אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך למעלה - באר שבע: שכונה ד' צילום: חיים הורנשטיין

בדרך למעלה - באר שבע: שכונה ד'

אוכלוסיית הסטודנטים והשקעת העירייה הן שהביאו לפריחת השכונה הסמוכה לאוני' בן-גוריון. בגבולה המזרחי נבנה כיום פרויקט דירות חדש

27.01.2011, 11:15 | דותן לוי

תושביה הוותיקים של באר שבע עוד זוכרים את שכונה ד' כגרועה ביותר למגורים בעיר. היא נבנתה ב־1954 ואוכלסה על ידי עולים חדשים. עם השנים, ההזנחה והפשע שלטו בה עד למצב שבו תושבים נמנעו מללכת ברחובותיה לעת ערב. בעשור האחרון השכונה עברה מהפך, בעיקר בשל סמיכותה לאוניברסיטת בן־גוריון. עם שכונות כמו וינגייט, שכונה ג' ורחוב ביאליק בשכונה ב', הפכה שכונה ד' לאחת השכונות המבוקשות ביותר להשכרה לסטודנטים ולרכישה של משקיעים.

 , צילום: ישראל יוסף צילום: ישראל יוסף  , צילום: ישראל יוסף

הביקוש הגבוה לשכירות העניק למשקיעים תשואה נאה, שאותה התקשו לקבל במרכז הארץ, וכיום כל העסקאות בה מבוצעות על ידי משקיעים. משפחות שמתפנות מהשכונה עוברות בדרך כלל לשכונות החדשות בחלקה המערבי של העיר.

כניסתם של סטודנטים לשכונה הביאה לפתיחת עסקים רבים, בעיקר בתחום הפנאי והבילוי (דוגמת רחוב רינגלבלום). כמו כן, צעירים רבים בוחרים להמשיך להתגורר בשכונה בסיום לימודיהם ואף להקים קהילות ייחודיות (דוגמת קהילת קמה).

 , צילום: ישראל יוסף צילום: ישראל יוסף  , צילום: ישראל יוסף

במקביל לפעילות הסטודנטים, פעלה העירייה בשיקום התשתיות ברחבי השכונה, בנטיעת עצים, בפיתוח השטחים הציבוריים, בשיקום הכבישים ובהצבת ריהוט גן.

השכונה גובלת מצפון ברחוב הצדיק מירושלים, מדרום ברחוב מצדה, ממזרח בפסי הרכבת וממערב ברחוב יהודה הלוי. מספר יחידות הדיור בה עומד על כ־10,350, ומתוכן כ־1,320 בתים צמודי קרקע והיתר בבנייה רוויה של בתים בני 3–4 קומות. כמו כן קיים מספר מצומצם של בניינים בני 8, 14 ואף 18 קומות.

על גבול השכונה נבנה בימים אלה פרויקט שדרות רגר, במסגרתו משווקות כ־1,200 יחידות דיור ולצדו מתוכנן מערך תחבורה. תושבי השכונה נהנים ממוסדות ציבור רבים ובהם בתי ספר וגנים, מרכזי קניות שכונתיים, מרכזים קהילתיים, מתנ"סים, גנים, פארק ציבורי מרכזי ובית אבות.

תגיות