אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קפה אצל עמליה צילום: מור סגל

קפה אצל עמליה

השף־קונדיטורית נעמה שטייר, עד לא מזמן בהרברט סמואל וטאפאס אחד העם, פותחת קונדיטוריה ובית קפה במתחם נגה ביפו

11.01.2011, 11:34 | גלי וולוצקי

נעמה שטייר, מי שהיתה עד לאחרונה שף־קונדיטורית במסעדות הרברט סמואל וטאפאס אחד העם של יונתן רושפלד, תפתח בשבוע הבא קונדיטוריה ובית קפה במתחם נגה ביפו.

המקום - שייקרא עמליה - יציע לחמים, מאפי בוקר, עוגות שמרים, עוגות קרם ועוגות אישיות לקנייה הביתה, וגם תפריט של מנות קלילות לאכילה במקום, למשל כריכים, מאפים, סלטים וארוחות בוקר. בתפריט המתוקים יככבו אקלרים ממולאים בקרם וניל ומצופים שוקולד, פחזניות ממולאות קרם וניל ותותי שדה עם שקדים, עוגות קוגלהוף אישיות, טארטים של פירות העונה בבצק שקדים ועוד.

שטייר החלה את דרכה במסעדת כפות תמרים של השף עופר גל, ומשם המשיכה למסעדת יונתן רושפלד ולמסעדות מעוטרות בכוכבים בריביירה הצרפתית ובניו יורק. כשחזרה לישראל עבדה במסעדות מסה, כרמלה בנחלה, הבראסרי ואדום בירושלים, ועם הקמת מסעדת הרברט סמואל הצטרפה לקבוצה ובנתה גם את תפריט הקינוחים של טאפאס בר אחד העם.

נעמה שטייר. מתגעגעת לאפייה בסיסית, צילום: מור סגל נעמה שטייר. מתגעגעת לאפייה בסיסית | צילום: מור סגל נעמה שטייר. מתגעגעת לאפייה בסיסית, צילום: מור סגל

בהרברט סמואל רקחת כמה קינוחים שהפכו למיתולוגיה, כמו עוגת הגבינה המלכותית וטארט שוקולד ולרונה. תכיני אותם בעמליה?

שטייר: "בשינויים מסוימים, כן. עוגת הגבינה תוגש בגרסה שונה, עם ציפוי שוקולד לבן ווניל, ולא פיסטוק כמו בהרברט סמואל. טארט השוקולד יהיה שונה - עם נוגט ואגוזים".

אף שבמקום יוצעו למכירה גם עוגות מורכבות יחסית, שטייר מקווה לחזור למוצרים בסיסיים יותר: "הרעיון לפתוח קונדיטוריה התבשל כשהרגשתי שמתחשק לי לחזור ללחם, לעוגות שמרים. זה יהיה מקום שהוא קודם כל אפייה, לא קינוחים מעוצבים". פרטים: נחמה 2 יפו, טל' 03-7167351.

תגיות