אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ירון ייני נאלץ להציג מחדש את דוח"ות גילאון צילום: בועז אופנהיים

ירון ייני נאלץ להציג מחדש את דוח"ות גילאון

גילאון, אשר נמצאת בשליטת ייני, מודה כי התגלו ליקויים בהתנהלותה; החברה תיאלץ להציג מחדש דו"חות כספיים וייתכן שתיקנס

11.01.2011, 17:31 | סיון איזסקו

לאחר דיונים ממושכים עם רשות ני"ע דיווחה אתמול (ב') חברת גילאון, שבשליטת ירון ייני, כי התגלו ליקויים בהתנהלותה אשר יוצרים לה חשיפה משפטית. הליקויים נוגעים לעסקאות בניירות ערך, לטיפול החשבונאי בהם, למועד הדיווח על העסקאות ועוד. לנוכח ליקויים אלה דיווחה גילאון כי הרשות עלולה לקנוס אותה וכי היא נאלצת להציג מחדש ארבעה דו"חות כספיים מהשנים 2007 ו־2008.

אחד האירועים עליהם דיווחה אתמול גילאון נוגע להתקשרות מיולי 2007 בינה לבין אפסווינג, שאף היא בשליטת ייני. לפי אותה התקשרות, בטרם רכשה אפסווינג את השליטה בגילאון, העמידה גילאון לאפסווינג הלוואת "נון ריקורס" בסך 4 מיליון שקל לרכישת מניות השלד הבורסאי גפן. בין הצדדים סוכם כי ההלוואה תיפרע רק מהכספים שיתקבלו ממכירת מניות גפן.

אולם בדיווח מאתמול הודתה גילאון כי בפרוטוקול ישיבת הדירקטוריון לא צוינו הנימוקים שבגינם ניתנה ההלוואה לאפסווינג, ומלבד זאת הטיפול החשבונאי בהלוואה היה בלתי נאות, כי היקף ההלוואה לא תאם ייעודה הנגזר משווי השוק של מניות גפן. במילים אחרות, על גילאון היה לרשום בדו"חותיה הפסדים על ההלוואה האמורה. בסופו של דבר ההלוואה לא נפרעה, וגילאון חילטה את מניות גפן ששועבדו כנגד ההלוואה.

גילאון גם מודה כי נעשתה עבירה על חוק החברות בעת שאפסווינג רכשה את השליטה בגילאון (בנובמבר 2008). זאת, מכיוון שאותה רכישה העלתה את שיעור האחזקות של אפסווינג בגפן על יותר מ־45% בלא שבוצעה הצעת רכש כנדרש בחוק. כיצד הגיעה אפסווינג לאחזקה האמורה? היא החזיקה במישרין ב־29.89% ממניות גפן, אבל לאחר רכישת השליטה בגילאון - שהחזיקה ב־25.72% מגפן - הגיעה אפסווינג לאחזקה של 55.61%, וזאת כאמור ללא הצעת רכש. ואולם, גילאון סבורה כי סוגיה זו אינה יוצרת לה חשיפה משפטית, אלא רק לאפסווינג.

בעקבות ההצגה מחדש של הדו"חות יחולו שינויים בהון העצמי שדווח בתקופות קודמות: ההון העצמי בדו"ח השנתי של 2007 יקטן ב־2.6 מיליון שקל; ברבעון הראשון של 2008 הוא יקטן ב־3.8 מיליון שקל; ברבעון השני של 2008 הוא יקטן ב־3.14 מיליון שקל; וברבעון השלישי של 2008 הוא יקטן ב־4.58 מיליון שקל. ההון העצמי לסוף 2008 נותר ללא שינוי.

תגיות