אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הימין לא נרגע: הצעת חוק חדשה רוצה למסות תרומות ממדינות זרות צילום: יובל רויטמן

הימין לא נרגע: הצעת חוק חדשה רוצה למסות תרומות ממדינות זרות

להצעת החוק של ח"כ פאינה קירשנבאום מצטרפת גם הצעת החוק של יריב לוין, לפיה התומכים בחרם על ישראל יוכרזו כ"גורם עוין", והצעתו של יעקב כץ לפיה אזרחים יוכלו לתבוע כל המפיץ לשון הרע על הציבור אליו הם משתייכים

07.02.2011, 18:12 | תומר אביטל

שלוש הצעות חוק חדשות שהונחו היום (ב') על שולחן הכנסת מבקשות להגביל בצורה דרמטית את הפעילות של חברות שלא 'מיישרות קו' עם מוסדות המדינה.

הצעת החוק הראשונה, של ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו), דורשת למסות מוסדות המקבלים תרומות מישות מדינית זרה. החוק ינכה מהתרומות 45% מס.

בדברי ההסבר נאמר כי "בישראל פועלים ארגונים אשר שמו להם למטרה להוקיע את מדינת ישראל בעיני העולם ולהפוך את חיילי וקציני צה"ל לנרדפים. ארגונים אלה מכנים עצמם 'ארגוני זכויות אדם' ומקבלים מימון ממדינות וממקורות עלומים שכל מטרתם היא לפגוע ולשנות את השיח הפוליטי הציבורי בישראל מבפנים". עוד מצוין כי "כסף זר מממן את פעילותם של ארגונים ישראליים נגד צה"ל". החוק מבקש לשלול מאותם ארגונים את הפטור ממס הכנסה, אך מחריג ארגונים המקבלים תקצוב מהמדינה בהנחה שהם "פועלים לקידום החברה הישראלית".

חוק נוסף, אותו יזם יריב לוין (ליכוד), קובע כי ניתן יהיה להגדיר את אלו שיביעו תמיכה בהחרמת תוצרת ישראל כ"גורם עוין". כך גם הדין לגבי אלו שיתמכו בהעמדה למשפט בינלאומי של אזרחים ישראלים בשל פעולות שעשו בצה"ל. החוק יאפשר לשר הפנים להכריז על נושאי משרה בתאגיד כ"עוינים" במידה והם מעניקים מימון לפעולה נגד המדינה, וכמו כן יאסור על גורמים אלו להיכנס לישראל ויאפשר את גירושם.

החוק השלישי הוגש על ידי ח"כ יעקב כץ (האיחוד הלאומי) ומאפשר לכל אזרח להגיש תביעה אזרחית או ייצוגית נגד מי שהפיץ לשון הרע על הציבור אליו הם משתייכים. המשמעות היא שבמקרים כמו דו"ח גולדסטון, אזרחים יוכלו לתבוע את העמותות שמסרו מידע לוועדות של האו"ם. כמו כן, החוק מציע כי המדינה תוכל להגיש תביעה אזרחית ולהעמיד אדם המפרסם לשון הרע על גוף שלטוני לדין פלילי.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
החוק מאוד עילג
זה לא שיש לי בעיה עם חוק נגד ארגונים נגד המדינה, אבל החוק לא מגביל את פעולתם, רק אומר שהם צריכים לשלם מס, ואז השאלה איך לאכוף את זה. יותר חשוב לאפשר שקיפות, כדי שאנחנו נוכל לדעת מי עומד מאחורי כל ארגון, ונוכל להחליט בעצמנו אם הוא עוין או אוהד. קצת מפחיד אותי שהממשלה תחליט בשבילי על זה.
גיל  |  08.02.11
8.
מסמכי הענף האמריקאי של NIF מעניינים עבורנו כישראלים
לקרן החדשה לישראל (ויש גורסים לישראל חדשה) יש פעילות בארץ ופעילות בארה"ב. החוק האמריקאי חושף את כל מה שקורה בארה"ב, כולל שמות ומשכורות עד הדולר האחרון. לגבי הפעילות בארץ יש דו"חות מקומיים, אבל עם לא מעט מוזרויות: - חלק מהם חסרים על האתר ולא בהכרח הישנים יותר - מה שקיים הוא לא קובץ פשוט להורדה אלא הפניה לאתר מסמכים שמחייב הרשמה (למה?) - יש הרבה תורמים אנונימיים, כולל בסכומים גבוהים - אין פירוט של כל בעלי התפקידים ועלות שכרם - אין פירוט של אירגונים מממומנים כולל מספר עמותה, כדי שנוכל לעקוב אחר שרשורי כספים אז יכול להיות שהכל כשר וזה כולו בלאגן ישראלי... אבל יתכן גם אחרת, כאשר כספים שמקורותיהם עלומים מתועלים למטרות שאינן עולות בקנה אחד עם טובת המדינה. בשביל זה צריך חוק סוכנים זרים.
בהמשך ל 5, 7  |  07.02.11
7.
להעתיק את חוק סוכנים זרים האמריקאי מילה במילה
החוק הותיק משנות השלושים מחייב כל מי שפועל בארה"ב במימון חיצוני, ובכל יישות שהיא לדווח תקופתית מהם מקורותיו, את מי ומה הוא מממן, מהן המטרות, מי מועסק ובאיזה שכר, נכסים וכן הלאה. דיווח חלקי \ שקרי הוא עבירה דומה לעבירת מס הכנסה. היחידים שפטורים הם דיפלומטים, אבל לגביהם אין בעיה שכן ברור את מי ומה הם מייצגים. הדוחות מתפרסמים בפומבי (!) והם חומר קריאה מרתק.
סמולני עיגולדי  |  07.02.11
6.
מחזיקים לכם אצבעות , אבל למה לא להריץ את החוק האמריקאי
כל תנועה הנתמכת בכספים מחו"ל תוכר מידיית כתנועה זרה ויכולו עליה הגבלות מסוימות, כגון , חובה לרשום שהיא חברה אינטרס זר על כל המודעות שהיא מפיצה איסור קבלת מימון מגורמים ממשלתיים ועוד ... כל זאת בהתאם לחוק האמריקאי והכי חשוב - יש לקרוא לחוק " החוק האמריקאי", אם יש לכם טענות , פנו לארה"ב להסברים ...
שפירול , חולון  |  07.02.11
לכל התגובות