אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא רק לאייפון: אפל פותחת את חנות האפליקציות למחשבי מק צילום מסך: apple.com

לא רק לאייפון: אפל פותחת את חנות האפליקציות למחשבי מק

החברה מנסה להפוך את החוויה במק לדומה יותר לאייפון, עם ממשק בסגנון אייטיונז ויותר מאלף יישומים. בולטות בהיעדרן: אפליקציות של מיקרוסופט ואדובי

06.01.2011, 16:41 | אבנר קשתן ושי ענבל

אפל פתחה היום (ה') לקהל הרחב את חנות האפליקציות החדשה שלה, המיועדת למחשבי מק, שעל הכוונה להשיקה הכריז סטיב ג'ובס באוקטובר. 

החנות תאפשר למשתמשים לקנות ולהוריד אפליקציות ישירות למחשב, כפי שמקובל בסמארטפונים, ללא צורך לקנות מוצר ארוז בחנות ולהתקין ידנית על המחשב. מדובר בעוד סימן לכניסת חנויות האפליקציות לשוק המחשבים האישיים, אחרי שגוגל השיקה את החנות לכרום.

שימוש באפליקציה דורש את התקנת העדכון 10.6.6 למערכת ההפעלה, שהופץ למשתמשים החל משעות הבוקר. החנות אינה זמינה למשתמשים בגרסאות מוקדמות יותר של מערכת ההפעלה של המק, OS X.

עם השקתה מכילה החנות יותר מאלף אפליקציות, בהן יישומים של אפל עצמה, כגון חבילת הכלים המשרדיים iWork ותוכנת עריכת התמונות Aperture. בנוסף, החנות מכילה תוכנות של אוטודסק, יצרנית תוכנת השרטוט Autocad, ועוד רבות אחרות.

בולטות בהיעדרן אפליקציות כגון חבילת אופיס של מיקרוסופט ופוטושופ של חברת אדובי, שתיים מחבילות התוכנה הפופולריות ביותר על המק. לא ידוע אם הסיבה להיעדרן הוא הקושי בהתאמת חבילות התוכנה המורכבות למודל ההורדה והניהול של האפסטור, או שמיקרוסופט ואדובי אינן מעוניינות להתחלק עם אפל בהכנסותיהן.

חנות האפליקציות למק באתר אפל, צילום מסך: apple.com חנות האפליקציות למק באתר אפל | צילום מסך: apple.com חנות האפליקציות למק באתר אפל, צילום מסך: apple.com

חבילות התוכנה ייפגעו?

על אף היעדרותן, לעת עתה, של חלק מתוכנות המק הפופולריות, החנות הציגה לראשונה גם אפליקציות חדשות שלא נראו עד כה, בהן טוויטר, אנגרי בירדז (שזהה לגרסת האייפד אך נשלטת עם העכבר) ואחרות. רוב האפליקציות אינן חדשות, אך יש להניח שמשתמשים רבים לא נתקלו בחלקן הגדול בהן עד כה - כי הן היו זמינות להורדה רק באתרי האינטרנט של המפתחים או ב-Steam - חנות המשחקים של Valve.

הממשק של חנות המק הוא שילוב בין תוכנת אייטיונז לבין האפסטור. הוא מכיל את טבלאות הדירוג המפורסמות, ולאחר רכישת היישום האייקון שלו מופיע ב-Dock ומותקן כמו אפליקציה ב-iOS. ההתחברות לחנות המק והתשלום עליה מתבצע באמצעות ה-Apple ID - אותו מזהה שקיים גם באפסטור של האייפון, האייפד והאייטיונז.

בניגוד למצב באייפון ובאייפד, משתמשי מק אינם מוגבלים לחנות האפליקציות בלבד, ויכולים להוריד יישומים גם ממקורות אחרים. מפתחים יכולים לפרסם את האפליקציות באפסטור, שם תשמור אפל 30% מהכנסות התוכנה, ובמקביל גם למכור אותן באתרים אחרים או בחנויות.

תגובתם של אנליסטים לחנות היא חיובית ברובה: חלקם העריכו שהיא תפגע בחבילות תוכנה מורכבות, כגון פוטושופ, ותחזק מיני-אפליקציות נקודתיות. תהליך דומה התרחש עם עליית האייפון. אחרים מאמינים שהחנות תקל על חברות תוכנה קטנות להתבלט ולהגיע ללקוחות חדשים.

תגיות