אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דרך האוכל: סיור קולינרי וארוחה צילום: מיטל סולומון

דרך האוכל: סיור קולינרי וארוחה

שפים חולקים עם חובבי האוכל את רשימות הספקים שלהם, יוצאים איתם למסע קניות וטעימות ומקנחים בארוחה במסעדה. כלכליסט סוקר את טרנד חומרי הגלם המקומיים

25.01.2011, 15:33 | גלי וולוצקי

שימוש בחומרי גלם מקומיים הפך למנטרה החדשה השגורה בפיהם של שפים בעולם וגם בישראל, והשפים אצלנו לא מהססים לעמוד מאחוריה ולהציג בפני הסועדים את הספקים והמגדלים שהם עובדים איתם. כך נוצרה האפשרות לשלב סיור קולינרי עם ארוחה טובה, וליהנות מחוויה כפולה - גם היכרות עם מוצרים משובחים ומקורותיהם וגם ארוחה שנרקחה מהם במיוחד בשבילכם.

שה יוג'ין, מצפה רמון: סיור מדברי עם השף יאיר פיינברג וארוחה

 

יאיר פיינברג, שף מסעדת שה יוג'ין במצפה רמון ויועץ למסעדות רבות, עורך לסועדיו מיני־סיור אצל ספקי חומרי הגלם שלו בדרום. התחנה הראשונה היא מבשלת בירת הבוטיק הנגב בקריית גת, שם שומעים המשתתפים הסבר על תהליך בישול הבירה וגם טועמים מתוצרת המקום. משם נוסעים למחלבת הבוטיק חוות נאות בנגב, המייצרת גבינות עזים טבעיות, מבקרים בדיר ובמגבנה וטועמים מן הגבינות. כשחוזרים למצפה רמון מבקרים בהאנגר אדמה, המרכז המקומי לתרבות ולמחול, ומקנחים בארוחת צהריים במסעדת שה יוג'ין. בתפריט: ארוחת הצהריים כוללת מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. בין המנות סביצ'ה דג על סלט אבוקדו עם שמן גזר חריף ונבטי חמנייה, חזה אווז עם ירקות ירוקים והולנדייז תפוזים, ודבלים מקורמלות במילוי גבינת מסקרפונה ומרציפן. פרטים: 400 שקל למשתתף, כולל הסעות. מותנה ב־10 משתתפים לפחות. הר ארדון 8 מצפה רמון, 077-7107122.

שה יוג שה יוג'ין, מצפה רמון. מנה לדוגמה: חזה אווז עם ירקות ירוקים והולנדייז תפוזים. מחיר: 400 שקל שה יוג

 

חנדל'ה, גבעת חן: תבלינים, דבש, שזירת פרחים וארוחת בוקר

 

המסעדה שוכנת במושב הנושק לרעננה, במבנה ששימש בעבר לול של משפחת מלכוב, מתושבי המקום, שכיום מציעה גם סיורים במושב עם ארוחת בוקר מאוחרת במסעדה. הסיור מתחיל בחוות התבלינים במושב, שם מקבלים המשתתפים הסברים על תבלינים ושימושיהם וגם מבחר תבלינים כשי. ממשיכים למשתלת המושב ומשתתפים בסדנה לשזירת פרחים, שגם ממנה יוצאים עם הזר שנשזר למזכרת. מקנחים בכוורת של משפחת ליסק, שם לומדים על תהליך הפקת הדבש וטועמים ממוצרי המכוורת. בתפריט: את הסיור חותמת ארוחת בוקר עשירה בחנדל'ה, הכוללת ביצים עשויות לפי בחירה עם תוספות כמו עשבי תיבול או גבינות, סלט ירקות, גבינות, לחם ומאפים, ריבות, מיץ טבעי וקפה. פרטים: 150 שקל למשתתף, מותנה במינימום 25 איש. גבעת חן, 09-7603647.

חנדל חנדל'ה, גבעת חן. מנה לדוגמה: ארוחת בוקר. מחיר: 150 שקל חנדל

 

פרידה קאלו, תל אביב: סיורים בשווקים עם השף יואב בלימן וארוחה

יואב בלימן, השף של מסעדת פרידה קאלו וחובב שווקים, עורך סיורים בין הדוכנים, החנויות והמסעדות בשוק לווינסקי, שוק הכרמל ושוק התקווה ומסביר על חומרי גלם שונים והשימושים בהם. הסיורים נתפרים בתיאום עם המזמין, אך סיור טיפוסי בשוק התקווה, למשל, יכלול תחנות כמו תבליני נעמה, המאפייה הבוכרית, דוכני מרקים תימניים והפסקה לקפה שחור או כוס תה בחמארות של השש בש. בתפריט: לבד מהמאכלים הכלולים בסיור, לפי השוק והחשק, אפשר לקנח בארוחה קלה וקוקטיילים במסעדת פרידה קאלו. בין המנות המוגשות בה: אנסלדה דה פרידה — סלט עלי חסה צעירים עם אגסים ביין אדום, עגבנות שרי, גבינת פטה, בצל סגול וקרוטונים; סביצ'ה של בורי עם תפוחי עץ, קשיו ורוקפור על קרם סלק. פרטים: 150–350 שקל למשתתף, תלוי בהרכב הסיור, בהסעות ובשילוב עם ארוחה בפרידה קאלו בסיומו. לילנבלום 43 תל אביב, 03-5660481.

פרידה קאלו, תל אביב. במסגרת הסיור: דוכני תבלינים בשוק התקווה. מחיר: 150-350 לסיור וארוחה, צילום: אורלי סגל פרידה קאלו, תל אביב. במסגרת הסיור: דוכני תבלינים בשוק התקווה. מחיר: 150-350 לסיור וארוחה | צילום: אורלי סגל פרידה קאלו, תל אביב. במסגרת הסיור: דוכני תבלינים בשוק התקווה. מחיר: 150-350 לסיור וארוחה, צילום: אורלי סגל

 

נחלים, הגליל העליון: סיור אצל הספקים וארוחת טעימות

שפית מסעדת נחלים, ענת בונן, בנתה לאחרונה תפריט לארוחת טעימות הכולל חמש מנות המבוססות על חומרי גלם מהגליל ורמת הגולן. בסיור עוברים המשתתפים בין המגדלים שהמסעדה רוכשת מהם את מצרכיה, ובסיומו נרקחת מול עיניהם ארוחה מחומרי הגלם שנרכשו. מתחילים במשק קולנדר, המתמחה בגידול בקר, במטעי פרי הדר ובייצור שמן זית אורגני מיוחד. אחרי טעימות ממוצרי המשק והסברים על שיטות הגידול עוברים המשתתפים לחוות הדגים של קיבוץ דן וצופים בגידול הפורלים. לקינוח טועמים יינות ביקב רמות נפתלי. בתפריט: ארוחת חמש מנות, ובהן רביולי חצילים קלויים וגבינת עזים, פילה רוסיני עם כבד אווז וסביצ'ה פורל מהדן עם הדרים ואבוקדו. פרטים: 350 שקל למשתתף, מותנה בהרשמה של 8 אנשים. גן הצפון, צומת מעין ברוך, 057-9444170.

נחלים, הגליל העליון. מנה לדוגמה: סביצ נחלים, הגליל העליון. מנה לדוגמה: סביצ'ה פורל עם הדרים ואבוקדו. מחיר: 350 שקל נחלים, הגליל העליון. מנה לדוגמה: סביצ

1868, ירושלים: יקב, חוות פטריות, הרצאה על בשר וארוחת טעימות

יענק'לה תורג'מן, השף של המסעדה הירושלמית הוותיקה 1868, עורך סיור קולינרי בהרי ירושלים בתאריכים קבועים מראש. הסיור מתחיל ביקב צרעה, שם נערכת טעימה מודרכת של יינות היקב. משם עוברים לחוות תקוע, להיכרות עם סוגי הפטריות שהחווה מגדלת. בסיום הסיור מתכנסים במסעדה, הממוקמת במבנה ירושלמי עתיק, להרצאה מפי הקצב הידוע משוק מחנה יהודה רפאל ציקבא, שמסביר ומדגים שימוש נכון בנתחי בשר שונים. בתפריט: ארוחת טעימות בת שש מנות ובה מנות כמו מרק פטריות יער עם ערמונים בגריל, לחמניית פורצ'יני וטימין; נתחי שייטל עם קונפי וקרם של ארטישוק ירושלמי, רוטב מוח עצם וקברנה סוביניון; מילפיי תפוח פינק ליידי עם קרם לוונדר ודבש, דבלים ורוטב שיכר תאנים. פרטים: 250 שקל למשתתף. הסיורים מתקיימים ביום שישי האחרון בכל חודש (הקרובים ב־28 בינואר, 25 בפברואר ו־25 במרץ) ומחייבים הרשמה. דוד המלך 10 ירושלים, 02-6222312, 050-5614242.

1868, ירושלים. מנה לדוגמה: מילפיי תפוח עם קרם לוונדר ודבש, דבלים ורוטב שיכר תאנים, צילום: מיטל סולומון 1868, ירושלים. מנה לדוגמה: מילפיי תפוח עם קרם לוונדר ודבש, דבלים ורוטב שיכר תאנים | צילום: מיטל סולומון 1868, ירושלים. מנה לדוגמה: מילפיי תפוח עם קרם לוונדר ודבש, דבלים ורוטב שיכר תאנים, צילום: מיטל סולומון

כרמים, סגולה: סיור חקלאי וקולינרי עם אטרקציית ספא מיוחדת וארוחה

 

המסעדה הוותיקה במושב סגולה עורכת לסועדים סיורים המשלבים היכרות עם הצד החקלאי והקולינרי של האזור ואטרקציית ספא מפתיעה. הסיור מתחיל בחממות המושב, המתמחה בגידול זרעי עגבניות, מלפפונים ופלפלים אדומים, וממשיך בחממות המרהיבות של ורדים ליצוא. מטיילים בכרמי האזור ומקבלים הסברים על הטרואר הייחודי שלהם, ומסיימים את הטיול בספא המקומי — בעיסוי כפות הרגליים ב"אדיבות" דגיגונים. בתפריט: ארוחת צהריים הכוללת מנה ראשונה, עיקרית, קינוח וכוס יין. בין המנות: פטריות שמפניון ממולאות בגבינות, שבבי אגוזים, כרישה ועשבי תיבול; סיגר חצילים ועגבניות מקורמלות עם יוגורט עזים; פסטה לבחירה ברוטב עגבניות עם חזה אווז, בצל שחום, פטריות ועשבי תיבול; פילה קטפיש במחבת לוהטת בחמאה ויין לבן בעיטורי שקדים; קדאיף במילוי קרם שוקולד לבן ברוטב פירות יער. פרטים: 230 שקל למבוגר, 100 שקל לילד, מותנה ב־10 משתתפים לפחות. בכניסה למושב סגולה, 08-8505859.

כרמים, מושב סגולה. מנה לדוגמה: סיגר חציל ועגבניות מקורמלות עם יוגורט עזים. מחיר: 230 שקל כרמים, מושב סגולה. מנה לדוגמה: סיגר חציל ועגבניות מקורמלות עם יוגורט עזים. מחיר: 230 שקל כרמים, מושב סגולה. מנה לדוגמה: סיגר חציל ועגבניות מקורמלות עם יוגורט עזים. מחיר: 230 שקל

תגיות