אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחיפה ללאס וגאס: "השבב הזה הוא לא פחות ממהפכה"

מחיפה ללאס וגאס: "השבב הזה הוא לא פחות ממהפכה"

אינטל תחשוף מחרתיים את "סנדי ברידג", הדור הבא של שבבי המחשב של החברה שפותח בארץ. "אינטל בוחרת בנו שוב ושוב כמרכז פיתוח - ולא מתוך ציונות" אומר ל"כלכליסט" רון פרידמן, סגן נשיא באינטל העולמית ומנהל קבוצת פיתוח המעבדים בחיפה

04.01.2011, 16:55 | אסף גלעד
פול אוטוליני, מנכ"ל אינטל העולמית, יציג מחרתיים (ה') את ה"בייבי" החדש שלו, הדור הבא של שבבי אינטל, תחת השם סנדי ברידג' (Sandy Bridge). ההשקה אמנם תתרחש בלאס וגאס, החברה היא אמריקאית, אבל השבב עצמו - ישראלי לכל דבר. השבבים האלה יחליפו את שבבי ה־Nehalem, שהושקו לפני שנתיים. היא מכילה סדרה של מעבדים חדשים למחשבים נייחים, ניידים ושרתים.

"אם פיתוח שבב הסנטרינו, שהופץ ב־2003, היה קפיצת הדרך הראשונה המשמעותית של המרכז הישראלי בחיפה, הרי שפיתוח ה'סנדיברידג' הוא הקפיצה השניה", אומרת שלומית וייס, מהנדסת בכירה במרכז הפיתוח בחיפה, ומנהלת פרויקט הסנדיברידג' במרכז.

לאחר ארבע שנים של עבודה, היא מרגישה כמו לא פחות מאמא מאושרת. "זהו התינוק שלנו, ואנחנו מחכים שיוולד בימים הקרובים. העובדה שפותחו כאן לא מעט מוצרים פופולריים של אינטל מוסיפה לעובדים כאן תחושה של אתגר, אבל גם של דאגה לעמוד בציפיות הגבוהות שיצרו כאן".

עובדי מרכז הפיתוח בחיפה, שפיתחו את השבב, צילום: גיל נחושתן עובדי מרכז הפיתוח בחיפה, שפיתחו את השבב | צילום: גיל נחושתן עובדי מרכז הפיתוח בחיפה, שפיתחו את השבב, צילום: גיל נחושתן

וידיאו משודרג, העברה מהירה

 

"השבב החדש הוא לא פחות ממהפכה, ולא עוד צעד קטן במסגרת האבולוציה הרגילה", אומר ל"כלכליסט" רון פרידמן, סגן נשיא באינטל העולמית ומנהל קבוצת פיתוח מעבדים במרכז הפיתוח בחיפה. "השבב החדש יציג יכולות גרפיקה גבוהות יותר בהפעלת משחקים ובצפייה בתכני וידיאו, כמו גם בחיי הסוללה וצריכת ההספק שלו. כמות הסרטים שניתן לראות על גבי סוללה אחת ומבלי לטעון אותה היא למעשה כפולה".

השבב החדש יספק גם תמונות וידיאו באיכות גבוהה יותר בשלוש רמות: בהירות, צבעים, ורמת ההפרדה. כמו כן הוא אמור לשפר פי עשרה את מהירות ההעברה של תכנים למחשב ממוצרים כמו מצלמה או טלפון סלולרי, ולשדרג את יכולת ההמרה מפורמט קובץ אחד למשנהו.

"זהו המעבד הראשון שיש אינטגרציה בינו לבין רכיבים נוספים שעד כה היו נפרדים זה מזה, כמו בקר זכרון, או ממשקים למוצרים היקפיים כמו נתב תקשורת או מסך. המעבד פותח רובו ככולו, משלב ההגדרה ועד הייצור, במרכז הפיתוח בחיפה, מלבד פרויקטים ספציפיים בתחום הגרפיקה שהוצאו למרכזי הפיתוח של אינטל בקליפורניה ובאורגון".

חושבים על השבב הבא

חידוש נוסף שמציגה אינטל, שישמח פחות את המשתמשים ויותר את ספקיות התוכן, קשור ליכולות ההצפנה החדשות, שמטרתן לאבטח תכני מולטימדיה כמו סרטים או משחקי מחשב מפני העתקה. "נוכל לחשוף מעתה תכנים שנחסמו עד כה על ידי ספקיות. יכולות ההצפנה האלה יאפשרו לצפות בתכני וידיאו על גבי המחשב האישי בצורה חוקית, עם יכולות הרחבה למשחקי מחשב ושירותים נוספים", אומר פרידמן. 

מרכז הפיתוח של חיפה, יותר מתמיד, צריך להתחרות על פרויקטים מול מרכזי הפיתוח החדשים של אינטל בסין ובהודו. האם אתם מצליחים להתמודד עם התחרות הזו?

פרידמן: "פרויקטים ממשיכים לזרום למרכז הפיתוח הישראלי לא בגלל ציונות. אינטל תמיד היתה חברה אמריקאית, והיא ממשיכה להגיע לכאן כל פעם מחדש בגלל מהנדסים טובים ויכולת ביצוע. ברור לנו שאנחנו צריכים להתחרות על בסיס העובדה שאנחנו צריכים להיות טובים יותר מקבוצות אחרות, להיות עצמאיים ולדעת לפתור בעיות בעצמנו".

"הרי אף לא נוכל להתחרות מבחינת עלות העבודה עם סין או הודו, בוודאי לא בעשרים השנה הקרובות, ואף פעם לא נהיה קרובים פיזית למטה החברה כמו קבוצות הפיתוח באורגון או בקליפורניה. אנחנו מנסים לתת ערך מוסף, וברור שאם יכולת הביצוע כאן תהיה כמו בהודו, אז במוקדם או במאוחר אנחנו נהיה בסכנה, לכן אנחנו כל הזמן חושבים קדימה לעתיד הרחוק".

מעבדי סנדי ברידג מעבדי סנדי ברידג' באתר אינטל | צילום מסך: intel.com מעבדי סנדי ברידג

המרכז הישראלי חזק בפיתוח שבבים למחשבים נייחים וניידים, אבל בכל מה שקשור למכשירים חכמים וקטנים, כמו נטבוקים או סמארטפונים, אנחנו קצת בשוליים.

פרידמן: "אמנם הקבוצה שעובדת על שבב ה'אטום' היא אמריקאית ברובה, אבל הקמנו לפני כשנתיים פעילות ישראלית שמפתחת טכנולוגיות לשבב הזה, שמיועד לשוק הנטבוקים והטאבלטים. זוהי מחלקה שמעסיקה עשרות אנשים, ושצפויה להגיע השנה לפעילות של כמאה אנשים. צפויים לנו בהמשך פרוייקטים מרכזים עם השפעה על החלק הארי של הרווחים של אינטל, שיעסיקו אותנו לפחות עד 2016".

למרות שהשבב החדש יושק רק בימים הקרובים, באינטל ישראל כבר מזמן שכחו מה'סנדיברידג'', כיום עובדת הקבוצה על IvyBridge, הדור הבא שיושק ב־2015, יצמצם את השבבים לגודל של 22 ננו-מטר, ומפותח במשותף במרכזי הפיתוח של ישראל וארה"ב. ככל הנראה ייוצר ה-IvyBridge במפעלי אינטל בקריית גת: המענק שקיבלה אינטל בשבוע שעבר יסייע לה לשדרג את המפעל לטכנולוגיה המתקדמת הדרושה לכך.

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
ואלה המוחות שבורחים.
ואני, ברגע שיתאפשר לי, גם אברח. נמאס מהקומבינות, נמאס מהמיסים חסרי הריסון, נמאס מהגישה הזו של המעסיקים הישראליים, כאילו אתה תמיד גרוע גם כשבינם לבין המנהלים האחרים יגידו כמה שאתה נכס חשוב לחברה, שלא יכולה להרשות לאבד אותך, וכל זה רק בשביל שלא תרגיש בטוח מספיק בכדי לבקש העלאה. נמאס לי מהכל, באמת. אני לעולם לא אוכל לעשות כאן כסף גם עם עבודה קשה מאוד. אני יודע שישנן לא מעט מקומות בעולם שהעבודה הקשה תביא אותי למצב כלכלי יציב. אחרי מספר שנות עבודה בהייטק - אני לא רואה עתיד כלכלי מובטח. לא רואה כלום. זה פשוט מדהים, שאדם שמרוויח 12 אלף ש"ח או 25 אלף ש"ח מקבלים סכומים קרובים מאוד אחד לשני, וכל זה רק בגלל המיסוי הצולב של מס הכנסה לעומת ביטוח לאומי ומס הבריאות. אה, ועוד לא הזכרתי את עניין הנדל"ן... בלי הורים עשירים, אין לי סיכוי, לעולם, להשיג דירה. רוצים לעצור את בריחת המוחות? תתחילו להתאפס ולתת לנו מקום לחיות בו. לא ביקשנו מימון ממשלתי לפורשה, אבל לאפשר להרוויח ולקנות בית זה דברים מאוד בסיסיים שאמורים להיות מושגים בכל מדינה.
משה  |  06.01.11
לכל התגובות