אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדיוק הפנימי צילום: אלה סברדלוב קרן

הדיוק הפנימי

פסטה מיאה בתל אביב הנהיגה תפריט עסקי חדש, וכל אחת מהמנות שנטעמו בה בשעת צהריים גשומה וסגרירית היתה מדויקת, טעימה ומנחמת

07.02.2011, 10:51 | גלי וולוצקי

מזג האוויר הסגרירי ששרר ביום שבו ביקרנו במסעדת פסטה מיאה בתל אביב הלם אותה כמו טיפת חומץ בלסמי לשמן זית. האפרוריות של תל אביב ביום שכזה מיד מעוררת בנו את החשק למסעדונת קטנה וצפופה שמתמחה בפחמימות עשירות ומחממות.

המלצריות חלפו על פנינו אוחזות צלחות עמוסות פסטה, בעוד אנו גומעים שתי כוסות של קמפרי סולה (קוקטייל הבית, המורכב מקמפרי, מיץ תפוזים ופסיפלורה, 25 שקל לסועדי העסקית).

אף שהמסעדה נראית כלוקיישן המושלם לרומן סודי, בעיקר בשל מיקומה ברחוב צדדי בלב העיר, הרי שבשעת צהריים היא הומה פרצופים מוכרים מהעיתונות הכלכלית. על פי הפמיליאריות שבה הם מתנהלים במקום, נראה כי מדובר בקהל קבוע ששומר אמונים למסעדה הוותיקה, אף שנציגות צעירות ורעננות יותר של המטבח האיטלקי צצות לאחרונה בכל קרן רחוב.

העסקית החדשה של פסטה מיאה מאפשרת לבחור מנות באופן מודולרי מתוך תפריט הצהריים המוזל בהשוואה לזה של הערב.

התחלנו בשני כדורי ארנצ'יני טעימים (19 שקל), שתובלו בזיתי קלמטה קצוצים והוגשו ברוטב עגבניות פשוט וטוב. גם סלט פנצנלה (19 שקל), שהורכב מירקות טריים מאוד, לחם קלוי וזיתי קלמטה שתובלו בחומץ יין ושמן זית, היה מוצלח.

פיצה סיציליאנית עם סרדינים, פטרוזיליה קצוצה טרייה, פלפלים חריפים וטפנד זיתי קלמטה (48 שקל, ומזל שאנחנו חובבי זיתים) היתה טובה מאוד. הבצק אמנם לא היה פריך במיוחד, אבל טעמו היה משובח, והתוספות הלכו עד הסוף והרכיבו פיצה חריפה ומענגת.

פיצה סיציליאנית. התוספות הלכו עד הסוף, צילום: אלה סברדלוב קרן פיצה סיציליאנית. התוספות הלכו עד הסוף | צילום: אלה סברדלוב קרן פיצה סיציליאנית. התוספות הלכו עד הסוף, צילום: אלה סברדלוב קרן

גם פסטה פעמוניות טרייה, עם כבדי עוף ובצל מקורמל בנוסח ונציה (48 שקל), ברוטב שהפיץ ניחוחות יין מרסלה, היתה כל מה שצריך בצהריים חורפיים שכאלה: מהבילה, עשירה ומרגיעה את הגוף והנפש.

זה לא שכל כך רצינו קינוח, אבל טארט האגסים בקרם שקדים (21 שקל) שהונח על הדלפק בדיוק כשנכנסנו למסעדה, ונראה כאילו יצא הרגע מהתנור, היה סוג של אקדח שהופיע במערכה הראשונה.

הוא הוגש עם גלידת וניל והיה ביתי וטעים, אבל חייב אותנו להזמין גם כוסית של דז'יסטיף פרנה ברנקה (17 שקל), בהתחשב בכך שרצינו להמשיך בסדר היום שקבענו לעצמנו - ולא לצנוח היישר למיטה.

ז'אנר: טרטוריה איטלקית.

מיקום: ווילסון 10 תל אביב, 03-5610189 (סניפים ברמת החייל והוד השרון).

מחיר העסקית: ראשונות 9–15 שקל; פיצות, פסטות ועיקריות 25–48 שקל; קינוחים וקוקטיילים 21–25 שקל. א'־ה' 12:00–18:00.

התחככות: בכירי תקשורת ושוק הון.

שירות: לבבי וזריז.

נגישות נכים: אין.

כשרות: אין.

חניה: בתשלום באחד מחניוני הסביבה.

שורה תחתונה: כמו שטרטוריה צריכה להיות.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות