אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהל קרן רנסנס אפריקה: "אין לנו פדיונות בקרנות אלא דווקא כניסה של כספים" צילום: איי אף פי

מנהל קרן רנסנס אפריקה: "אין לנו פדיונות בקרנות אלא דווקא כניסה של כספים"

מנהל הקרן שהיקפה 100 מיליון דולר אמר ל"כלכליסט" כי "יש עלייה באי-הוודאות בכל אזור המזרח התיכון - החשש שהמשבר יתפשט לעוד מדינות בעולם"

30.01.2011, 16:04 | שהם לוי

על רקע המצב המעורער במצרים והחששות של המשקיעים ברחבי העולם מפני משבר נוסף שוחח "כלכליסט" עם סוואן ריכטר המנהל את קרן ההשקעות של רנסנס באפריקה המנהלת 100 מיליון דולר בנכסים. דבריו של ריכטר נאמרים היום (א') על רקע המסחר בבורסות המזרח התיכון בשמתנהל בירידות שערים חדות יחסית.

ריכטר מספר כי דווקא בימים אלו הוא חווה דווקא כניסת כספים לקרנות שהוא מנהל ולא יציאה כפי שרבים היו מעריכים בעקבות הירידות החדות בשוקי העולם.

ביום שישי האחרון עלתה פרמיית הסיכון של ישראל ושל יתר המדינות במזרח התיכון. הדבר בא לידי ביטוי בעלויות הביטוח כנגד חדלות פירעון באג"ח של המדינות. "יש עלייה באי-הוודאות בכל אזור המזרח התיכון. המשקיעים הזרים מודאגים מאוד לגבי מצרים - הם מתמחרים מחדש את הסיכון של המדינה. המשקיעים מסתכלים על ההתפתחויות יש הרבה יותר אי-וודאות ממה שהיה בדצמבר", מסביר ריכטר.

"יש חשש שהמשבר יתפשט לעוד מדינות בעולם. אנשים לא מבינים שיש סכנה לא רק ביבשת אפריקה אלא בעוד מדינות דיקטטוריות ערביות בעולם" מסביר סוואן.

מה אתה חושב על ההתערבות האחרונה של בנק ישראל בשוק המט"ח?

"אנחנו לא משקיעים בשקל. ארה"ב החלישה את הדולר מאוד (בעקבות הדפסות הכספים המאסיביות במשבר), לכן אפשר למצוא מדינות אחרות שמנסות להתערב בשוק המט"ח שלהן כמו ברזיל לדוגמה. זה לא מפתיע אותי בכלל שבנק ישראל בחר להתערב בשוק המט"ח ולהשפיע על המטבע המקומי". 

"אנחנו מגדרים ומגינים על ההשקעות שלנו באפריקה לנוכח המצב. אנחנו רואים הזדמנויות בכמה מדינות ביבשת אפריקה, בניהן אלג'ריה שיש בה הרבה מאוד נפט. התוצר במדינה צומח מהר מאוד גם בקניה יש שם הרבה הזדמנויות ובזימבבואה אני רואה אפשרויות אטרקטיביות להשקעה", מסביר עוד.

תגיות