אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": ורדי ונחמה עושים אקזיט - קונדואיט במו"מ לרכישת וויביה צילום: גיא אסיאג

בלעדי ל"כלכליסט": ורדי ונחמה עושים אקזיט - קונדואיט במו"מ לרכישת וויביה

שתי החברות מפתחות סרגלי כלים לאתרי אינטרנט. העסקה המתגבשת, שהיקפה כ-30 מיליון דולר, נדירה מסוגה - עד כה נרכשו בארץ חברות סטארט־אפ ישראליות בידי חברות בורסאיות

13.01.2011, 10:10 | אסף גלעד

חברת קונדואיט (Conduit) מרחובות, שהתפרסמה בזכות סרגלי הכלים הפופולריים שפיתחה לאתרי תוכן, מנהלת משא ומתן לרכישת חברה נוספת העוסקת בפיתוח סרגלים, וויביה הישראלית.

וויביה (Wibiya), שבה מושקעים יוסי ורדי, בנו עודד ורדי והיזם האמריקאי ג'ף פולבר, תימכר ככל הנראה בכ-30 מיליון דולר, סכום המהווה מכפיל נאה על השקעה של 2.6 מיליון דולר בלבד בחברה מאז שקמה בשנת 2008. עם זאת, דרור צדר, ממייסדי וויביה, כתב הבוקר (ה') בחשבון הטוויטר שלו כי המייסדים אינם מתכוונים למכור את החברה בשלב זה.

המרוויחים העיקריים מהעסקה, אם תצא לפועל, הם קרן פרימרה האמריקאית, שמחזיקה לפי רשם החברות בנתח של 24% מוויביה, ואחריה היזמים דניאל טל (21%), דרור צדר (21%) ואבי סמילה (8%). בנתח שנותר יתחלקו יוסי ורדי (7%), שלמה נחמה, יו"ר בנק הפועלים לשעבר (4%), עודד ורדי (4%) ומשקיעים פרטיים נוספים בהם פולבר, אדי טל וגל חת.

הסינרגיה בין שתי החברות ברורה, מאחר ששתיהן פעילות באותו התחום בדיוק; הן קונדואיט והן וויביה מפתחות סרגלי כלים מקוונים הניתנים להורדה מאתרי תוכן. סרגל הכלים מהווה לא רק אמצעי קשר בין המשתמש לאתר התוכן, אלא גם מרחב פרסום, וכן כולל אפליקציות הניתנות לגישה ישירות מהסרגל כמו פייסבוק, טוויטר, צ'אט וחיפוש במנועי חיפוש.

וויביה, למשל, מספקת את סרגל הכלים לאתרים מובילים כמו אתר הסאטירה The Onion, אתר פלייבוי ואתר TheStreet. בסך הכל משרתת וויביה יותר מ-100 אלף אתרים כיום. קונדואיט עובדת בין היתר עם זינגה, הבלוג הטכנולוגי המוביל טק-קראנץ' וליגת הבייסבול האמריקאית, ומדווחת על 260 אלף אתרים שהשתמשו בסרגלי הכלים שלה.

קונדואיט נחשבת אחת החברות מבטיחות בהייטק הישראלי. היא מעסיקה 150 עובדים והכנסותיה צפויות להסתכם ביותר מ־100 מיליון דולר בשנת 2011. וויביה, חברה קטנה המעסיקה 20 עובדים ברמת השרון, אינה רווחית, והכנסותיה בכל 2011 אינן צפויות לעלות על מיליון דולר.

עסקה כזו, שבה חברת הייטק ישראלית פרטית רוכשת חברת סטארט-אפ, נחשבת לנדירה בנוף האקזיטים בישראל. עד כה נרכשו סטארט-אפים ישראליים בידי חברות בורסאיות. כך נרכשו איגלו (שפיתחה מערכות לניטור חוויית לקוח), ואקטימייז (שפיתחה מערכת לניהול סיכונים) על ידי נייס. בדרך דומה נרכשה Newact, שפיתחה מערכות לבילינג של צריכת מולטימדיה, על ידי אמדוקס.

שלמה דוברת, איש קבוצת ההשקעות ויולה, אמר בשבוע שעבר כי "חברות ישראליות בשלות לא מבצעות מספיק רכישות של חברות קטנות, מה שהיה מגביר את האטרקטיביות שלהן לקראת הנפקה".

משתי החברות לא התקבלה תגובה לידיעה.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
1 צודק קונדויט היא סוג של בועה עם שיטות הפצה של רוגלה
הסרגל אינו רוגלה, אך קונדויט שהתחילה את דרכה מסרגל UCMORE שסווג על ידי חברות האנטי וירוס כרושעה יודעת להפיץ את הסרגלים שלה בתחומים האפורים של הרשת... כמו שידוך סרגלים לתוכנות פופולריות ברשתות שיתוף הקבצים, כך שהסרגל מותקן יחד עם אותה תוכנה (מבלי שהמשתמש מאוד מודע לכך) שיתופי פעולה ענקיים עם אתרי טוררנטס גדולים שמפרים זכויות יוצרים, בסוף התביעות יגיעו מהאולפנים בהוליווד ישירות לנס ציונה, על מליונים ששולמו לאתרים הפיראטיים. לא לחינם גוגל התנתקה מהם.
מאיר , בית שמש  |  24.01.11
8.
להוא מ-1: סחתיין על התגובה העניינית. אבל הנה למה זו לא בועה:
משמעות "בועה" היא ערך נכסים שעולה בעיקר על הנייר ומשקף הערכת יתר לא כלכלית למשהו. לדוגמא - בבועת נדל"ן, מחירי בתים יעלו ללא פרופורציה ואז יירדו בחדות קיצונית... וכו' - אני מניח שהנקודה ברורה. קונדואיט מגלגלת כסף אמיתי, שנכנס ממנועי החיפוש ישירות לקופה שלה. האם זו הוצאה חכמה של GOOGLE או מיקרוסופט? אפשר להתווכח על זה... אבל זו לא בועה. זה כסף אמיתי. במקרה הגרוע, זו דרך לעשות כסף שלא תחזיק לאורך זמן. אבל זו בכל מקרה לא בועה.
מיימון , הרצליה  |  13.01.11
לכל התגובות