אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלמנה זכתה במחצית מחיסכון הביטוח של בעלה למרות שלא היתה מוטבת בפוליסה צילום: shutterstock

אלמנה זכתה במחצית מחיסכון הביטוח של בעלה למרות שלא היתה מוטבת בפוליסה

ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי האלמנה ובנה זכאים לכספים, למרות שהמנוח רשם את בנו מנישואיו הראשונים כמוטב יחיד בפוליסה

13.01.2011, 09:41 | איתי הר אור

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב קבע בימים האחרונים כי אלמנה ובנה זכאים למחצית הכספים שנצברו ברכיב החיסכון בפוליסת הביטוח של בעלה, אף שהמנוח שינה את המוטבות בה לטובת בנו מנישואים קודמים.

הפרשה החלה לאחר שד' נישאה למנוח ב־1999. לשניהם היו אלה נישואים שניים ונולד להם ילד משותף, כאשר למנוח היה בן מנישואיו הראשונים. ב־2007 שם המנוח קץ לחייו ובמועד פטירתו היו בבעלותו פוליסות בשלוש חברות ביטוח, שרובן נרכשו טרם נישואיו לד'. במהלך השנים הוסיף הבעל כמוטבים גם את ד' ואת בנה. לימים התברר כי כחודש וחצי לפני מותו, רשם המנוח את בנו מנישואיו הראשונים כמוטב יחיד בפוליסות.

באמצעות עו"ד אביבית מוסקוביץ, הגישה ד' תביעה נגד הבן מהנישואים הקודמים, בטענה כי כספי הביטוח הם "נכס משותף", ומכוח חוק יחסי ממון מגיע לה לקבל מחצית מרכיב החיסכון שהפקיד בעלה בכל שלוש חברות הביטוח.

השופטת טובה סיוון קבעה כי יש להפריד בין מרכיב החיסכון למרכיב הריסק, ולראות את החיסכון ככספי הצדדים שנצברו במהלך חיים משותפים. לפיכך, קבעה כי ד' זכאית למחצית כספי החיסכון שנצברו עד למועד פטירת הבעל.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
למגיב 1, ההבנה שלך לוקה בחסר
ראשית אין חוק דיני ממון, אלא חוק יחסי ממון בין בני זוג. בלי לקרוא את פסק הדין, אני מבין כי המדובר הוא בכספים שנחסכו במהלך הנישואין. לכספים אלו מבלי קשר ע"ש מי רשומים, זכאים להם גם הבעל וגם האישה, ואין כל קשר למה שאדם רושם בצוואתו או לאו, שהרי אדם לא יכול לתת את מה שאין לו. מעבר לכך, חוק יחסי ממון עצמו לא חידש באשר לחלוקה זו, שהרי גם לפני כניסתו לתוקף של חוק יחסי ממון, חלקו בעל ואישה את מה שצבר כל אחד מהם בתקופת הנישואין בהתאם להלכת השיתוף. ואידך זיל גמור.
משפטן  |  13.01.11