אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - גם משרד הביטחון מפסיד לפעמים: הנציגים בחו"ל ייפרדו מההטבות המפנקות

בלעדי ל"כלכליסט" - גם משרד הביטחון מפסיד לפעמים: הנציגים בחו"ל ייפרדו מההטבות המפנקות

כך החליט שר האוצר יובל שטייניץ - שדחה את דרישת מנכ"ל משרד הביטחון. עם זאת הוחלט כי שרי החוץ והאוצר יוכלו להמשיך ולהעניק הטבות לשליחי ביטחון במקומות מסוימים, אם יוכח כי יש בכך "חשיבות מעל לכל ספק"

08.01.2011, 18:02 | תומר אביטל

מרבית נציגי משרד הביטחון ונספחי צה"ל ייאלצו להיפרד מההטבות המיוחדות להן הם זוכים מהמדינה בעת שירותם לחו"ל. ל"כלכליסט" נודע כי בישיבה סוערת שקיים צוות שרים ביום רביעי, אליה נשלח ראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון עמוס גלעד, סירב שר האוצר לכלול את נציגי משרד הביטחון ברשימת מקבלי ההטבות בשירות החוץ.

משרד האוצר העביר השנה תקנה לפיה בכל מדינה יזכה רק ראש נציגות אחד לתנאים משופרים. בכך נחסכו מיליוני שקלים לקופת המדינה. ההחלטה לא מצאה חן בעיניי כולם. מנכ"ל משרד הביטחון אודי שני שיגר לפני יותר משבוע מכתב לשרי הממשלה, ובו דרש להשוות את תנאיהם של 24 נציגי משרד הביטחון וצה"ל בחו"ל לתנאים ולמעמד של ראשי נציגויות בחו"ל. לרוב מדובר בשורה ארוכה של הטבות: רכב ונהג, דירת שרד, תחזוקת בית, ותוספת ייצוג שאמורה לשמש לאירוח ולפגישות ויכולה להגיע עד 3,000 דולר בחודש. שני הדגיש כי "סמלי המעמד חיוניים לפתיחת דלתות לדרגים הבכירים במדינות המארחות".

שר האוצר התנגד בתוקף לכל הסדר של פשרה ובעקבות כך הוחלט לדחות את הבקשה. עם זאת, גלעד טען בישיבה כי יש לפחות להחריג מקומות מסוימים שלהם יש חשיבות מיוחדת. לבסוף הוחלט כי שרי האוצר והחוץ יוכלו לבחור נספחי צה"ל ספציפיים שימשיכו ליהנות מההטבה.

כיום, ב־32 מתוך 96 הנציגויות הקיימות, שליחים שונים זוכים לתנאים משודרגים. מדובר בשליחי משרדי הביטחון, ביטחון הפנים, התיירות, התמ"ת והאוצר. באוצר טוענים כי היקף חריגות השכר כיום בנציגויות חו"ל נאמד ב־11 מיליון שקל. 

תגיות

42 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
תמיד מתעסקים בשולי הבעיה והעיקר לא מטופל
לא אסון גדול לקצץ בתנאים הנ"ל.הבעיה הרבה יותר עמוקה והרסנית.המינויים המפוקפקים הצמיחו דור של מנהלים שאין להם מושג בעקרונות הניהול -מגיעים עד כדי תפקידים של סמנכ"ל ומקרינים כלפי כל האירגון שלהם רמה נמוכה ובעייתית .לחו"ל שולחים בחלק ניכר מהמקרים עובדים מכח הקשרים שיש להם והרצון לפנותם מהתפקיד בארץ כדי לסדר אותו לאחרים,כך שהאכזבה לא באה בהפתעה.למשל ראש משלחת הרכש בניו יורק צריך להיות בעל כישורים ונתונים אישיים מתאימים לייצג את מדינת ישראל ולא רק כשרים!!(במקרה הטוב). אם הגישה תשתנה אז גם נציגי הממשל בארה"ב יבינו שאנחנו מיתיחסים ברצינות לנושא איוש המשרות וזה בטוח יביא למשרד הביטחון למדינה כולה ,תועלת.המנכ"ל הנוכחי, אודי שני ,כנראה יודע לעשות את הנדרש וכל מי שיכול צריך לסייע להצלחתו.
יודע  |  09.01.11
לכל התגובות