אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכלכלה: לנקוט צעדים נגד חברות ישראליות שמשתפות פעולה עם החרם הפלסטיני צילום: עמית שאבי

ועדת הכלכלה: לנקוט צעדים נגד חברות ישראליות שמשתפות פעולה עם החרם הפלסטיני

הוועדה גינתה חברות המשתתפות בבניית העיר הפלסטינית רוואבי, והסכימו לשתף פעולה עם החרם: "לפני שהמנופים יתחילו לבנות את רוואבי, מנופי ועדת הכלכלה יהפכו את המהלך ללא משתלם"

10.01.2011, 17:15 | תומר אביטל

ועדת הכלכלה דנה היום (ב') בהאשמות סביב בניית העיר הפלסטינית החדשה בסמוך לרמאללה - רוואבי. הח"כים דנו בתלונות לפיהן חברות ישראליות שמתכננות לקחת חלק בבנייה הסכימו לדרישה הפלסטינית שלא לרכוש שירותים או מוצרים מיהודה ושומרון, מזרח ירושלים ורמת הגולן.

יו"ר הוועדה כרמל שאמה הכהן טען בפתח הישיבה כי "לפני שהמנופים של החברות יתחילו לבנות את רוואבי, מנופי ועדת הכלכלה יהפכו את המהלך למאוד לא משתלם". ח"כ ישראל חסון אמר מנגד כי מותר לרשות הפלסטינית להיאבק במה שנראה כמאבק מדיני בדרך כלכלית.

ראש אגף כלכלה ומחקר במשרד לשיתוף פעולה אזורי, עדי אשכנזי, ציין כי במשרדו סבורים כי כל חרם הוא שלילי, ובוודאי חרם של חברות ישראליות על ההתיישבות. לפי עמדת המשרד, יש לפרסם את שמן של החברות, וכן למנוע מהן להתמודד במכרזים ממשלתיים.

הוועדה קראה לבסוף לממשלה לגבש מדיניות שלטונית מול משתפי פעולה ישראלים עם החרם הפלסטיני, וקבעה כי "ההידרדרות הנוכחית היא תוצאה של ריק שלטוני בכל הנוגע לתגובת ממשלת ישראל לחרם". הוועדה גם דרשה מהממשלה להציג בפניה בישיבתה הבאה את צעדי התגובה הכלכליים שתנקוט כלפי הרשות הפלסטינית, כל עוד נמשכת מדיניות החרם".

השר לשיתוף פעולה אזורי, סילבן שלום, אמר בתגובה לדברים כי "החברות שחתמו הופכות להיות שותפות פעילות במסע הדה-לגיטימציה שמנהלת הרשות הפלסטינית כנגד מדינת ישראל. צריכה להיות כלפי חברות אלו אפס סבלנות". שלום גם פנה בשבוע שעבר למזכיר הממשלה בדרישה להעלות את הנושא לדיון דחוף בממשלה. לדבריו "על הממשלה לדון בדחיפות בדרכים להוקיע חברות אלו המתפרנסות מהמשק הישראלי אך לא מהססות לפגוע בו בעבור בצע כסף. יש לאסור התמודדות של אותן חברות במכרזים ממשלתיים ולמנוע קשרים עסקיים בין חברות אלו והממשלה".

בתוך כך, חברת איטונג התנערה מההאשמות לפיהן היא קשורה לחרם. לדברי החברה "איטונג נפלה קורבן למניפולציה נבזית של גורמים אינטרסנטיים, המונעים משיקולים זרים, שקשרו את שמה של החברה לחרמות אשר הוטלו על תוצרת ישראלית".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
למה לא לעבוד עם מדינה ערבית ?
סליחה שאני לא רואה את הכל במונחים של גזענות שכזו - אבל למה שחברות לא יבצעו עסקאות עם העולם הערבי ומה ההבדל בין אם זה פלשתין או כווית. מאות חברות סוחרות עם העולםה ערבי אז די להיות צבועים. הימין מנסה לבצע פה מהלך מסוכן מאד לעולם החופשי - אי אפשר להכתיב לשום בעל עסק עם מי לעשות עסקים.
שי , ת"א  |  10.01.11
לכל התגובות