אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המלחמה הקרה: יצרניות הגלידה משקיעות יותר מ-50 מיליון שקל לקראת הקיץ

המלחמה הקרה: יצרניות הגלידה משקיעות יותר מ-50 מיליון שקל לקראת הקיץ

גלידות שטראוס תשקיע 30 מיליון שקל, ומתחרתה העיקרית נסטלה תשקיע 20 מיליון בהשקות חדשות של גלידות לקראת פתיחת העונה

06.02.2011, 13:21 | אורנה יפת

יצרניות הגלידה נערכות לפתיחת העונה עם השקות חדשות בהשקעות של עשרות מיליוני שקלים. גלידות שטראוס, המובילה את השוק, תשקיע 30 מיליון שקל, ונסטלה, השנייה בשוק, תשקיע 20 מיליון שקל. פלדמן, המתחרה הקטנה יותר שממוקמת במקום השלישי תשקיע 2.7 מיליון שקל בלבד.

בשטראוס ישימו השנה דגש על המותג קרמיסימו. בחברה החליטו למתוח את המותג לתחום הפרימיום והשיקו סדרת גלידות תחת השם קרמיסימו & MORE שמאופיינת במוצרים עשירים בטעמים חדשים. גם אריזות הסדרה עוצבו בצבע חום המזכיר את העיצוב של מגנום. עבור הסדרה החדשה תגבה החברה 15% יותר ממחיר אריזת הרגילה והיא תתומחר ב-29 שקל.

למרות שסדרת קרמיסימו החדשה תשווק כסדרת פרימיום, בשטראוס אומרים כי לא מדובר במענה לסדרת ג'ויה של נסטלה, שהושקה לפני שנה, וכי אין בכוונת שטראוס להיכנס לתחום הגלידות סופר פרימיום ולהשיק גלידות שמנת כמו ג'ויה. "אנו שואלים את עצמנו האם נכון להיכנס לשוק הסופר פרימיום וחושבים שזה לא נכון, כי זה שוק קטן יחסית. נמשיך להשקיע במותג קרמיסימו", אמרה שרון בר-אורן, מנהלת השיווק גלידת שטראוס.

נסטלה תמתח את ג'ויה לתחום האימפלס ותשיק גלידות אישיות תחת המותג. "השקנו את ג'ויה כקטגוריה סופר פרימיום חדשה שמחזיקה 10% מכלל שוק חבילות הגלידות. על ג'ויה אין מבצעי מחיר. אנחנו גובים עליו פרמיה והוא עולה בין 28-36 שקלים, והצרכנים משלמים עליו", אומרת סיגל פרוז'נסקי, סמנכ"לית השיווק של נסטלה גלידות.

בשטראוס מודעים לעליית כוחה של המתחרה נסטלה, שבשנה האחרונה הצליחה לבלום את הירידה בנתח השוק שאיפיינה אותה בשנים האחרונות ועלתה מ- 28% ב- 2009 ל- 32% ב- 2010 על פי נתוני סטור נקסט, ומ-22% ל-26% על פי נתוני נילסן.

בכל חברה בוחרים להתייחס לנתונים אחרים. בעוד שטראוס בודקת את השוק על פי נילסן, בנסטלה מסתכלים על סטור נקסט. כך או כך, מודים בשטראוס כי חברת הגלידות ירדה בשנה האחרונה ב-2.8% ולדברי בר-אורן, "נסטלה בלמה צניחה מתמשכת ובהחלט ניתן לראות כעת שחקן שני משמעותי בגלידה".

תגיות