אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פירוק מרצון - גם ע"י רואי חשבון  צילום: עמית שעל

פירוק מרצון - גם ע"י רואי חשבון

רשות התאגידים גבתה 35 מליון שקל בשלושת החודשים הראשונים של מבצע "חברה מפרת חוק"; ראש רשות התאגידים: "רואי החשבון יכולים להוביל את מדיניות האכיפה"

23.01.2011, 14:23 | הדר קנה

"מאז החלה הרשות במבצע האכיפה נגד חברות שנמנעו ממתן דיווח לציבור ומתשלום אגרה כמתחייב בחוק, נגבו חובות אגרות לקופה הציבורית בסך 35 מיליון שקל", כך אמר עו"ד אלון בכר, ראש רשות התאגידים ורשם החברות.

הדברים נאמרו במפגש מיוחד עם חברי לשכת רואי חשבון ביום חמישי 20.1.11 בתל אביב.

עוד אמר בכר כי רואי החשבון אשר מרכזים מידע אודות חברות לא פעילות רבות, או חברות פעילות שאינן משלמות חובותיהן, יכולים להוות ראש חץ יעיל ביישום מדיניות האכיפה של הרשות נגד חברות החייבות אגרות למדינה.

חוק החברות מטיל על כל חברה חובות שנתיים כלפי רשם החברות ברשות התאגידים ובהן, תשלום אגרה שנתית והגשת דו"ח שנתי. מבדיקה שנעשתה במשרד המשפטים, נמצא כי חברות רבות אינן עומדות בחובותיהן. תיקון לחוק החברות, שנכנס לתוקפו בשנה שעברה, העניק לרשות התאגידים סמכויות אכיפה המאפשרות לה להכריז על חברה שלא מילאה את חובותיה - כ"חברה מפרת חוק".

לדברי עו"ד הרמן, שהרצה וריכז מקצועית את המפגש, תהליך הפירוק מרצון הוא הכרחי עבור אלפי חברות שלא מנהלות עסקים ונשמרו כחברות מדף. חברות כאלו צוברות חובות אגרות לא מגישות דוחות לרשם וחשופות לעיצומים כספיים וסנקציות. הרמן מוסיף שהחוק קובע למעשה אחריות אישית של הדירקטורים לחובות בגין עיצומים כספיים אותם ניתן לגבות מכל דירקטור רשום בחברה ומעכב מלבצע פעולות כמו רישום שעבודים. החוק מונע מדירקטור או בעל שליטה בה להקים חברות חדשות כל עוד לא שולמו האגרות העיצומים והוגשו כל הדיווחים כדין.

רו"ח דודי גולדברג הוסיף לדבריו ואמר: "הליכי פירוק מרצון של חברות פרטיות יכולים להתבצע ע"י רואי חשבון באופן יעיל ביותר ככל שלא מעורבים בתהליך נושים כלשהם".

תגיות