם, בייחוד שהיום ניתן בקלות למצוא חבילות חופשיות לחול אצל המפעילות הסלולריות בפחות כסף.
גיל , חיפה  |  16.09.14
10.
ניסיוני הכושל עם וובינג - WEBBING
לאחרונה חזרתי משבועיים בבריטניה, נסיעה מלונדון לסקוטלנד. לפני היציאה קיבלתי המלצה חמה מחבר על נתב וובינג-WEBBING כחלופה לחבילת גלישה שמציעות חברות התקשורת. שכרתי את המכשיר מה19-30/8/14. לצערי הרב, מהרגע הראשון המכשיר לא עבד לחלוטין(לא התחבר לרשת המקומית) וכשהתחבר לעיתים רחוקות, לרוב עוצמתו הייתה נמוכה כך שלא ניתן היה לגלוש לאתרים, להפעיל וויז ועוד... אך מידי פעם התאפשרה קבלת ווצאפ או מבזקון חדשות(צוק איתן). פניתי מספר רב של פעמים לחברה בארץ שהחליפה לי סים, נכנסתי מס' פעמים לאתר מסויים בהדרכתם לשינוי הגדרות הגלישה, אך ללא הצלחה לשפר המצב. לצערי אחרי כשלושה ימי ניסיון החברה הרימה ידיים, הפסיקה ליצור קשר למרות שהנציגים הבטיחו לחזור.... האמת זה הפך למטרד עבורי - שיחות ממושכות שרובן על חשבוני ואז גם אני "שיחררתי" בכדי להימנע מפגיעה בטיול המשפחתי...כמו כל ישראלי הסתדרנו ללא וובינג! בחזרתי לארץ ניגשתי לעמדת החזרת המכשיר בנתב"ג והתברר שהנציגים הינם חברת שירותים ולכן יצרתי קשר טלפוני עם נציגי וובינג. הכתבתי את מספר המכשיר, תזכרתי את ה"חוויה" הכושלת והמשותפת שלנו והנציגה אמרה ששרות לקוחות יחזרו אליי...התקשרו אליכם? כי אליי עדין לא! חבל אבל כנראה שגם זו חברה כ"הוט" ועוד שהשרותיות מהן והלאה...יתכן שהמכשיר (כשהוא עובד) מצוין אבל "אך השרות?" אצלי שנהם לא היו משהו!!!
דוד , השרון  |  13.09.14
לכל התגובות