אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר המסחר האמריקאי: סין צריכה לנקוט בצעדים לפתיחת השוק שלה לחברות זרות צילום: בלומברג

שר המסחר האמריקאי: סין צריכה לנקוט בצעדים לפתיחת השוק שלה לחברות זרות

גארי לוק קרא לסין לעמוד בהתחייבויותיה להסיר את המכשולים הרגולטורים ולהגביר את ההגנה על קניין רוחני; הזהיר כי פער המסחר בין המדינות מהווה איום לצמיחה ויציבות הכלכלה העולמית

13.01.2011, 21:12 | סוכנויות הידיעות
 שר מסחר האמריקאי, גארי לוק, קרא היום (ה') לסין לעמוד בהבטחותיה לפתוח את שווקיה לחברות זרות, בניסיון להבטיח כי ביקורו של נשיא סין, יו ג'ינטאו בשבוע הבא בארה"ב יוביל לתוצאות קבועות.

לוק, ששמר על הנימה המפויסת של שר האוצר טימותי גייתנר, אמר בנאום בפני מועצת העסקים הסינית-אמריקאית, ששתי המדינות יפיקו תועלת מ"שיתוף פעולה במקום יריבות".

אך הוא הזהיר כי פער המסחר העצום בין ארה"ב לסין, אשר מחק את הישגים והתרחב בחזרה ל-25.63 מיליארד דולר בנובמבר, לא יוכל להישאר ברמתו הנוכחית ויהווה איום לצמיחה ויציבות הכלכלה העולמית.

למרות שלוק לא חזר על קריאתו של גיתנר לסין לאפשר למטבע שלה להתחזק בקצב מהיר יותר, הוא התרכז באווירת העסקים הבעייתית שרוב התאגידים הבינלאומיים רואים בה כמכשול העיקרי לשיפור קשרי המסחר. הוא חזר על בעיות שהעלו חברות אמריקאיות בפעילות בסין כגון ההגנה המועטה על קניין רוחני ומדיניות מפלה שנועדה להגן על חידושים מקומיים.

"בסופו של דבר, כל מה שארה"ב רוצה זה הזדמנות שווה עבור התאגידים שלה, שהאיכות והמחיר של מוצריהם יקבעו אם הם יזכו בעסקים", אמר לוק.

שיחות בין שתי המדינות לגבי המסחר בחודש שעבר, בהם השתתף לוק, הובילו להתחייבויות על ידי סין להסיר מכשולים רגולטורים בסקטורים שונים כגון שוק הטלפונים הניידים ותחנות כוח להפקת אנרגיה מהרוח, וכן להדק את הפיקוח על זיוף תוכנות מחשב.

למרות שלוק אמר שהשיחות היו "פרודקטיביות" הוא ציין כי הבטחות דומות על ידי סין בעבר לא קויימו בסופו של דבר. הפעם "ההסכם חייב להיות מתורגם למעשים", הוא אמר.

לוק אף בירך את מבצע האכיפה נגד גניבת קניין רוחני של הממשלה הסינית שהביא למעצר של יותר מ-4,000 בני אדם מאז נובמבר. אך למרות שתיאר את ארה"ב כ"שותפה מאוד נלהבת למאמצים אלו" הוא אמר שהוא מצפה לתוצאות משמעותיות.

בכירים סיניים התחייבו בדצמבר כי רשויות ממשלתיות ישתמשו אך ורק בתוכנות מחשב חוקיות. אך יצרני תוכנה התלוננו כי הבטחה זו לא באה לידי ביטוי בנתוני המכירות וטענו כי עדיין כ-80% מתוכנות המחשב בסין הן פיראטיות.

תגיות