אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האחים זיסאפל השקיעו 3 מיליון דולר במיזם שידורי וידיאו צילום: עמית שעל

האחים זיסאפל השקיעו 3 מיליון דולר במיזם שידורי וידיאו

יהודה וזוהר זיסאפל השקיעו בצ'אנלוט, המפתחת אנטנות שמפיקות קרינה נמוכה לשימוש באזורים עירוניים. הטכנולוגיה עשויה לפתור את בעיות הקליטה בשידורי ה־DTT

06.01.2011, 10:16 | אסף גלעד

האחים יהודה וזוהר זיסאפל, מייסדי ומנהלי קבוצת רד בינת, השקיעו בחודשים האחרונים כ-3 מיליון דולר בחברת הסטארט־אפ צ'אנלוט (Channelot), כך נודע ל"כלכליסט". זוהי ההשקעה השנייה של האחים בחברה, לאחר השקעה ראשונית ("סיד") בגובה של כמה מאות אלפי דולרים ב־2007 עם ייסוד החברה. בכך נהפכת צ'אנלוט לחברה ה־19 בקבוצת רד בינת, ולהשקעה ה־32 של האחים זיסאפל.

זוהי ההשקעה השלישית של האחים זיסאפל ב־2010, לאחר שהשקיעו מיליוני דולרים בודדים גם בחברת Radiflow, הסטארט־אפ של אילן ברדה, לשעבר מנהל הפיתוח של נוקיה סימנס ישראל. כמו כן הם השקיעו בחברת ההייטק גליל סופטוור, הפעילה בנצרת ומהווה את אחת מחברות מיקור־החוץ הגדולות במגזר הערבי לביצוע פרויקטים עבור חברות הייטק ישראליות. בשנה החולפת נאלצו האחים זיסאפל לסגור את חברת קומקס, לאחר שהחליטו לא להמשיך לממנה.

צ'אנלוט מפתחת אנטנות לרשתות טלוויזיה דיגיטלית וטלוויזיה ניידת. השוק הראשון שבו היא פעילה מיועד לחבילות הערוצים האלחוטיות הבסיסיות המהוות חלופה לחיבור לטלוויזיה בכבלים וללוויין, המשווקות על כרטיס אלקטרוני נייד. בישראל מוכר השירות בשם DTT, חבילה של חמשת ערוצי הבסיס המשווקת על ידי הרשות השנייה.

החברה פיתחה אנטנות קטנות ובעלות קרינה נמוכה יותר, אך בעלות כיסוי נרחב, המאפשרות להפעיל את הרשת באופן יעיל גם באזורים עירוניים, שבהם אין אפשרות להתקין משדרים חזקים בגלל עוצמת הקרינה שבהם.

פעילים גם בתחום הטלוויזיה הסלולרית

בעוד שבמדינות אחרות מופעל שירות ה־DTT על ידי מפעילת שידורים ייעודית, בישראל מפעילה את השירות דווקא רשות רגולטורית: הרשות השנייה. אריק קשת, מייסד צ'אנלוט ומנכ"ל החברה, מותח ביקורת על פעילות הרשות וטוען כי בחירתה להשתמש באנטנות גדולות בעלות עוצמה אינה מאפשרת לה להתקין אנטנות אלה באזורים עירוניים, ובשל כך נפגעת איכות הקליטה באזורים אלה.

צ'אנלוט פעילה גם בשוק הטלוויזיה הסלולרית - טכנולוגיה שאינה קיימת בישראל, אך פופולרית בסין ובדרום אמריקה, ומאפשרת לקלוט שידורי טלוויזיה ברוחב פס נמוך יותר מאשר בצפייה סלולרית רגילה. אחת מספקיות השבבים הבולטות לתחום זה היא חברת סיאנו הישראלית.

קשת שימש סמנכ"ל הפיתוח של גילת רשתות לוויין. משרדי צ'אנלוט מצויים בקריית ההייטק של קבוצת רד ברמת החייל בתל אביב, והיא מעסיקה כיום עשרה עובדים. בחברה מתכוננים כעת לקראת גיוס סיבוב גיוס נוסף של מיליוני דולרים.

תגיות