אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שותפים למשרד או שותפים ללוגו צילום: אביגיל עוזי

שותפים למשרד או שותפים ללוגו

בתביעה שהגיש עו"ד גיא־רון ב־2004 הצהיר כי חברי משרדו אינם שותפים עסקיים אלא רק חולקים דף לוגו. הטענה סותרת לכאורה את תשובתו לוועדת האתיקה, שלפיה כל מי שמופיע בנייר המכתבים של המשרד היה שותף או שכיר בו. גיא־רון: "מדובר בניגוח פוליטי"

03.02.2011, 09:44 | ענת רואה

פרשת נייר המכתבים של משרד ראש לשכת עורכי הדין מסתבכת. בתשובה לדרישת ועדת האתיקה של הלשכה שיתקן את נייר המכתבים של משרדו כדי למנוע הטעייה, טען יורי גיא־רון כי עורכי הדין המופיעים עליו הם שותפים או שכירים במשרד. עם זאת, ל"כלכליסט" נודע כי בכתב תביעה שהגישו גיא־רון וארבעה מחבריו למשרד אדם במרץ 2004, הוצהר שלא מתקיימת בין חבריו שותפות עסקית. בכתב התביעה פירטו עורכי הדין במשרד את ה"רקע להקמת משרד אדם", ונכתב שהמשרד מורכב ממייסדים "ללא שותפות עסקית ביניהם, אלא כשותפים לדרך התנדבותית ולנייר מכתבים משותף תחת הלוגו 'אדם, משרד עורכי דין'".

ההליכים בוועדת האתיקה נגד גיא־רון החלו בעקבות תלונה שהגיש עו"ד אברהם ללום באפריל 2010. ללום טען כי בנייר המכתבים של המשרד מופיעים 12 עורכי דין, אלא שלטענת ללום מונה המשרד "שני עורכי דין בסך הכל". ביולי 2010 העביר גיא־רון את תגובתו לתלונה שלפיה משרד אדם "הנו משרד לגיטימי ככל המשרדים", וכי "כל עורכי הדין המופיעים בנייר הפירמה היו והנם בתקופות הרלבנטיות שותפים או שכירים או יועצים בהתאם לנדרש בכללי האתיקה". גיא־רון הוסיף ואמר כי צר לו על כך שוועדת האתיקה נדרשת לטענות מופרכות ולא מבוססות.

בדצמבר 2010 הוגשה תשובה נוספת מטעם משרד אדם לתלונה, עליה חתומים גיא־רון ועוה"ד רון דרור ואהובה יששכר. בתשובה נכתב כי ועדת הייעוץ לענייני פרסומת של הלשכה, שהיא הגוף המוסמך, קבעה ש"נייר מכתבים של משרד עורכי דין יכלול שמות של עורכי דין אשר יש ביניהם שותפות מקצועית אמיתית במשרד", וכי אין מקום לערוך בדיקה של השותפות הכלכלית בין הצדדים.

בתגובה למכתבו האחרון של גיא־רון הודיעה לו לאחרונה ועדת האתיקה כי אינו יכול לציין על דף הלוגו של המשרד עורכי דין שחולקים שירותי משרד, וכי עליו לתקן אותו בתוך 14 יום. עם זאת, כתב תביעה שהגישו גיא־רון ועמיתיו למשרד אדם נגד עו"ד יהודה לנדא במרץ 2004 מצייר תמונה שונה. לנדא היה בעבר במשרד ונתבע בגין חלקו היחסי בהוצאותיו. בתביעה נכתב כי ב־2001 התאגדה קבוצת עורכי דין במטרה לייסד פרויקט משותף של משרדי עורכי דין, שיתאגדו במסגרת שבה יוקצה דרך קבע מזמן עבודתם למתן שירותים משפטיים לשם הגנה על זכויות אדם, וזכויות מיעוטים וחלשים.

לפי התביעה, בדרך זו נוצרה המסגרת למשרד עורכי דין אדם שהורכב מכמה מייסדים, שכפי שמצוין במודגש במסמך, "ללא שותפות עסקית ביניהם" אלא "שותפים לדרך התנדבותית זו ולנייר מכתבים משותף תחת הלוגו אדם משרד עורכי דין".

לפי כתב התביעה, עם הולדתו של המשרד עלתה האפשרות כי חלק מהמייסדים יעברו לחלוק משרד שבו תרוכז הפעילות ההתנדבותית, וגם "ינהלו ממנו את פעילותם העסקית כשותפים לשירותי משרד". עוד נכתב כי "ארבעת משרדי עורכי דין הסכימו ביניהם להיכנס כדיירים במשרד אחד, בשותפות בשירותי משרד", כאשר "מפתח התשלומים נקבע לפי חלקו היחסי של כל משרד".

תגובת עו"ד גיא־רון: "בין עורכי הדין המופיעים על נייר המכתבים של משרד אדם מתקיימת שותפות מקצועית כנדרש ולעילא, כמו גם שותפות לדרך של תרומה לחברה והגנה על מיעוטים וחלשים. כל המופיעים על נייר המכתבים של המשרד הינם במעמד שותף, שכיר או יועץ והמשרד פועל על פי הדין. הציטוטים מטעים וחלקיים. האמור בכתב התביעה מתייחס לשנת 2001, בעוד שהתלונה הרלבנטית הנה מ־2010. מאז חלו תמורות הן במבנה המשרד והן בהרכבו המקצועי והעסקי. אנו שבים ומביעים מחאתנו על הדלפה לכאורה של חומרים מגמתיים וחלקיים מוועדת האתיקה של ועד מחוז תל אביב, כמו גם על השימוש הפסול בה לצורכי ניגוח פוליטיים".

תגיות