אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": יעקב אנגל פוזל לעבר הבורסה של סינגפור

בלעדי ל"כלכליסט": יעקב אנגל פוזל לעבר הבורסה של סינגפור

אנגל ושותפו חזי חרמוני החלו להיפגש עם בנקאי השקעות במטרה להנפיק את פעילות הנדל"ן בהודו ווייטנאם. בכוונת השניים לגייס כ־200 מיליון דולר לפי שווי של 700–800 מיליון דולר

25.01.2011, 06:58 | גולן חזני

ארבע שנים לאחר שנכנס לפעילות במזרח אסיה, יעקב אנגל מתכנן להנפיק את חברת הנדל"ן שבבעלותו - ונוסה. ל"כלכליסט" נודע כי אנגל ומנכ"ל ונוסה רונן חרמוני מנהלים בימים אלה מגעים מול בנקי השקעות להנפקה של החברה בבורסת סינגפור במטרה לגייס 200 מיליון דולר.

לפי התוכנית, ההנפקה אמורה להתבצע ברבעון הרביעי של 2011 ולהתבסס על התוצאות הכספיות של המחצית הראשונה של השנה. בימים אלה מכינים עורכי דין של החברה בהודו את התשקיף להנפקה. שווי החברה שעלה עד כה בסדרת הפגישות עם בנקי ההשקעות (בהם סטאנדרד צ'רטר שפועל במזרח אסיה, בנק אוף אינדיה, מורגן סטנלי ו־HSBC) נע בטווח של 700–800 מיליון דולר.

ונוסה מוחזקת על ידי אנגל (70%), מנכ"ל תדיראן קשר לשעבר חזי חרמוני (22%), בנו רונן חרמוני (3%) ועובדים נוספים (5%). בבעלותה של החברה 12 פרויקטים בווייטנאם ובהודו, רובם בתחום הנדל"ן למגורים. מדובר בפרויקטים בעלות בנייה כוללת של 2.5–3 מיליארד דולר, כאשר היקף המכירות הצפוי מהם מסתכם ב־4.2 מיליארד דולר (מחיר ממוצע של 2,000 דולר למ"ר).

את פעילותו בתחום הנדל"ן החל אנגל בשנות השבעים כשהקים חברת בנייה בחיפה שעסקה בהקמת מגורים לעולים חדשים. הפריצה הגדולה שעשתה החברה נרשמה בזכות הכניסה לשוק ההון, בעקבות הנפקתה לראשונה בבורסה ב־1992. קבוצת הנדל"ן של אנגל גם היתה הראשונה להנפיק ב־1997 חברת בנייה ישראלית בנאסד"ק, וב־2006 היה אנגל הראשון לקפוץ על עגלת ההנפקות בבורסה האלטרנטיבית של לונדון (AIM), כשהנפיק שם פעילות נדל"ן במזרח אירופה.

ב־2006 רשם אנגל אקזיט מרשים כאשר מכר את קבוצת הנדל"ן שלו, לגנא הולדינגס, לחברת אזורים שבשליטת שעיה בוימלגרין תמורת 430 מיליון שקל. מאז נקלעה לגנא לקשיים, וגררה עמה גם את אזורים, שבימים אלה מוצעת למכירה בשווי הנמוך ביותר ממחצית משווייה בעת העסקה.

בשונה מיזמים ישראלים אחרים, שנכנסו להודו ונכשלו, ונוסה הצליחה לבנות פורטפוליו רחב בהשקעה של כ־50 מיליון דולר בלבד. ההבדל בהתנהלותה לעומת החברות הישראליות האחרות היה בשיטה של תשלום מדורג לבעלי השטח שעליו נבנו הפרויקטים. התשלום הותנה מראש בהשגת אישורים רגולטוריים ואבני דרך נוספות. כך הפכה ונוסה את בעלי הקרקעות לשותפיה, והקטינה את היקף הסיכון שאליו היתה חשופה.

תגיות