אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השותף של לבייב בגרמניה:  בנו של בכיר בעיריית מוסקבה צילום: אביגיל עוזי

השותף של לבייב בגרמניה: בנו של בכיר בעיריית מוסקבה

דניס קציב שותף עם אפריקה נכסים בחברות המחזיקות ב־70% מפורטפוליו נכסים בגרמניה בשווי של כ־100 מיליון יורו

19.01.2011, 07:15 | סיון איזסקו

דניס קציב, בנו של פיוטר קציב, המכהן מ־2001 כשר התחבורה של מחוז מוסקבה ונחשב לאחד מאנשי הממשל העשירים ברוסיה, שותף עם אפריקה נכסיםשבשליטת לב לבייב בפורטפוליו נכסים בגרמניה - כך עולה מדיווח של החברה אתמול בעקבות דיונים שניהלה עם רשות ני"ע בנוגע להצגה מחדש של דו"חותיה בשל טיפול חשבונאי שגוי בנכסים המוחזקים יחד עם קציב.

מהדיווח של אפריקה נכסים עולה כי קציב הנו שותף שלה בשיעור של 30% בארבע חברות הולנדיות המחזיקות ב־70% מפורטפוליו של 39 נכסים ששוויים מוערך ב־100 מיליון יורו.

אפריקה ישראל נכנסה להשקעה בפורטפוליו נכסים זה במחצית השניה של שנת 2007, כאשר מקורות המימון היו זמינים והחברה חיפשה השקעות בנדל"ן מניב. החברה רכשה נכסים ב־104.1 מיליון יורו שמומנו בהון עצמי באשראי בנקאי בהיקף של כ־91 מיליון יורו.

ההשקעה בוצעה באמצעות ארבע חברות הולנדיות בהן החזיקה אפריקה 100%, ואלו השקיעו בחברות נכס גרמניות. במסגרת ההשקעה העניקה אפריקה לכל אחד משני יזמי העסקה, אפרים מרגלית ודוד מזרחי, 15% בחברות הגרמניות על כך שאלו "הביאו את העסקה", אף שלא הזרימו הון לביצועה. במאי 2008 חתמה אפריקה נכסים על הסכם למכירת 30% מהחברות ההולנדיות לידי דניס קציב בתמורה לכ־3 מיליון יורו - על פי מחיר העלות של אפריקה בעת כניסתה להשקעה.

בעקבות מכירת המניות לקציב הפסיקה אפריקה לאחד בדו"חותיה את דו"חות הפעילות בגרמניה בטענה כי חלקה בנכסים (בשרשור מלא) ירד ל־49%, והחלה לטפל בנכסים לפי שיטת האקוויטי, שבה היא רושמת את הרווח בהתאם לחלקה בנכס.

רשות ני"ע סברה כי לא היה מקום לשינוי בשיטת הטיפול החשבונאי, מכיוון שלמרות מכירת המניות אפריקה נותרה עם השליטה בנכסים. כתוצאה מכך נדרשה אפריקה נכסים להציג מחדש את דו"חותיה לשנת 2008, כך שההפסד השנתי יגדל ב־18.2 מיליון שקל לכ־241 מיליון שקל.

כמו כן נאלצה החברה להציג מחדש את דו"חות אפי אירופה, שבאמצעותה מבוצעת פעילות הנדל"ן של אפריקה ישראל במוסקבה, כך שההון העצמי לסוף הרבעון השלישי של 2010 יקטן ב־4.16 מיליון יורו לכ־195.8 מיליון יורו - קיטון של כ־2%.

קציב עלה לכותרות ב־2005 בעקבות פרשת הלבנת ההון בדסק הרוסי של סניף הירקון בבנק הפועלים, שבו החזיקו קציב ואביו חשבונות.

במאי 2005, שלושה חודשים לאחר פשיטת המשטרה על סניף הירקון ובטרם הוגשו כתבי אישום בפרשה, חתמה המדינה עם חברת מרטסאש אינווסטמנט הולדינגס שבבעלות קציב על הסכם פשרה שבמסגרתו תשלם מרטסאש 35 מיליון שקל לקופת המדינה ובתמורה לא יועמדו ראשיה לדין. הסכם הפשרה הבטיח כי החברה ובעליה לא יצטרכו להיחקר תחת אזהרה ולספר מהיכן זרמו רבע מיליארד השקלים לחשבונות הבנק שבבעלותם.

הקשר הנוכחי בין אפריקה ישראל לבין גורמי שלטון מתווסף לקשר שחשף "כלכליסט" בפברואר 2008 בין אפריקה לבין אלי שמחיוף ושמואל שקדי, שני סגניו של ראש עיריית ירושלים דאז אורי לופוליאנסקי, בזמן שאפריקה ישראל פיתחה פרויקטים בעיר בהיקף כספי של כ־500 מיליון דולר.

תגיות