אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": הסורק הידני Ion CopyCat - רעיון טוב, ביצוע מסורבל

בדיקת "כלכליסט": הסורק הידני Ion CopyCat - רעיון טוב, ביצוע מסורבל

תמיד רציתם לסרוק ספרים, עיתונים ואפילו ציורי קיר, והסורק השולחני התעקש על דפי A4? ב-Ion מנסים לפתור את הבעיה, אבל בדרך מכריחים את הצרכנים לשמור על יד יציבה במיוחד, ולא מספקים תוכנת המרת טקסט שתומכת בעברית

04.02.2011, 16:12 | אבנר קשתן

הסורקים הם המאזדה 3 של עולם הגאדג'טים: יציבים, צפויים, משהו שאתה מצפה למצוא במשרד, אבל אין סיבה מיוחדת להתלהב ממנו. מצד שני, כבר לפני עשר שנים ייחלתי לקיומו של גאדג'ט מהסוג שבו עוסקת הסקירה הזאת: סורק ידני קומפקטי וקליל, קצת יותר גדול משלט רחוק, שאפשר לשלוף מהכיס ולנפנף מעל כל מסמך, כמו שרביט קסמים.

יותר לא נצטרך לקמט ולקפל ספרים. לא נהיה מוגבלים רק לגודל של A4, ועם זיהוי OCR שהופך טקסט סרוק למסמך וורד, גם נחסוך זמן בחיפושים בתוך הטקסט אחר-כך. מה עוד צריך הסטודנט השורץ בספריה?

ובכן, גם אם תזדמן לי מכונת זמן, אני חושש שאני אוותר על העברת ה-Ion CopyCat אל האני הצעיר יותר, מחשש שיתאכזב. כי למרות ההשקעה הניכרת בהרכבה ובעיצוב של הסורק, עם תפעול פשוט, חיבור USB וכרטיס MicroSD, ה-CopyCat לא יכול להתגבר על הסירבול הבסיסי של המכשיר. כדי שהסורק יעבוד כמו שצריך, ולא ייצור סריקות עקומות למדי, צריך לגרור אותו על העמוד באופן יציב, מדוד ואיטי. פעולה מסובכת למדי לכל מי שלא התברך בזרוע יציבה כסלע.

לסרוק ספרים ומשטחים שלא נכנסים לסורק שולחני לסרוק ספרים ומשטחים שלא נכנסים לסורק שולחני לסרוק ספרים ומשטחים שלא נכנסים לסורק שולחני

הנייר מקומט? חבל

העיצוב של ה-CopyCat דווקא די נוח, עם מינימום כפתורים וסיבוכים. לוחצים על כפתור התחלת הסריקה, גוררים את הסורק לאורך הדף, והמכשיר יזהה לבד כשהדף "נגמר" ויפסיק את הסריקה. התוצאה נשמרת כקובץ JPG, ואפשר להעביר אותה למחשב באמצעות כבל ה-USB המצורף, שגורם לסורק להתנהג כמו דיסק און קי. אפשרות נוספת הי להשתמש בכרטיס ה-MicroSD שעליו שומר המכשיר את הקבצים, ושניתן לקרוא גם עם קורא כרטיסים במחשב. המכשיר מגיע עם כרטיס בנפח 2 ג'יגה-בייט, שמספיק לעשרות סריקות.

הבעיה היא שלמרות המבנה היציב והנוח, הפעולה של סריקה ידנית, בניגוד לסריקה בסורק רגיל, היא פשוט מסורבלת מדי. הנייר מקומט או מקופל קצת? הסורק ייתקע עליו, ונצטרך להפעיל יותר כוח כדי למשוך אותו לאורך הדף. התוצאה: פגיעה בקצב האיטי והאחיד של הסריקה, שתגרור עיוותים ומריחות. דף A4 רגיל, המונח על שולחן רחב, אפשר לסרוק בלי בעיה. אבל עמוד מספר או נייר מקומט ייצאו הרבה פחות טוב.

בתנאים אופטימליים הסורק עושה עבודה יפה. השווינו את אותו מסמך דרך ה-CopyCat, סורק שולחני רגיל (Canon MP190) והמצלמה בסמארטפון HTC Desire. ההבדלים באיכות בולטים, כשה-Canon מנצח בקלות,אבל ה-CopyCat קרוב הרבה יותר אליו מאשר לאיכות הצילום המגורענת של הסמארטפון. הרוחב של הסורק, הגדול יותר מדף A4, מאפשר לסרוק עמוד עיתון שלם כמעט, מה שקשה יותר לעשות עם סורק שולחני.

אין סורקים שמדברים עברית

בניגוד לפשטות של הסריקה עצמה, ההעברה למחשב הרבה פחות נוחה. קיווינו שנזדקק רק לכפתור אחד, "העבר למחשב" למשל, שייקח את התמונה, יהפוך אותה למסמך וורד ניתן לחיפוש, וייתן לעבוד על המסמך. אבל נראה שמבחינת חברת Ion, העבודה שלהם נגמרת ברגע שהסורק מחובר למחשב.

כדי לעבד את התמונה שהתקבלה, אנחנו צריכים להתקין את התוכנה המצורפת, Screenshot Reader של חברת Abbyy. התוכנה הזו, למרבה הצער, אינה יודעת לקחת קובץ ולהמירו אוטומטית לטקסט, ויכולה לפעול רק על קטע שהגדרנו מהמסך. הדבר מונע המרה נוחה של תמונה ארוכה או גדולה במיוחד לטקסט, ומכריחה אותנו להמיר תמונות כאלה קטע אחר קטע. ל-Abbyy דווקא יש מוצרי המרת טקסט שיכולים לפעול על תמונות שלמות, כגון ה-FineReader. אלא שהגרסה הזו, המצורפת ל-CopyCat, היא הבסיסית והזולה מבין מוצריהם.

אבל הבעיה הגדולה יותר עם תוכנת המרת הטקסט, מבחינת הצרכן הישראלי, היא היעדר מוחלט של תמיכה בעברית, בניגוד לחלק ממוצרי Abbyy. הגרסה של ה-Screenshot Reader שמגיעה עם הסורק תומכת בעשרות שפות מגוונות, החל מאנגלית וספרדית וכלה בסינית, כורדית, אספרנטו ושפת התכנות C++. עברית (וגם שפות שמיות אחרות, כמו ערבית) אינן כלולות בערכה. וכך מפספסת CopyCat בענק את הסטודנט או העובד הישראלי.

מתמונה למסמך מתמונה למסמך מתמונה למסמך

השורה התחתונה

הטוב

  • פשוט לתפעול
  • נפח אחסון גדול
  • איכות סריקה טובה

הרע

  • מסורבל לשימוש על דפים מקומטים או ספרים
  • תוכנת סריקה מסורבלת
  • שירות המרת הטקסט לא תומך בעברית

המפרט

גודל: 25 ס"מ על 2 ס"מ על 2 ס"מ

חשמל: שתי סוללות AA

רזולוציה: עד 600 dpi

סוגי קבצים נתמכים: JPG

אחסון: חריץ microSD עד נפח 32 ג'יגה-בייט (כרטיס בנפח 2 ג'יגה-בייט מצורף)

חיבור: mini USB

המסקנה

יש אנשים שעבורם ה-CopyCat יהיה שימושי מאוד. ביניהם ניתן לציין את יושבי הספריות, כמו סטודנטים, וגם אנשים הזקוקים לאפשרות לסרוק ניירות ארוכים, ציורי קיר או צורות לא סטנדרטיות. עם זאת, גם מבחינתם לא רחוק היום שהסמארטפון יוכל להחליף את הסורק בכל אספקט.

מחיר: 450 שקלים ברשת באג.

תגיות