אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהיר וישראלי: אינטל משיקה דור חדש של מעבדים - שפותח בחיפה

מהיר וישראלי: אינטל משיקה דור חדש של מעבדים - שפותח בחיפה

הסדרה החדשה, הידועה בשם Sandy Bridge, מכילה 29 מעבדים שונים במהירויות משופרות למחשבים ניידים ושולחניים. בנוסף, הם מאפשרים למחוק מרחוק תוכן של מחשב שנגנב, ולצמצם את צריכת החשמל

03.01.2011, 15:10 | אבנר קשתן

אינטל מתכוונת להסתער על כנס CES, שייפתח ביום חמישי בלאס וגאס, עם היצע נרחב: החברה הכריזה כי היא תציג בכנס את סדרת המעבדים החדשים שלה, המבוססים על ארכיטקטורת השבבים Sandy Bridge. הסדרה מכילה 29 מעבדים חדשים למחשבים ניידים ונייחים, שהטכנולוגיה בבסיסם פותחה במרכז הפיתוח של החברה בחיפה.

הסדרה החדשה מכילה דגמים חדשים של מעבדי ה-Core של אינטל, עם דגש על מעבדי i5 ו-i7, הדגמים החזקים והיקרים יותר. בין היתר כלולים בה תשעה דגמי i7 מהירים למחשבים ניידים. עם זאת, כל המעבדים שמציעה כיום החברה ללקוחותיה כלולים בסדרה.

בדגמים החדשים ישולבו כרטיס מסך ובקר זכרון על אותו שבב עם המעבד עצמו, שיפור המאפשר מזעור של השבב כולו, צריכת חשמל נמוכה יותר, וביצועים טובים יותר בזכות ניצול הזכרון המשותף לכל הרכיבים.

למעבדים תכונות אבטחה חדשות המסוגלות, בין השאר, למחוק מרחוק את תוכן המחשב אם נגנב. תכונה מתקדמת אחרת היא האפשרות לכבות לחלוטין כונן CD/DVD המחובר למחשב כשאינו בשימוש, על מנת לצמצם את צריכת החשמל.

שבבי הגרפיקה הבנויים אל תוך המעבדים יכללו גם מפענח ייעודי לסרטי וידיאו, שאמור לאפשר הצגת סרטי HD גם על מחשבים פשוטים יחסית ללא עומס על המעבד. בנוסף מעבדים למחשבים ניידים יכללו תמיכה ב-Wireless Display, תקן שידור אלחוטי המסוגל לשדר וידאו באיכות Full HD (איכות של 1080p) לטלוויזיות ולממירים תואמים.

אינטל. למחוק מרחוק תוכן של מחשב גנוב, צילום: בלומברג אינטל. למחוק מרחוק תוכן של מחשב גנוב | צילום: בלומברג אינטל. למחוק מרחוק תוכן של מחשב גנוב, צילום: בלומברג

המעבדים היקרים ייצאו ראשונים לשוק

ארכיטקטורת Sandy Bridge נמצאת בפיתוח במרכז הפיתוח של אינטל בחיפה מאז שנת 2005. המעבדים מבוססים על טכנולוגיית שבבים בגודל 32 ננו-מטר, בדומה לדור הקודם, אך גרסה ממוזערת צפויה לצאת בתחילת שנת 2012.

המעבדים מכילים בין ליבה אחת לשמונה ליבות, הפועלות במהירויות שבין 2.2 ל-3.4 ג'יגה-הרץ, עם יכולות TurboBoost שיכולות להקפיץ ביצועים של ליבה בודדת עד ל-3.8 ג'יגה-הרץ לחישובים אינטנסיביים.

אינטל צפויה להציג את המעבדים רשמית בכנס CES. בשבועות שלאחר מכן יתחילו להמכר מערכות מחשב המבוססות עליהם, כשמעבדי ארבע-ליבות יקרים יצאו ראשונים, והמעבדים כפולי הליבה יחכו לחודש הבא. לאחר מכן יימכרו מעבדים זולים יותר למחשבים ניידים קטנים, אך לא לנטבוקים.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
ל-6. זה בסדר, תיקונים כאלו אני מחפש ומודה עליהם. רק מה? א. עד כמה שידוע לי, ברכיבים מודרניים-
אין וירוסים שמשמידים חומרה. כן, יש וירוסים שמשחיתים את הBIOS, פעם היו (או לפחות היו בתאוריה) וירוסים שחיממו את המעבד, או תאורטית ניתן לבנות וירוס שיריץ מחזורי כתיבה מוגברים של ההארד דיסק ויגמור לך אות בלאי השימוש בכמה ימים- אבל בחומרה מודרנית זה כבר פאסה. ביוס ניתן לשחזר. מעבדים מכבים את עצמם. והארדיסקים- אפשר לראות שמשהו לא בסדר ולפעול בהתאם. תכונה חומרתית של השמדה עצמית למעבד, תשנה את האפשרויות. ב. הפיסקה על "זרעים של קונספירציה", זו הייתה בדיחה (לפחות ב95%. לאף אחד אין מושג באמת מה ילד יום ואילו שיתופי פעולה/חקיקות יווצרו בין אלו גורמים). Hence the "חחחח". ג. התאוריה על הצריכה המוגברת, אף היא נאמרה בהומור, אך כאן דווקא יש יותר חשש אמיתי. כי מה שקורה עכשיו, זה מה שקרה אין ספור פעמים בתחומים אחרים- מתחילים להרגיל אותנו. עכשיו כדי לקנות מעבד מתקדם, עלי לקחת גם תכונה של השמדה עצמית. אם גם AMD תעבור לסטנדרט הזה והוא יתפוס, נחש מה יהיו ההשלכות? כן, אותן ההשלכות שיש על תעשיות אחרות שהתחילו לייצר דברים באיכות נמוכה יותר. עליה ברווחים. לא דיברתי על מחר מחרתיים- אלא מה יקרה אם הדבר ימשיך. בכל מקרה, הוספה של טכנולוגיה שמאפשרת גישה של גורמים זרים למחשב שלך, כשאין לכך צורך מהותי, היא לא רעיון חכם. ובנוסף לכך (אני מחלק את המנגנון הזה לשתי הפונקציות שהוא מקיים) להוסיף אפשרות השמדה עצמית, אפילו אם תפעל לפי התכנון, זה לא משהו שיעזור לך. רק יזיק, אם הגנב יתפס... ואם אני טועה, אני אשמח לתיקונים. אני מעדיף לפלוט שטויות בטוקבק אנונימי מאשר בחיים האמיתיים. P:
אני מ-2  |  04.01.11
6.
ל 2
גיסנו, אתה שיכור. תפסיק להמציא כל מיני שטויות על תיאוריות קשר, ותפתח את העיניים. חסרות תכונות שכאלה במערכות הפעלה שקיימות היום בשוק? במוצרי תקשורת לאבטחה? אין היום וירוסים שיגרמו לך נזק לתוכנה או לחומרה?! ועוד אתה מוסיף - "זרעים של קונספירציה"!!! או הו! תוקם ועדת חקירה לאלתר!!! כמה מעבדים "נוספים" כמו שציינת, אתה חושב שאינטל מצפה למכור לאותם אנשים שנשרף להם המעבד?! כמה לקוחות אתה חושב שיחזרו לרכוש את אותו המוצר אם הוא מסכן אותם כל כך?!?! אם לשפוט על פי ההיסטוריה , הקברניטים של אינטל (ובעיקר בתחום השיווקי) לא כאלה נעלולים שהם יבנו על תוכנית מכירות המבוססת על כך שהמוצר "עלול להישרף", אבל יגרום ללקוחות לרכוש אותו שוב..... הממממממ...... אולי עלינו להסיק מכך שאינטל אף שתלה רכיב טלפתי במוצרים החדשים שלה?! (וכן, אני מוכן להודות שפרסקוט היה פדיחה..) אקיצר, תרגיע. נכתב כאח אוהב, לאח שזקוק לקצת שקט בראש :) ניק.
Nick , Haifa  |  03.01.11
לכל התגובות