אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עורכי דין אלמוניים נענשים בחומרה צילום: shutterstock

עורכי דין אלמוניים נענשים בחומרה

עורך דין לא מוכר, בני עזרי מחולון, הועמד לדין משמעתי לאחר שתקף את בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין

05.01.2011, 08:47 | ענת רואה

בעוד שפרקליטים בכירים שמטיחים עלבונות במערכת המשפט זוכים למחילה ולקנסות פעוטים, עורכי דין אלמוניים ומוכרים פחות זוכים למלוא חומרת הדין. כך לדוגמה ניתן בימים האחרונים גזר דין משמעתי בעניינו של עורך דין לא מוכר, בני עזרי מחולון, שהועמד לדין משמעתי ותקף את בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין במהלך הדיון. בין השאר אמר עזרי לחברי בית הדין: "אתם מבזים את כבוד האדם וכבוד הלשכה. אני מבקש לעזוב את המקום".

בעקבות האמירה החדשה הוגשה נגד עזרי קובלנה בגין התבטאויותיו. בניגוד לדבריהם של פלדמן וארנון שזכו לפרסום בתקשורת הארצית, דבריו של עזרי נאמרו בפורום סגור יחסית במהלך דיון של בית הדין ולא זכו לתהודה ציבורית כלשהי, אך למרות זאת נגזר עליו עונש כמעט חסר תקדים: השעיה בפועל לשנה שלמה מעיסוק בעריכת דין ושנה נוספת על תנאי.

עונש דומה נגזר לפני כשנה על עו"ד נפתלי גור אריה מתל אביב, שהושעה לשנתיים מעיסוק במקצוע לאחר שבכתב טענות שהגיש לבית המשפט לענייני משפחה התבטא בבוטות נגד השופטת עליסה מילר.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תגובות לכתבות הועד המחוזי
לשכת עורכי הדין הפסיקה במלחמותיה נגדי 3 פעמים . היא לא יודעת מנוח. עומדים לרשותה משאבי אדם וכסף ללא הגבלה. כך היא מנסה להתיש אותי בסבבים בבית הדין המשמעתי על זוטי דברים שיסודם בשקר. במקרה האחרון היה זה ערעור שכתבתי עבור חברה טכנולוגית שהגישה אותו בבית הדין לעבודה. מדובר בקבלת דבר במרמה על ידי עובד שעמד פעמיים בשימועים לפני פיטורין. הוא הזמין לעצמו מילואים כדי להכשיל את המעסיקה. עורכת הדין שלו פעלה בשם משרד הבטחון והגישה תלונה ללשכה. השופטת היתה דתיה שלא שירתה בצבא ולא הבינה כלום בשירות המילואים. בבית הדין המשמעתי המחוזי ישבו 3 עורכי דין בוגרי מכללות שניים מהם שילמו עשרות אלפי שקלים ומונו לתפקידי שפיטה. פרקליט ועדת האתיקה במחוז תל אביב נושא תואר ד"ר למשפטים שאיננו מוכר. הוא למד בהונגריה ולא למד שם משפטים אלה תאוריה של המשפט. מבקר המדינה כתב בדוח שיש להחליפו הלשכה התעלמה. עורכי הדין שלומי באשי ורוני קישלס שילמו עשרות אלפי שקלים במסע הבחירות ומונו אחרי התשלום לתפקידים בבית הדין המשמעתי. המהלך נחזה מושחת. המועצה הארצית לא דנה בתופעה. ציפי ליבני סירבה לדון בעניין . חובה לפרק את הלשכה ולהוציא מידיה את הדין המשמעתי עד להקמת רשות שיפוט עצמאית שאיננה של עורכי הדין.
נפתלי גור אריה עו"ד  |  20.05.16
5.
תגובה לכתבה
בכתבה עתיקה זו יוחסו לי דברים מבלי לבדוק את אמיתותם ומבלי להביאם בפני לתגובה קודם לפרסומם. חובתו של עיתון לאפשר תגובה בטרם פרסום והשימוש באינטרנט איננו פוטר את העיתון מכל חובותיו . הדברים שכתבתי לא היו "בוטים" כדברי העיתון. אלה היו תגובות במהלך משפט מדמם בו ייצגתי גבר אב ל-4 שנתבע במזונות על ידי אשה שנטלה די אנ איי מגופו ועשתה בו שימוש עצמי לשם קבלת הריון במרמה. לשופטת היתה השקפת עולם מגדרית מובהקת. התובעת הונחתה על ידי יעוץ משפטי שטמן לגבר מלכודת אחר מלכודת. תחילה במצג כוזב על עקרות. לאחר מכן במצג כוזב של חסד עם הוריה הדתיים לשם הצהרת אבהות תוך מתן תצהיר כוזב על ויתור על מזונות. לאחר מכן תביעת מזונות לשם קבלת הסכמה עקרונית לתשלום סכום הנמוך מ-10% מסכום התביעה כדי לקנות לעצמו שקט. השופטת הזמינה תביעה של הקטין ותביעת המזונות התבססה כצפוי על הדין ההלכתי היהודי אבל - במשפט העברי הדתי האחריות המלאה ! למניעת הריון מוטלת על האשה ולא על הגבר כפי שנהוג לטעות על פי הפסיקה החילונית. כאשר הוצגו בפני השופטת הלכות המשפט הדתי כולן שאין לגביהן מחלוקת פוסקים , השופטת יצאה מגדרה. עם עובדות משפטיות ועם פסקי הלכה אי אפשר להתווכח . כן אפשר להפעיל כוח . והכוח מצוי תמיד מעברו השני של הדלפק. אלה הם "משחקי השף" באולמות בית המשפט למשפחה. וגברים שאינם עומדים בהם מתאבדים ונוטלים איתם את ילדיהם הקטינים. נשים תובעות כאלה העושות שימוש לרעה במשפט החילוני במסגרת תביעת מזונות המתבססת על הדין הדתי - מעוות משפטי שעליו בנוי בית המשפט למשפחה בהבדל מבית הדין הרבני שתובעות גברים באופן סדרתי , סוחטות מזונות ואינן צריכות לעבוד לפרנסתן.
נפתלי גור אריה , תל אביב  |  17.05.16
לכל התגובות