אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה יש בפנים: פרי הפפאיה צילום: shutterstock

מה יש בפנים: פרי הפפאיה

רב־סוכר שנמצא בדפנות התא של פירות, בטא־קרוטן שמעניק לגזר ולתפוז את הצבע הכתום, ליקופן המעניק לעגבנייה את צבעה, חלבון שמסייע לפרק חלבונים אחרים וקרפאין, חומר שעוזר לפפאיה להיפטר מטפילים

27.01.2011, 11:01 | גיא הדר

פקטין

רב־סוכר שנמצא בדפנות התא של פירות. בסביבה חומצית הוא יוצר מקפא (ג'ל), מה שהפך אותו לשחקן הראשי של תעשיית הריבות והקונפיטורות. הפקטין הוא גם סיב תזונתי: חומר נטול ערך תזונתי שלא באמת מתעכל, אבל עושה התעמלות למערכת העיכול.

בטא־קרוטן

הצבען שמעניק לגזר, לתפוז ולרבות מגלולות הוויטמינים את צבען הכתום. הגוף יודע להפוך כל פרודה שלו לשתי פרודות של ויטמין A, זה שבריא לעיניים. גם הוא משמש כצבע מאכל טבעי, וצריכה מוגזמת שלו יכולה לשנות באופן זמני את צבע העור.

ליקופן

החומר שמעניק לעגבנייה את צבעה. הליקופן הוא נוגד חמצון רב־עוצמה, והמצדדים בצריכתו הקבועה קושרים בו נסים ונפלאות, ובעיקר הפחתת הסיכון ללקות בסרטן, מחלות לב, סוכרת וקמטים בעור הפנים. עד שטענות אלו יוכחו הוא משמש בעיקר כצבע מאכל טבעי.

פפאיה, צילום:  shutterstock פפאיה | צילום: shutterstock פפאיה, צילום:  shutterstock

 

פפאין

חלבון שמסייע לפפאיה לפרק חלבונים אחרים. אם יש לך חתיכת בשר קשה במיוחד, נסה להשרות אותה במיץ פפאיה טרי. הפפאין שנמצא במיץ יפרק את החלבונים שמרכיבים את הבשר ויהפוך אותו לנימוח. פפאין מסוגל לפרק גם את החלבונים שמרכיבים כמה ממיני הארס המצויים בטבע, ומיץ פפאיה הוא טיפול מצוין לעקיצות דבורים וצרעות ולצריבות מדוזה (בעונה). עוד דבר שפפאין יכול לפרק זה את שאריות החומר הפעיל במריחואנה (THC) שמצטברות בשתן, וצריכת כמות גדולה של פפאין מקטינה את יעילותן של בדיקות לגילוי שימוש בסם.

קרפאין

חומר שעוזר לפפאיה להיפטר מטפילים. קיבל תשומת לב מיוחדת כשמחקרים הוכיחו את יעילותו בהורדת לחץ הדם של חולדות מעבדה. אצל בני אדם, למרבה הצער, החומר הזה רק עוזר להיפטר מתולעים טפילות במערכת העיכול וגורם להשתנה מרובה.

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
לפאפיה יש ריח כמו של קיא
פעמים בודדות אכלתי את הפאפיה והטעם כלל לא נורא, אבל כשאני פותחת את הפאפיה אני מריחה ריח של קיא וזה דוחה, אבל בשל תכונות הבריאותיות שלה, ניתן להתגבר על הריח. אני מקלפת וחותכת לחתיכות קטנות מכניסה לקופסא ולמקרר ואוכלת כל יום מספר חתיכות. בתיאבון ולבריאות לכולם - שרה 11/5/2013
שרה  |  11.05.13
22.
פפאיה פרי המלאכים
כך קרא קולומבוס לפפאיה כאשר גילה אותה. למגיב 7. : בימינו הזנים אינם בעלי ריח דוחה כמו שהיה במאה שעברה לפירות מיריחו. למגיבה 8. פפאיה ירוקה לא תבשיל. יש לצרוך אותה כירק לבישול לסלט חי או להחמצה. הפרי הבשל יגיע למלוא טעמו אם נקטף כאשר 50 % מהקליפה שבר צבע מירוק לכתום. אז יש להשאירו להתרכך, מחוץ למקרר עד להתחלת התרככותו, כמו מנגו או אבוקדו. לכולם: הערך הגדול של הפפאין אינו בשימושו להשריית לריכוכו אלא בזירוז עיכול החלבונים בתןך מערכת העיכול. ע"יכ משתפרת ניצולת המזון, והפסולת אינה משתהה בגוף זמן ממוושך. הודות לכך הוא מונע סרטן במעי הגס.
אסף אביזוהר  |  30.01.11
21.
סלט פאפיה תאילנדי
פפאיה ירוקה - קלופה 8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כשישה ס"מ 12 עגבניות שרי חצויות 4 שיני שום בינוניות כ-20 גר' בוטנים קלויים קצוצים 6 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים) ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק מיץ מלימון וחצי 8 כפיות סוכר פלפלים חריפים קצוצים אופן ההכנה: חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קלפן חותכים לרצועות דקות. במכתש עילי כותשים את שיני השום עד לקבלת משחה. מוסיפים את הלוביה וכותשים קלות למחצה. מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את טעמי המרכיבים). מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת. טועמים ומשלימים תיבול. מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה מפזרים את הבוטנים מעל ומגישים. סלט מעולה בתיאבון!
ליאורה , מרכז  |  29.01.11
לכל התגובות