אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נסרדישי: "המאבק על ביטול הטבות המס לכיל היה קשה" צילום: ששון תירם

נסרדישי: "המאבק על ביטול הטבות המס לכיל היה קשה"

מנהל רשות המסים התבטא בעניין חוק עידוד השקעות הון, שאושר בשבוע שעבר: "המטרה היא לקדם תעשייה, לא בנקים ולא משהו אחר"

04.01.2011, 17:49 | רויטל חובל

"אני מלווה את חוק עידוד השקעות הון הרבה מאוד שנים. חוק עידוד השקעות הון הוא ישן והיה צריך לעשות בו שינוי", כך אמר מנהל רשות המסים, יהודה נסרדישי, בכנס של הפקולטה למשפטים במרכז הבינתחומי בהרצליה, בפאנל שעסק בחוק שאושר בשבוע שעבר במסגרת חוק ההסדרים.

"צריך לציין כי המטרה היא לקדם תעשייה, לא בנקים ולא משהו אחר. החוק החדש פשוט וקל ליישום ולא משאיר זנבות מאחורה. והדבר המהותי בו הוא אפשרות ליהנות משני המסלולים באזור פיתוח א', ככה שחברות מייצאות יוכלו לקבל גם הטבות מס וגם מענקים", הוסיף.

לעניין המאבק להחרגת כיל מהחוק, כמו גם חברות מחצבים אחרות, אמר נסרדישי, כי "היו מאבקים קשים מעל דפי העיתונות והמאבק כלל התערבות של לוביסטים. אין ספק שהיה מאבק לא קל להחריג את חברות המחצבים, אבל בסופו של דבר חברות המנצלות את משאבי הטבע לא יזכו להטבות מס".

מנכ"ל משרד האוצר, חיים שני, אמר כי התקציב הדו שנתי אפשר למשרד האוצר להיערך לתקציב החדש ולבנות רפורמה בחוק עידוד השקעות הון ובכלל לערוך שינויים בהתייחסות להייטק ולהשכלה הגבוהה בישראל.

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר אמר כי "התיקון בחוק עידוד השקעות הון הוא מהפכה אמיתית. יחד עם זאת, צריך לבחון היטב את השימוש שנעשה בכספי משלמי המסים שמועברים לתעשייה. הדיון בתיקון לחוק בוועדת הכספים היה דיון מביש, וחברי הכנסת לא ידעו על מה הם מצביעים. אלא הם התעסקו בדיון שולי, האם ביטול ההטבות לכיל מוצדק או לא. צריך לזכור שהמטרה העיקרית של החוק הוא לחזק את הפריפריה".

בנוסף, התייחס לין להתחזקות השקל אל מול הדולר. "התעשיינים בוכים שהשקל חזק, אבל השקל חזק כי הכלכלה חזקה. מה הם רוצים כלכלה חלשה? יש חשיבה מקובעת במדינת ישראל".

תגיות