אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": פרידמן דורש בלעדיות במו"מ לרכישת אזורים צילום : עמית שעל

בלעדי ל"כלכליסט": פרידמן דורש בלעדיות במו"מ לרכישת אזורים

איש העסקים היהודי־קנדי הרשי פרידמן הודיע שאם מזרחי טפחות ובוימלגרין קפיטל יקיימו מו"מ עם גורם נוסף, הוא ימשוך את הצעתו מיד

24.01.2011, 07:36 | גולן חזני

התפתחות נוספת בפרשת העברת השליטה בחברת הנדל"ן אזורים: הרשי פרידמן, המועמד המוביל לרכישת אזורים,

העביר אתמול מסר ברור לשני הגופים המנהלים את המכרז למכירת החברה, בנק מזרחי טפחותוחברת בוימלגרין קפיטל, שלפיו אם יחליטו לקיים משא ומתן עם גורם נוסף, הוא ימשוך מיידית את הצעתו. ככל הנראה, בשלב זה מתכוון מזרחי טפחות לנהל מו"מ עם פרידמן ולנסות להשיג ממנו מחיר גבוה יותר לרכישת אזורים.

כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", שלוש הצעות הוגשו במכרז לרכישת אזורים. ההצעה הגבוהה ביותר היתה של פרידמן - 250 מיליון שקל תמורת כ־65% מהמניות. הצעה זו שיקפה לאזורים שווי של כ־380 מיליון שקל, לעומת ההצעה של שיכון ובינוישבשליטת שרי אריסון שעמדה על 180 מיליון שקל וששיקפה לאזורים שווי של כ־270 מיליון שקל בלבד. ההצעה השלישית, של גינדי החזקות, שיקפה לאזורים שווי נמוך הרבה יותר, של 150 מיליון שקל.

תמיר פוליקר. מיועד לנהל את אזורים תמיר פוליקר. מיועד לנהל את אזורים תמיר פוליקר. מיועד לנהל את אזורים
מגיע לישראל היום

פרידמן אמור להגיע היום לישראל כדי לקדם את המו"מ שמתנהל בשלב זה באמצעות נציגו בעסקה תמיר פוליקר, לשעבר מנכ"ל סונול. פוליקר גם מיועד לנהל את אזורים אם וכאשר תירכש על ידי פרידמן.

גורם המקורב למו"מ עם מזרחי טפחות אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "פרידמן מאמין שיוכל לקחת את אזורים ולשדרג אותה בכמה רמות. בניגוד לאחרים, הוא הציע את המחיר שבו הוא מעוניין לרכוש את החברה, ולא מחיר נמוך לצורכי משא ומתן".

הרשי פרידמן הוא איש עסקים יהודי אורתודוקסי כבן 60 ממונטריאול. את עיקר הונו הוא צבר מהזדמנות עסקית חד־פעמית בתחום הפלסטיק. כיום הוא פועל בארה"ב ובקנדה בתחומי הפלסטיק והבשר. בתחום הפלסטיק הוא מחזיק במפעלים הפרוסים ברחבי צפון אמריקה תחת חברת האחזקות פוליסטאר גרופ; ואילו בשר הוא מספק בעיקר לקהילה היהודית.

פוליסטאר גרופ היא אחת החברות הגדולות בקנדה בתחום ההדפסה ואריזות הפלסטיק. מחזור המכירות השנתי שלה עומד על כ־200–150 מיליון דולר, והיקף עסקיו הכולל של פרידמן מוערך ביותר מ־2.5 מיליארד דולר.

מתל אביב לירושלים

לישראל נכנס פרידמן בסוף שנות התשעים, עת החל לפעול בתחום הנדל"ן באמצעות קרן ההשקעות הקנדית סטוגה. בנובמבר 2004 נקלעה הקרן לסכסוך עם חברת דירום בפרויקט היוקרה בארי נהרדעא בתל אביב. בסופו של דבר היא

רכשה את חלקם של דירום ושל הקבלן אבי ארנסון בפרויקט תמורת 80 מיליון שקל. המיזם נחל הצלחה והדירות נמכרו בסכום כולל של כ־700 מיליון שקל.

באוקטובר 2010 רכש פרידמן את מתחם ארזה ההיסטורי במוצא שליד ירושלים תמורת 150 מיליון שקל. הרכישה נעשתה מידי בעלי המתחם - קבוצת הכשרת היישוב שבשליטת עופר נמרודי, קבוצת חכשורי שבשליטת האחים ניסן ועזרא חכשורי והקבלן אבי ארנסון. הכוונה היא לבנות במתחם 218 יחידות דיור.

נציגיו של פרידמן בישראל הם משה בן־סירא וסגנו רותם רביבי. לפרידמן יש נכסים גם ברחובות ובהרצליה. בפולין הוא היה שותף בפרויקט הילטון ורשה, הכולל 300 חדרי מלון ו־400 דירות בשלושה מגדלים. ב־2006 מכר פרידמן את חלקו (66%) בפרויקט לקבוצת אטלס.

תגיות