אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר בהרווארד: הכשרה מקצועית עדיפה על תואר צילום: shutterstock

מחקר בהרווארד: הכשרה מקצועית עדיפה על תואר

לימודים אקדמאים של שנתיים שמשולבים בתוכניות הכשרה מקצועית עשויים להכין את הדור הצעיר בצורה טובה יותר טוב לשוק העבודה

02.02.2011, 22:52 | בלומברג
ארה"ב שמה דגש רב מידי על עזרה לסטודנטים בקבלת תארים מהאוניברסיטאות, כאשר לימודים אקדמאים של שנתיים שמשולבים בתוכניות הכשרה מקצועית עשויים להכין אותם יותר טוב לשוק העבודה, כך לפי דו"ח שפרסמה היום (ד') אוניברסיטת הרווארד.

תוכנית ה"אוניברסיטה לכולם" הפיקה תוצאות הדרגתיות בעוד מדינות אחרות בעולם עקפו את ארה"ב, והמדינה נכשלת בהכנת מיליוני צעירים להיות מבוגרים ברי-העסקה, כך כתבו האחראים על פרויקט דרכים לשגשוג מאוניברסיטת הרווארד.

רוב המשרות מתוך 47 מיליון המשרות שאמורות להיווצר עד 2018 ידרשו סוג מסוים של השכלה גבוהה, נכתב בדו"ח. אנשי אקדמיה צריכים להציע לצעירים תארים שניתן להשלים תוך שנתיים והתמחויות חניכה על מנת להשיג הצלחה בקריירה, ולעשות יותר כדי להבטיח שסטודנטים שמתחילים תוכניות לימודים כאלה גם יסימו אותם, אמר רוברט שוורץ, מנהל בית הספר לחינוך בהרווארד שעומד בראש הפרויקט.

"עבור הרבה ילדים משועממים ומנותקים שמתלבטים לגבי סיום התיכון, דרוש מסלול שיוביל אותם לקריירה ושלא ידרוש מהם לשבת בכיתות למשך כמה השנים הבאות", אמר שוורץ לבלומברג.

אם לצעירים לא יהיו תארים או הכשרות שיעזרו להם להתחיל בקריירה, ארה"ב תמשיך להישאר מאחור במספר האנשים שפונים להשכלה גבוהה והכנת הדור הבא של העובדים נדרשת על מנת לשמור כלכלה חזקה, אמר שוורץ.

כ-14 מיליון עבודות שצפויות להיווצר עד 2018 יאוישו על ידי כאלו עם תואר שהושג בשנתיים או עם הכשרת לימודי תעודה, לפי הדו"ח. משרות "כישורי הביניים" האלה כוללות אחיות, שינניות, מנהלי בנייה וחשמלאים.

שני מחקרים שפורסמו בחודשיים האחרונים העלו חששות שהסטודנטים האמריקאים אינם מוכנים להתחרות בכלכלה העולמית. בינואר, משרד החינוך האמריקאי הודיע כי פחות ממחצית מהתלמידים בקיאים במדעים. בדצמבר הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי פרסם דו"ח שהראה שביצועיהם של תלמידים בני 15 מסין, קוריאה סינגפור, הונג קונג ויפן היו טובים יותר משל האמריקאים במבחן של הבנת הנקרא, מדעים ומתמטיקה.

תגיות