אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזעזועים במפלגת העבודה: עמיר פרץ בדרך לקדימה צילום: בלומברג

הזעזועים במפלגת העבודה: עמיר פרץ בדרך לקדימה

יו"ר מפלגת העבודה לשעבר מתכוון לרוץ בבחירות הבאות ברשימת קדימה לכנסת. מקורביו אישרו כי פעיליו התפקדו למפלגת קדימה, ונטשו את מפלגת העבודה

13.01.2011, 20:26 | אטילה שומפלבי, ynet

אחרי חודשים ארוכים של הכחשות, עכשיו זה כבר כמעט רשמי: ח"כ עמיר פרץ, לשעבר יו"ר מפלגת העבודה, מתכוון לרוץ בבחירות הבאות ברשימת קדימה לכנסת. כך נודע הערב (יום ה') ל-ynet. רבים מפעיליו ותומכיו של פרץ התפקדו בחודשים האחרונים לקדימה כדי להכין את בסיס הכוח עבור אחד מהפוליטיקאים המנוסים בכל הנוגע לבניית עוצמה פוליטית. מדובר בטלטלה נוספת למפלגת העבודה.

מקורבים לפרץ אישרו כי פעיליו התפקדו למפלגת קדימה, ונטשו את מפלגת העבודה. לדברי המקורבים: "הפעילים החליטו לעבור לקדימה, ואנחנו לא מצאנו שום דרך לעצור אותם או להוקיע אותם על כך". מעבר של פרץ לקדימה מהווה מכה נוספת למפלגתו של אהוד ברק, שאנשיה נוטשים בזה אחר זה. השר יצחק הרצוג איים "לפרק את המפלגה", היו"ר ברק שקל לפטר את השר אבישי ברוורמן, וסגן השר מתן וילנאי מחפש מפלט בקק"ל.

בקדימה סוערות הרוחות בקרב אנשי השטח, שם טוענים כי גם חבר הכנסת איתן כבל, בעזרת אחיו בועז, אנשי מפלגת העבודה לשעבר, ערכו מפקד כדי להכין את הקרקע לנחיתתו של כבל בקדימה לקראת הבחירות הבאות, וכדי לאפשר לו להתברג לרשימת קדימה לכנסת הבאה. לא כל הבכירים בקדימה אוהבים את ההצטרפות המסיבית ויש החוששים ממפקד המוני של כבל ופרץ, שעשוי לדחוק כמה חברי כנסת מחוץ לרשימה של קדימה לכנסת הבאה.

כבל עצמו ואחיו הכחישו בשבועות האחרונים כי הם מתכוונים לעבור לקדימה או שערכו מפקד, אולם גורמים בכירים במפלגה אישרו כי כבל העביר באמצעות אנשיו מאות רבות של טפסים. כבל עצמו אמר בשיחות עם מקורבים כי בקדימה יש לו חברים רבים והוא אף נפגש איתם ומשוחח איתם.

מזכ"ל מפלגת העבודה, חיליק בר, שיגר מכתב לברק בו הוא דורש ממנו לפעול ולקבוע מועד לכינוס ועידת המפלגה בהתאם לחוקת המפלגה. במכתב הוא כתב שניסיונותיו להגיע להבנות עם השרים ברוורמן והרצוג הדורשים את כינוס הוועידה נכשלו, "ולכן עליך לשים קץ לסאגה הזו" ולפעול לכינוס הוועידה בהתאם לכללים. השניים דורשים כינוס כדי לקבוע מועד לפריימיז וכדי לדון בהישארותה של המפלגה בממשלה.

מוקדם יותר הערב חשף ynet כי ראש העיר בת-ים, שלומי לחיאני, מתכוון להתפקד לקדימה ולרוץ ברשימה לכנסת הבאה. הוא פקד מאות רבות של חברים לקדימה ומקורביו אמרו, כי "הוא מוטרד מאוד מהקיפאון הקיים במערכת הפוליטית ובזירה המדינית, ומודאג מהמצב של המדינה. הוא מתכוון להיות גבוה ברשימת קדימה לכנסת, ולהשפיע על הזירה הלאומית". בשבועות האחרונים הצטרפו לקדימה כמה אישים מוכרים, בהם ראש השב"כ לשעבר, יעקב פרי, מפקד מחוז הצפון במשטרה לשעבר אליק רון, גלעד שרון והרמטכ"ל לשעבר, דן חלוץ.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
החגיגה מוקדמת- הממשלה תשלים את הקדנציה והשמאל לא יוכל לשלוט עוד בישראל
בשל המגמות הדמוגרפיות הפנימיות של החברה הישראלית, השלמת הקדנציה של הממשלה הנוכחית תהווה את חסימת האפשרות להרכבת ממשלת שמאל. כבר בבחירות האחרונות התמונה שהתקבלה הראתה שהשמאל חסום ואיננו יכול בשום תרחיש להרכיב ממשלה. התהליך הזה החל לפני כעשור אולם "המפץ" הפוליטי של קדימה שבילבל קצת את הבוחרים ביחס למיקום המפלגה במונחי ימין-שמאל היווה את שירת הברבור של השמאל הישראלי. נתניהו יודע שכל עוד הוא נוקט מדיניות כללית ימנית (קרי ,קפאון מדיני, ולא משנה שבאמת אין עם מי לדבר) הממשלה שלו היא בטון יצוק, לאף אחת מהשותפות אין שאיפות להחליפו בשלטון. לעומת זאת, הכנסת קדימה לממשלה מכניסה גורם שהאינטרס המתמיד שלו הוא החלפת ראש הממשלה והפלת הממשלה בהזדמנות הראשונה. הממשלה תסיים את הקדנציה, לאף אחת מהשותפות אין אינטרס אחר (אלא אם כן נתניהו יעשה שגיאה פוליטית, מבלי להכנס לדיון בכדאיות המדינית, ויקדם הסכם מדיני שיערער את הקואליציה). בסוף הקדנציה, אם לא תשתנה שיטת הממשל (וזה האינטרס האמיתי שעומד מאחורי הקריאה לשנות את השיטה), המאזן הדמוגרפי יביא להחלשות גדולה יותר של השמאל. הקואליציה הנוכחית שמורכבת מכל מה שאינו אליטה בישראל (דתיים, חרדים, עולים, פריפריה) תתחזק. מערכות הבחירות יביאו עימן שינוי חברתי ממשי למורת רוחן של האליטות הנחלשות.
אחד העם  |  14.01.11