אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רק היום: 7 המלצות קנייה ושורט אחד לשנה החדשה צילום: shutterstock

רק היום: 7 המלצות קנייה ושורט אחד לשנה החדשה

באיזה סקטור להתמקד ב-2011? מאילו איגרות חוב יש להימנע ואפילו למכור? מהן חברות ההייטק המבטיחות ביותר? התשובות בפנים

04.01.2011, 08:22 | רימונה פרקש ברוך

"כלכליסט" ריכז לכבוד השנה החדשה 7 המלצות קנייה ומנייה אחת לשורט. הרי ההמלצות לפניכם:

קמהדע

ממליץ: צבי סטפק, היו"ר ומנהל ההשקעות הראשי של מיטב

 

קמהדע עוסקת בפיתוח וייצור של תרופות, שייחודן הוא הפקתן מפלסמת אנוש. לחברה, שמיטב היא בעלת עניין בה, כמה תרופות שכבר מאושרות לשימוש, ועיקר הפוטנציאל שלה טמון בתרופה AAT כנגד חוסר מולד בחלבון אלפא 1.

הסיכוי: ההפרש בין כמות המטופלים בתרופה ATT כיום לכמות כלל החולים במחלה צפוי להיות מתורגם לצמיחה במספר המטופלים בשנים הבאות. לאחרונה קיבלה החברה את אישור מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) למוצר ה־AAT בהזרקה.

לאחר האישור חתמה החברה על הסכם הפצה נרחב בארצות הברית עם חברת הענק בקסטר (סימול בוול סטריט: BAX).

אנו סבורים, כי קפיצת הדרך הבאה בחברה תתרחש עם התקדמות המוצר AAT שלא בהזרקה, על בסיס אינהלציה, שנמצא בהליכי ניסוי ארוכים של ה־FDA.

הסיכון: תחום פיתוח התרופות מאופיין ברמת סיכון גבוהה. הסיכון שתרופה מסוימת תיכשל בסופו של דבר ולא תקבל אישור שיווק על ידי ה־FDA שריר וקיים.

 

מניות דיבידנד

ממליץ: גילי כהן, מנהל ההשקעות הראשי באקסלנס

ההמלצה שלי לשנה הקרובה היא להתמקד לא בחברה אחת אלא ב־15–20 חברות חזקות ורווחיות, המחלקות דיבידנד שוטף למשקיעים. בין החברות המומלצות בישראל נציין את חילן טק, נטו, הבנקים, בזק, חברות הסלולר וחברות הריט (REIT).

כמו כן מומלץ לשלב בתיק מניות מובילות בגרמניה ובארה"ב שמחלקות דיבידנד כמו AT&T (סימול: T) או שברון (CVX). חברות מסוג זה מהוות פוטנציאל להשקעה תוך ניסיון ליהנות מתשואת הדיבידנד ואפסייד כלכלי. עם זאת, כמובן שחשוב לייצר איזון ופיזור בין החברות.

הסיכוי: תשואת הדיבידנד במניות כיום טובה יותר במקרים רבים מהאלטרנטיבות האג"חיות, ובהינתן העובדה כי מחירי המניות עדיין הגיוניים, אנו מקבלים שילוב של תשואה שוטפת שיכולה להגיע לשיעורים של 3%–8% וכן ניתן ליהנות מאפסייד אפשרי כתוצאה מפעילות החברות.

הסיכון: הסיכון שטמון במניות דיבידנד הוא סיכון של הפסדי הון אם שוקי המניות יירדו, אבל אין ספק שההפסדים בחברות אלו יהיו נמוכים ביחס לאחזקה במדד עצמו.

אורבוטק

ממליץ: אלדד תמיר, המנכ"ל ומבעלי תמיר פישמן

אורבוטק פועלת באחד התחומים החמים בשוק כיוון שהיא מספקת ציוד לתעשייה שצומחת בקצבים גבוהים, ורוכבת על גל מכשירי האייפד והעולם האינסופי של חידושים אלקטרוניים לצרכן הסופי.

אורבוטק היא חברה מנוהלת למופת ומובילת שוק עולמית. החברה מציעה פתרונות של תחנות עבודה לתכנון מעגלים מודפסים (PCB), פלוטרים וציוד בדיקה אופטי. כמו כן, מערכות הבדיקה של החברה משמשות גם בתחום הצגים השטוחים.

הסיכוי: אנו צופים שהכנסות החברה יעלו כתוצאה מהגידול בהשקעה הגלובלית במעגלים מודפסים והצמיחה המתמשכת בתחום הצגים השטוחים. אסטרטגיית החברה להתמקד ולהשקיע בסין תשתלם לאור ההזדמנויות ההולכות וגדלות בשוק הסיני. בנוסף, המניה נסחרת במכפיל נמוך המהווה פוטנציאל לקנייה. חשוב גם לשים לב לרווחיות שעולה כתוצאה מהגידול בהכנסות וההקפדה המתמשכת על ההוצאות.

הסיכון: המחזוריות התעשיית האלקטרוניקה בכלל ובעסקי החברה בפרט וריכוזיות לקוחות עשויות לאיים על החברה.

בזן

ממליץ: שמעון אוליאל, מנהל מחלקת מחקר באנליסט

בזן, מספינות הדגל של התעשייה, פועלת בתחומי זיקוק הדלקים, הפטרוכימייה והשמנים. מניית החברה נסחרת במחיר המשקף לה שווי שוק של כ־6.2 מיליארד שקל. מתחילת השנה וברבעון האחרון הציגה המניה תשואה עודפת על מניית פז, המתחרה בה, ועל מדד ת"א־100.

הסיכוי: בזן מהווה סוג של מונופול בשוק המקומי בתחום הזיקוק, היות שבית הזיקוק השני בישראל, בשליטת חברת פז, מספק בעיקר את הצרכים של פז עצמה. לפיכך, ניתן לרכוש היום מוצרי דלק מבית הזיקוק של בזן או מיבואנים. לחברה הנהלה מנוסה, וכיום, לאחר מיזוג כרמל אולפינים, היא שולטת בכל המתקנים בחצר המפעל ובשרשרת הערך בתחומי פעילותה.

לכך יש להוסיף את יישום תוכנית ההשקעות הגדולה שצפויה לגוון את חומרי הגלם, להגדיל את כושר הייצור של מוצרים מסוימים ולאפשר ייצור מוצרים רווחיים יותר.

הסיכון: עקב מימוש תוכנית ההשקעות החברה לא צפויה לחלק דיבידנדים בקרוב וקיים סיכון לשינוי בעלויות התוכנית. כמו כן, לבזן תלות גבוהה בענף הזיקוק התנודתי.

פאנדטק

ממליצים: אביבית מנה־קליל וסרגיי וסצ'ונוק, מנכ"לית ואנליסט אופנהיימר ישראל

פאנדטק מפתחת פתרונות תוכנה לסליקה והעברת תשלומים עבור יותר מ־900 בנקים ברחבי העולם. החברה נסחרת בשווי שוק של כ־250 מיליון דולר. הערך המוסף של פאנדטק עבור לקוחותיה הוא יתרונות טכנולוגיים המאפשרים טיפול בעשרות ומאות מיליוני עסקאות בזמן אמת. בנוסף, המודל העסקי של החברה מתאפיין בנראות טובה.

הסיכוי: התאוששות המגזר הפיננסי ממשבר קשה במיוחד מובילה לשחרור תקציבי השקעה בתחומי ה־IT שהוקפאו במהלך המשבר. בנוסף, מודל בנקאות מבוססת עסקאות צובר תשומת לב רבה בקרב הבנקים בעולם, לאור רמת סיכון נמוכה בפעילות זו ורווחיות נאה. בהיבט נוסף, תהליכי הקונסולידציה בענף התוכנה מציבים את פאנדטק כיעד אטרקטיבי לרכישה.

הסיכון: מרבית הלקוחות של פאנדטק הם בנקים אירופיים, שנמצאים כיום בסיכון גבוה. משבר עתידי במערכת הבנקאית באירופה יכול לפגוע בבסיס הלקוחות של פאנדטק. בנוסף, היות שפאנדטק חברה קטנה, הגברת התחרות יכולה להוות גורם סיכון למשקיעים בה.

סין

ממליץ: קובי פלר, מנהל ההשקעות הראשי בכלל פיננסים

 

רבות נכתב על כלכלת סין, על קצב צמיחתה בשנים הקרובות ועל מתי תעקוף את כלכלת ארצות הברית. על דבר אחד אין ויכוח — הצמיחה המואצת צפויה להימשך ולהפוך את סין לכלכלה החזקה בעולם.

משקיע שלא ישלב בתיק שלו השקעות הקשורות לסין יפספס את אחד התחומים שצפויים לתרום רבות לתשואה.

ישנן שלוש דרכים לחשיפה לסין: דרך מניות, מט"ח וסחורות, בעקיפין.

למניות ניתן להיחשף דרך קרנות נאמנות, תעודות סל או מניות בבורסה בהונג קונג ולמטבע הסיני ניתן להיחשף דרך קרן סל, דוגמת CNY או CYB.

הסיכוי: ישנן כמה חברות מעניינות בסין, בהן חברת הנפט CNOOC, חברת ציוד התקשורת COMBA, חברת המלונאות SHANGRILA וחברת הרכבות MTR.

הסיכון: בתקופה הקרובה קיימים סיכונים הן מכיוון הריבית והאינפלציה והן מכיוון מחירי הנדל"ן והמשכנתאות במערכת הבנקאית. מנגד, הטיפול שעושה הממשל נכון, להערכתי, ולראיה מחירי הנדל"ן יורדים בחודשים האחרונים.

סקטור הגז הטבעי

ממליץ: רוני הלמן, יו"ר הלמן־אלדובי. החברה מנהלת שותפות נפט וגז

בסיכום שנת 2010 בולטת העובדה, כי השקעה במניות האנרגיה הישראליות היתה עדיפה בהרבה על פני כל השקעה אחרת. תחום האנרגיה ריכז עניין רב הן מהצד העסקי־ריאלי והן מהצד הפיננסי. כעת נשאלת השאלה האם שנת 2011 תשחזר את ביצועי 2010 בתחום.

הסיכוי: ראשית, הביקוש לגז נמצא בעלייה מתמדת וצפוי להכפיל עצמו בחמש השנים הקרובות.

מציאת מרבץ הגז ב"ים תטיס" ב־1999 היתה הסנונית הראשונה בדרך למה שנראה כהפיכתה של ישראל למעצמת אנרגיה. גילויי לווייתן, תמר ודלית הם המשמעותיים והם אלו שדחפו את הסקטור לאטרקטיבי ומבטיח כיום.

כמויות הגז בתמר ודלית, הפוטנציאל העצום בלווייתן ובשטחים הסמוכים לו יכולים להניב רווחים עצומים לשותפויות ולהעצים את רווח השותפויות ושל המשקיעים המחזיקים בהן.

הסיכון: תחום הגז הטבעי עתיר הון ודורש מימון גבוה לאורך הדרך. בנוסף, אופן גביית התגמולים, שעשוי להשתנות בקרוב, מייצר אי־ודאות לנושא התמחור והכדאיות.

שורט גליל 5481

ממליץ: צבי סטפק, יו"ר ומנהל השקעות ראשי של מיטב

העליות החדות בשוק איגרות החוב הממשלתיות בישראל, ובעיקר בצמודות המדד, הביאו את השערים שלהן לרמות בלתי הגיוניות. זוהי תוצאה של ריבית נמוכה, יחד עם נזילות גבוהה שמחפשת השקעות "בטוחות", וציפיות לאינפלציה גבוהה.

משקיע שביקש בעבר לשמור על ערך כספו ולהשביחו מעט עם סיכון מינימלי, עשה זאת דרך רכישת אג"ח של ממשלת ישראל צמודות למדד שמועד פדיונן קצר עד בינוני. בחרנו באג"ח שכזו, גליל 5481, שנפדית בעוד שנה ושמונה חודשים (אוגוסט 2012), כדי להמחיש שמה שהיה נכון בעבר, ממש לא נכון היום.

אג"ח זו נסחרת בתשואה נטו שנתית לפדיון שהיא שלילית: 0.6%-. כלומר, המשקיע צריך לדעת, שבניגוד לתקופות קודמות, הוא יקבל פחות משיעור האינפלציה ולפיכך יפסיד. גם אם נניח עמלות בשיעורים נמוכים, נגיע לכך שמשקיע כזה יקבל במצטבר את האינפלציה פחות כ־2%. כך, אם האינפלציה ב־2011 תהיה 2.5% ועוד כ־2% בשמונה החודשים הראשונים של 2012, הרי שהתשואה הנומינלית על כל התקופה תעמוד על כ־2.5% בלבד.

תגיות