אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האותיות הקטנות של קרנות הנאמנות: שלוש שנים של הצלחות, ללא מניות צילום: shutterstock

האותיות הקטנות של קרנות הנאמנות: שלוש שנים של הצלחות, ללא מניות

האתגר הגדול של מנהלי קרן אג"ח מדינה ללא מניות של הראל פיא הוא להמשיך את רצף ההצלחות בתנאי השוק הקיימים

25.01.2011, 07:42 | מישל אודי

המדיניות

לפחות 75% מנכסי הקרן יושקעו באג"ח מדינה, ללא כל חשיפה למניות, ועד 30% חשיפה למטבע חוץ. ההשקעה באג"ח קונצרניות תתבצע רק בדירוגי השקעה, כלומר מדירוג הגבוה מ־–BBB.

אחזקות בפועל

42% מנכסי הקרן מושקעים באג"ח מדינה שקלי ו־27% באג"ח מדינה צמוד. 11% מושקעים באג"ח בריבית משתנה, כשהנכס העיקרי של הקרן הוא ממשלתי משתנה (לשעבר גילון). עוד הקרן מחזיקה 12% באג"ח קונצרניות ו־7% במזומן.

ההיסטוריה של הקרן

הקרן הציגה תשואה של 20.4% בשלוש השנים האחרונות ומקדימה בהרבה את מתחרתה הגדולה בהיקף הנכסים המנוהל, פסגות אג"ח מדינה ללא מניות, שהניבה תשואה של 14.2% באותה תקופה.

הסיכון העיקרי

בשוק קיימות הערכות גוברות והולכות כי האג"ח הממשלתיות יקרות ושצפוי מימוש שיפגע בנכסיה העיקריים של הקרן. יחד עם החיסרון לגודל אלו עלולים לפגוע בביצועי הקרן בשנה הקרובה.

השורה התחתונה

הקרן היא אחת המובילות של הראל פיא, ולא בכדי. התשואה שהניבה הקרן למשקיעים בה בשלוש השנים האחרונות היתה גבוהה יחסית לסיכון, כשמדד השארפ לשלוש שנים עמד על 3.6. למרות זאת, אחד המרכיבים שצריכים המשקיעים להביא בחשבון בהשקעה בקרן הוא דמי הניהול - 1.2% - שאמנם נמוכים מאלו שגובה פסגות בקרן הגדולה שלה, אבל גבוהים ממרבית הקרנות בתת־הקטגוריה.

בראייה קדימה, אפיק ההשקעה המאתגר, יחד עם כמות נכסים גדולה, עלול להביא לביצועי חסר בהמשך הדרך. התשואה בשנה האחרונה, כ־4%, נמוכה בכ־1% מזו של המתחרות הגדולות בקרב קרנות האג"ח מדינה ללא מניות - פסגות ומגדל.

תגיות