אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזכות האקזיט של קליק: אראל מרגלית הוא משקיע השנה של פורום המי"ל צילום: בלומברג

בזכות האקזיט של קליק: אראל מרגלית הוא משקיע השנה של פורום המי"ל

פורום מנכ"לי ההייטק של המי"ל, המכון הישראלי לניהול, בחר הערב את המנהלים הנבחרים לשנה החולפת

08.02.2011, 22:47 | אסף גלעד

הזוכה בפרס משקיע השנה הוא אראל מרגלית, מייסד קרן JVP, קרן ההון סיכון הירושלמית. השופטים נימקו את בחירתם בכך שמרגלית היה מעורב במספר של אקזיטים, ובהם זומיקס, דיון נטוורקס - ובראשם האקזיט של חברת קליק השבדית, שהונפקה בקיץ האחרון בשווי של 770 מיליון דולר, וכיום נסחרת בשווי של כ 2 מיליארד דולר - החזר של למעלה מפי 40.

בקטגוריית מנכ"ל חברת ההייטק הישראלית הגדולה - המוגדרת לפי רמת הכנסות של מעל ל 50 מיליון דולר, זכה גבי זליגסון, נשיא ומנכ"ל נובה מכשירי מדידה. השופטים נימקו את בחירתם בכך שזליגסון הביא את החברה לרווחיות, לראשונה מאז היווסדה בשנת 1993, ובכך שהצליח להביא את החברה לגיוס שניוני בנאסד"ק 17 מיליון דולר.

בקטגוריית חברת ההייטק הקטנה זכה זוהר לבקוביץ', מנכ"ל אמובי (Amobee), חברה המפתחת טכנולוגיה הנמכרת למפעילות סלולריות ומאפשרת להן להפיץ תכנים שיווקיים ללקוחותיהם על גבי הטלפון. לדברי השופטים, החברה משכה השקעות מצידן של מפעילות גדולות כגון וודאפון וטלפוניקה, אשר גם הפכו ללקוחות גדולים של החברה. השופטים אף ציינו יצרניות סלולר גדולות וקבוצות מדיה גדולות כלקוחות אמובי, בהן קבוצת ברטלסמן.

בקטגוריית חברת הייטק רב לאומית הפועלת בישראל זכה אליעז לביא, מנכ"ל מארוול ישראל. לטענת השופטים, הוביל לביא, המשמש כמנכ"ל המרכז הישראלי מאז שנת 2000, תהליך של איחוד בין ארבע החברות הישראליות שנרכשו על ידי מארוול:גליליאו, רדלן, DSPC ואיימבה, במקביל להתמודדות עם המשבר הכלכלי של 2009-2008. לטענת השופטים, הצליח אליעז להפוך את מארוול ישראל למפתחת השבבים הגדולה בישראל, וליצרנית השבבים השניה בגודלה בישראל אחרי אינטל. החברה בישראל מונה כיום 1,200 עובדים, כרבע מכח העבודה העולמי של מארוול, ומהווה מרכז המו"פ השני בגודלו בעולם.

בקטגוריית פריצת הדרך העסקית זכו אינאס סעיד וג'ימי לוי מחברת גליל סופטוור, חברת מיקור חוץ שהוקמה בנצרת הפועלת במגזר הערבי, על רקע הפיכתה לרווחית, גיוס הון וקבלת תמיכה ממשרד התמ"ת. פרס מפעל החיים הוענק לגורי מלצר, שנחשב למהנדס הראשון של תדיראן, והפך ב-1960 למהנדס הראשי של החברה. בהמשך מונה מלצר על ידי מאיר עמית לנהל ולפתח את חטיבת האלקטרוניקה של קונצרן כור ואת טלרד, אז החברה הגדולה בחטיבה, ובשיתוף עם בני גאון ז"ל החזיר אותה לרווחיות. לאחר מכן חזר מלצר לתפקיד המנכ"ל בתדיראן והוביל אותה להנפקה בניו יורק. לאחר מכן מונה ליו"ר בזק עד פרישתו.

בראש חבר השופטים עמד המדען הראשי לשעבר אלי אופר. יחד איתו ישבו בחבר השופטים שרון קדמי מנכ"ל התמ"ת, איל וולדמן מנכ"ל מלאנוקס, חיים רוסו סגן נשיא אלביט, יהודית ברוניצקי מנכ"לית אורמת, אלישע ינאי, עד לאחרונה מנכ"ל מוטורולה ישראל, אלכס קורנהאוזר מנכ"ל אינטל ישראל לשעבר, ח"כ רוברט אילטוב, ראש שדולת ההייטק עו"ד גד נשיץ ופרופ' שלומי דולב מאוניברסיטת בן גוריון.

תגיות