אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגונים חברתיים מתנגדים לתוכנית הבנייה בצפון מערב תל אביב צילום: אוראל כהן

ארגונים חברתיים מתנגדים לתוכנית הבנייה בצפון מערב תל אביב

בקואליציה לקידום דיור בהישג-יד בישראל, טוענים כי התוכנית תיצור בידוד והנצחה של האוכלוסיות החלשות. תוכנית צפון מערב תל אביב (3700) כוללת 12 אלף יח"ד מתוכן כ-2,000 יח"ד לדיור בר השגה; בין הטענות שהועלו: התוכנית אינה מגדירה מהו דיור בר השגה ולמי תינתן הזכאות לדירות

16.01.2011, 11:48 | דותן לוי

התנגדות נוספת לתוכנית הבנייה המתוכננת בצפון מערב ת"א (תוכנית 3700), והפעם מכיוונם של הארגונים החברתיים המרכיבים יחד את הקואליציה לקידום דיור בהישג-יד בישראל. לטענת הקואליציה, התוכנית תביא להמשך בידודן של קבוצות אוכלוסייה נזקקות, ואינה עונה על שאלות כמו: מהו דיור בר-השגה ומי הזכאים לו, אלא מסתפקת בהגדרת כל יחידות הדיור בהישג-יד כדירות קטנות.

התנגדות זו מצטרפת לעשרות התנגדויות של מאות בעלי הקרקע במתחם, ושל בעלי קרקעות סמוכות. בין ההתנגדויות שהוגשו עד כה טענות על כך שאין מקום לדיור בר השגה באזור יוקרתי שבו מחירי הדירות יהיו גבוהים במיוחד, טענות נוספות נשמעו על זכויות בנייה מצומצות, על הקצאה גדולה מדי לשטחי ציבור ומלונאות וכן על פיצול של הזכויות בקרקע למתחמים במיקומים שונים.  

בהתנגדותה כותבת הקואליציה, כי התוכנית חסרה הגדרה מפורשת של דיור בר השגה, ולכן לא ברור למי מיועדות דירות אלה. לטענתה, קיומה של הגדרה זו הינה מהותית, שכן היא שתקבע את המדיניות ליישום התוכנית, לרבות שמירה על מלאי קיים של דיור בר השגה והבטחת ייצור של מלאי חדש, פרטי וציבורי, וכן תקדם יצירת מרחב מגורים מגוון ומשולב.

עוד טוענים בקואליציה, כי התוכנית אינה מאפשרת יצירת תמהיל חברתי, שמטרתו לשלב קבוצות אוכלוסייה בעלות הכנסה ורקע מגוונים באותו אזור מגורים ואף באותם מבנים. זאת, מאחר שהמגרש העירוני המיוחד מיועד כולו עבור דיור בר-השגה, עובדה שמנציחה את בידודן והדרתן של קבוצות אוכלוסייה מסוימות, ומהווה תקדים בעייתי לאופן ההתייחסות לדיור בר-השגה ברובע החדש. בנוסף, טוענים בקואליציה, חישוב של גודל המגרש העירוני ביחס למספר יחידות הדיור מצביע על צפיפות גדולה פי 4 מהצפיפות הקיימת במתחם מגדלי נאמן בקרבת מקום (50 יח"ד לדונם לעומת 11 יח"ד לדונם) ואף מנוגדת להוראות הצפיפות של תמ"א 35.

עוד נכתב בהתנגדות, כי התוכנית מגדירה את כל יחידות הדיור בהישג-יד כדירות קטנות, שגודלן הממוצע הוא 60 מ"ר. אך יש להקים גם מנגנון פיקוח עירוני או אחר, שיהיה אחראי על ניהולן של כל יחידות הדיור בהישג יד בתוכנית, ללא קשר לסוג הבעלות על הקרקע, באמצעות קריטריונים אחידים שיקבעו מראש. עוד טוענים בקואליציה, כי על הוועדה המחוזית לדרוש מן העירייה את הקריטריונים שנקבעו על ידה ולפרסמם לתגובות הציבור לפני הדיון בהתנגדויות. כמו כן, על הוועדה להוסיף הוראה בתקנון המחייבת צירוף החלטת מועצת העיר לעניין הקריטריונים לזכאות כנספח לתכנית המפורטות ובו הנחיות ברורות לגבי הקריטריונים והמנגנון לניהול הדיור בר-השגה.

תוכנית צפון מערב העיר היא תוכנית הבנייה הגדולה ביותר המתוכננת בשנים הקרובות לעיר תל אביב. התוכנית משתרעת על חטיבת קרקע של 1,900 דונם המתחילה ברחוב פרופס ומגיע עד לגבול תל אביב־הרצליה. בתוכנית זו מתוכננת בנייה של 12,300 יחידות דיור מתוכן כ-2,160 יחידות לדיור בר השגה.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ל-8: זה מה שיש בתל אביב. יחידים. המון. אנשים לא ישנו את הסטטוס המשפחתי שלהם על פי
ובדרך כלל רוב הרווקים או שאר היחידים לא נשארים בסטטוס הזה כל החיים שלהם. חסרים פתרונות דיור, בפרט בתל אביב, עבור הציירת המגיעה אליה בגיל 20 וחיה כרווקה, עם או בלי זוגיות, או לסירוגין, עד גיל 38, שזה חלק גדול מהחיים, ואז מתחתנת, או חיה בזוגיות, או הופכת לחד הורית, או כל אופציה אחרת, שזה עניינה הפרטי, ולאף אחד אין זכות למנוע ממנה דיור הולם בגלל שטיפוסים פרובינציאליים לא אוהבים רווקים ורווקות. פרובינציאליים - שיגורו בפרובינציה. כנ"ל עבור הגבר המגיע לכרך הגדול, תל אביב, בגיל 21, עובד בתיאטרון, מבלה, אין לו שעון ביולוגי מתקתק, והוא גר רוב הזמן בגפו עד גיל 43, שזה 22 שנים, ואז מחליט להתמסד (או שלא). גם הוא לא ישנה את אורחות חייו בעקבות "מדיניות ממשלתית" של "לעודד" בנייה של דירות גדולות בלבד תוך ציפצוף על אוכלוסיות בודדים (שלא בהכרח סובלים מבדידות, ואם כן, זה עניינם הפרטי).
הזמינות של דירות לזוגות צעירים  |  17.01.11
8.
לאכלס את תל אביב עם רווקים ורווקות? פירוש הדבר להפוך אותה לעיר עקרה ורועשת. במקום
קולות של ילדים ותינוקות נשמע קולות של שיכורים מתוך הפאבים במקום אמהות ואבות עם ילדים יטיילו בשכונות רווקים ורווקות עם כלבים. אני בעד כלבים, אבל לא במקום ילדים. עצוב לראות עיר של רווקים, בעיר כזו זועקת הבדידות. מלבד זה, המוני דירות קטנות יהפכו את תל אביב לסלאם אחד גדול. אני כתל אביבית מתנגדת לכך בתוקף. זה יפגע באיכות חיי, שגם כעת פגועים עקב הצפיפות הרבה שמתאפיינת על ידי בתים שנוגעים זה בזה ללא מרווח ביניהם, כמעט.
ורדינה , תל אביב  |  17.01.11
7.
הדיור יהיה בר השגה אם יותאם למידותיהם של המוני התל אביבים
די עם הדחיפה מלמעלה לבנות דירות גדולות לאנשים עשירים. תל אביב לא זקוקה לדירות של 250 מ"ר. גם לא לדירות של 160 מ"ר. תל אביב זקוקה להמון דירות של 35 מ"ר, 40 מ"ר, 50 מ"ר ו-60 מ"ר, מרכזיות, איכותיות, עבור אנשים איכותיים האופייניים לתל אביב. ומאחר שמחיר הדירה נקבע בדרך כלל על פי שטחה, הרי טבעי שדירת יחיד כזאת תעלה רבע או שליש מדירה משפחתית. זה אומר בראש וראשונה ב-ו-ד-ד-י-ם. לא משפחות. לא זוגות צעירים ולא בורגנים. לא חיילים במאבק הדמוגרפי לייצר ילדים למען המדינה וצה"ל. את זה אפשר לעשות יופי גם ביבנה. השיח התל אביבי צריך להיות על צבע תפאורת התיאטרון, לא על צבע הקקי של התינוק. ושלא תחשבו, הצבע של הקקי של התינוק מאד חשוב, אבל לא מן הראוי שייעשה ליד התיאטרון הלאומי. יש אלפי מקומות בארץ שיותר מתאימים לכך. על ידי כך גם ימומש דיור בר השגה. על אפם ועל חמתם של אלה שירצו לעשות קופה על חשבון הציבור הרחב, לבוא עם פוזה של מסכנים, ולקבל על חשבון הציבור דירה ששווה מיליונים במחיר של פרוטות.
יתאים הן לאנשים והן לתל אביב  |  16.01.11
6.
דיור בר השגה?
לא ברור לי מה זה דיור בר השגה מה כל קבלן ויזם שקונה מגרש מתחייב לבנות למעוטי יכולת ועוד באזור הכי יקר בארץ? ומי ישלם להם את הארנונה? ואת ועד הבית? ומי קובע מה זה מעוטי יכולת העיריה?? אז שעירית תל אביב תקנה מגרשים ותבנה למי שהיא רוצה ואז נראה כמה הם גיבורים!!!
יוסי , תל אביב  |  16.01.11
לכל התגובות