אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפגש הבירה באדיבות בית המשקאות של נפתלי

מפגש הבירה

תערוכת הבירה הראשונה בישראל תיפתח היום, ותציע טעימה של כל מה שיש לענף המתפתח הזה להציע - ממבשלות ביתיות ועד ענקיות הבירה

12.01.2011, 11:55 | עמית יריב

היום תיפתח בהיכל נוקיה תערוכת הבירה הראשונה בישראל. הכניסה ביומה הראשון מוגבלת לקהל המקצועי, אך מחר יוכל גם הקהל הרחב לבקר בה. בתערוכה יהיה ייצוג למגוון רחב של יצרני בירה: ממבשלים ביתיים, אותם משוגעים לדבר שמנסים לעשות צעדים ראשונים לכיוון פגישה עם קהל שותי הבירה, דרך מבשלות הבוטיק החדשות והוותיקות יותר, וכלה בשתי מבשלות הענק בישראל - טמפו ומבשלות בירה בינלאומיות, השייכת לקבוצת קוקה־קולה ישראל.

השנים האחרונות עשו טוב לחובבי הבירה בישראל. הענף מתחיל להתעורר, וחובבי הבירה, שנדרשו להסתפק פעם בשניים־שלושה סוגים, יכולים כיום ליהנות ממגוון עצום.

הישראלים נחשפו לבירות ברחבי העולם, והפורמט של ברי הבירה מרובי הברזים החל לפרוח. מה שהתחיל בתחילת שנות האלפיים עם מולי בלומ'ס, פאב אירי ברחוב מנדלי בתל אביב, ועם הטמפל בר האירי במתחם סינמה סיטי, שצמח לרשת מצליחה, התרחב לשורה ארוכה של פאבים איריים וברים המתמחים בבירות: מהרשתות האיריות מרפי'ס ודבלין, דרך שושקה שווילי במתחם התחנה ו־Porter & Sons במתחם רחוב הארבעה, שבכל אחד מהם אפשר לבחור מבין עשרות סוגים של בירה.

מותג אחד או שניים

היכלי הבירה היו זקוקים ליבואנים ואלה מיהרו לצוץ, ובהם יבואנים כמו בני קריגר, שמביא בירות בריטיות דוגמת בלהייבן ואולד ספקלד הן. ענף הבירה משופע יבואני בוטיק כאלה, שמביאים מותג או שניים, בלי כוונות התרחבות.

אם לפני עשור כל הייטקיסט היה יינן בפוטנציה, היום כולם מבשלים בירה. אבל גם בבוטיק יש התקדמות: מבשלת הגולן, מיזם שבשנים האחרונות חיפש את דרכו, מצא אותה דרך שותפות עם יקבי רמת הגולן, התמתג מחדש וכיום מציע מוצר פרימיום אמיתי. אנשי עסקים שחיפשו השקעה עם נשמה הקימו את מבשלת אלכסנדר בעמק חפר ואת פאבו בזכרון יעקב, שתי מבשלות שחרף גילן הצעיר קוצרות שבחים. מבשלת Butterfly, שנפתחה בתחילת יולי בדלתון, כבר עושה את צעדיה הראשונים תחת שרביט השיווק של הסקוטית, ומבשלת הנגב הצעירה עושה חיל בעיקר בזכות יצירתיות ותעוזה.

בירות בישראל. המבשלות הגדולות מצטרפות לטרנד שפצחו בו מבשלות הבוטיק, באדיבות בית המשקאות של נפתלי בירות בישראל. המבשלות הגדולות מצטרפות לטרנד שפצחו בו מבשלות הבוטיק | באדיבות בית המשקאות של נפתלי בירות בישראל. המבשלות הגדולות מצטרפות לטרנד שפצחו בו מבשלות הבוטיק, באדיבות בית המשקאות של נפתלי

המבשלות הגדולות לא רוצות להישאר מאחור, ובתערוכה יהיה אפשר לטעום את אביר - שחזור חופשי של אחת הבירות הראשונות שיוצרו בארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי, בירה המיוצרת במבשלת טמפו אבל עונה כמעט לכל הקריטריונים של בירת בוטיק. ואילו מבשלות בירה בינלאומיות הרחיבו מאוד את סל מוצרי היבוא, פשוט כי הציבור מחפש עוד בירה.

פרטים: היכל נוקיה, יום ה', 23:00–17:00, 20 שקל לכניסה, טעימות בתשלום נוסף.

תגיות