אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: עלות העסקת מהנדס ישראלי - יותר מפי 3 מסיני צילום: עמית שעל

סקר: עלות העסקת מהנדס ישראלי - יותר מפי 3 מסיני

לפי נתוני איגוד תעשיות התוכנה והאלקטרוניקה, העסקת מהנדס הישראלי אמנם זולה מאשר ברבות ממדינות המערב, אך יקרה מסין והודו

17.01.2011, 16:11 | מאיר אורבך

סקר של איגוד תעשיות התוכנה והאלקטרוניקה מעלה כי עלות העסקתו של מהנדס ישראלי עם 4 שנות ניסיון היא כ-114 אלף לשנה - יותר מפי 3 מזו של מהנדס סיני, העומדת על 36 אלף דולר.

על פי הנתונים, המהנדס הישראלי אמנם זול יותר מעמיתיו בדנמרק, אנגליה, אוסטרליה, וארצות הברית, אבל יקר יותר מפולין וספרד - ויקר בהרבה ממהנדס בהודו, שעלות העסקתו היא כ-50 אלף דולר בשנה.

הנתונים שמפרסם האיגוד, בראשות יהודה זיסאפל, ממחישים את המאבק הקשה של תעשיית ההייטק הישראלי מול התעשיות המתפתחות בסין והודו, שאל שורותיהן מתווספים מדי שנה עשרות אלפי מהנדסים חדשים.

ההבדלים בשכר מביאים אף חברות רב-לאומיות וישראליות רבות לצמצם את מרכזי הפיתוח בישראל, ולהעביר עבודות פיתוח רבות לסין והודו.

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
כמו שכבר אמרו פה, השיקול בהעסקת עובד הוא עלות מול תועלת
מי שמודד דברים רק על פי העלות שלהם, יכול באותה מידה לגור בקופסת קרטון ולאכול מפח האשפה, כי זה הרבה יותר זול מלקנות בית ואוכל מהסופר. תכירו פעם מהנדסים ועובדים סיניים ואז תבינו שאין להשוואות האלה שום תכלית. סינים טובים לביצוע עבודות שרובוטים לא מבצעים באופן יעיל או כשבניה של פס ייצור מבוסס רובוטים תהיה יקרה משמעותית. סינים שהם לא אוטומאטונים צייתנים וקטני ראש ידרשו, בצדק, תגמול כמו במערב.
שועליקו , הוד השרון  |  18.01.11
לכל התגובות