אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביניש בעקבות התאבדות השופט בן עטר: "עושים הכל להקל את העומס" צילום: עטא עוויאסת

ביניש בעקבות התאבדות השופט בן עטר: "עושים הכל להקל את העומס"

נשיאת בית המשפט העליון בהודעה לשופטים ולרשמים בבית המשפט: "העבודה השיפוטית אינה קלה, כרוכה בה מידה רבה של לחץ, של עומס ושל אחריות כבדה הנובעת מהסמכות המוטלת עלינו לעשות צדק"

09.02.2011, 11:22 | ענת רואה

נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, שיגרה הבוקר הודעה לכל השופטים והרשמים במערכת המשפט, בעקבות מותו הטראגי של השופט מוריס בן עטר ששם אתמול קץ לחייו,  ובמכתב שהותיר קישר את המעשה לעומס מקצועי רב שהיה עליו.

"אנו המומים ומזועזעים ממותו של חברינו, שופט בית משפט השלום מוריס בן עטר ז"ל", כתבה ביניש במכתבה לשופטים. "מותו של כל חבר במשפחת השופטים הוא קשה לכולנו, ובמיוחד מותו של השופט בן עטר, שנטל את חייו בנסיבות טראגיות. ברגע קשה זה ליבנו עם אשתו ובנותיו שאיבדו את היקר מכל".

לדברי הנשיאה ביניש במכתב, העבודה השיפוטית אינה קלה, "כרוכה בה מידה רבה של לחץ, של עומס ושל אחריות כבדה הנובעת מהסמכות המוטלת עלינו לעשות צדק. ההתמודדות אינה פשוטה. היא בוודאי אינה פשוטה נוכח עומס התיקים הרב, שהוא, כפי שאנו מקפידים לציין בכל עת ומעל לכל במה, מן הגבוהים במערב".

"מנהל בתי המשפט ואני, בסיוע נשיאי בתי המשפט, עושים ככל שביכולתנו להקל על העומס ולייעל את שיטות העבודה כך שנוכל כולנו לתת שירות טוב ויעיל לפונים בשערינו. זוהי משימה שאינה פשוטה, אך נתמיד בה כי זו שליחותנו".

ביניש הוסיפה במכתב כי מנהל בתי המשפט משה גל ונשיאת בית משפט השלום בירושלים שולמית דותן, "ליוו את השופט בן עטר וניסו לסייע לו בהתמודדותו עם התפקיד השיפוטי. בסופו של יום, איבדנו שופט ואיש יקר, מסור, הגון ונעים הליכות. תהי נשמתו צרורה בצרור החיים".

אלשיך: "העומס על השופטים הוא בלתי נסבל"

השופטת המחוזית ורדה אלשיך, המכהנת כיו"ר נציגות השופטים, שיגרה גם היא מכתב לכל השופטים שבו כתבה: "אנו מצויים כרגע ברגעים קשים ובהלם, ולכן זהו איננו המועד להציע הצעות ולנקוט פעולות. עם זאת נקל להבין כי השופטים לא יוכלו לעבור עוד על הנושא לסדר היום, לאחר אירוע טראגי זה".

אלשיך ציינה במכתב כי השופט בן עטר היה איש נעים הליכות, עורכי הדין וציבור המתדיינים העריכו אותו ואהבו להופיע באולמו והוא היה ידוע כשופט יסודי המכבד כל אדם באשר הוא אדם.

"אין זה סוד, ורבות מדובר על כך, כי העומס המוטל על השופטים הוא בלתי נסבל, וכי אין לו אח ורע בעולם כולו. עד כמה מצער וחבל שנושא העומס יעלה שוב לתודעת הצבור וכל מי שיש לו סמכות לשנות את המצב בדרך עצובה זו", כתבה אלשיך.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
הלווו...יש עוד אלטרנטיבה-גישור !
במקום לזעוק לתקציבים, לניהול עצמאי של הרשות השופטת, מינוי שופטים וכו' וכו', למה לא מעלים עוד פתרון שהוא לגיטימי וישים בהרבה משאר הפתרונות - גישור !!! זה יקל את העומס בכל אותם תיקים שתוכנם מיותר לדיון בביהמ"ש, כלומר, ניתן להגיע לפתרון עם מגשר מוסמך במינימום זמן ומינמום עלות. כמה זה עולה למדינה - ממש כלום, מלבד אישור הפנייה של תיקים בטרום הדיון המשפטי.
יניב , מרכז  |  14.02.11
6.
המערכת מייצרת לעצמה עבודה
שלב ראשון שיפסיקו להרשיע חפים בכלל לא היו צריכום להגיע למשפט כאלו יש המון המון. שלב שני יענישו שוטורים ותובעים תופרי תיקים כך לא יעודדו הגשת כתבי אישום הזויים ויהיו הרבה אבל המון תביעות לפחות. שלב שני הענשת שוטרים ותובעים שקרנים. שלב שלישי הקמת בית משפט לחוקה שאינו חלק ממערכת המשפט שהביינישית מתנגדת לו ובית משפט זה יהיה אחראי על התנהגות השופטים והפרקליטות לא תוכל להגיש כתבי אישום נגד שופטים כך שופטים לא יפחדו מהפרקליטות אלא להיפך הפרקליטות תפחד משופטים. שלב רביעיי קורבן עברה לא יצטרך להגיש בנפרד תביעה אזרחית כי שופטים פלילים שופטים רק על פגיעה בחוקי החברה בלי להתיחס לפרט הנפגע - חברה ללא בני אדם. אם שופטים פלילים יקבעו גם פיצוי תמנע הכפילות המטומטמת. שלב חמישי פיטורי שופטים מטי משפט סדרתים הגורמים לצורך בעירעורים.
צינה  |  12.02.11
5.
כשמגישים כתבי אישום הזויים...
בתור עו"ד לא אחת, הנני מתוודע לכתבי אישום הזויים ושערוייתיים שמוגשים לפתחו של בית המשפט כאשר יוצרים עומס אדיר על מערכת פקוקה ממילא, כתבי אישום שכל בר דעת לא היה מגישם, רק לפני חודש הוגש כתב אישום כנגד אדם שכל חטאו אם יוכח הוא כי הגיש דו"ח כוזב סך הכזה כ 10,000 ש"ח. פעם תיקים כאלה היו נגמרים בפקיד השומה האדם היה משלם את חובו בלווית קנס ומוזהר לבל יעבור עבירה זו בשנית, במקרה הרע היה נגמר תיק כזה בכופר. אבל כיום שהמשפטיזציה ו משתוללת וכל עו"ד בגרוש הופך ל"קובע מדיניות" במדיניות שהכול "חמור" אין פלא שיש יותר עומס על בתי המשפט חבל.
גיל , תל אביב  |  11.02.11
4.
הפיתרון כל כך פשוט - מדוע לא מיישמים?
כל הקלישאות נכונות - הכתובת הייתה על הקיר, זו הייתה שאלה של זמן עד שהמציאות תתפוצץ לכולנו בפנים, אבל למה, למה רק במדינת ישראל צריך לשלם מחיר בנפש כדי לפתור הבעיה? כשתגיע רעידת האדמה, כתגיע עוד שריפה. איתני טבע הם בלתי-צפויים מטבעם, אבל מערכת משפט? חוק? דווקא אלו שמבקשים להיות האומים והתומים של הסדר, של היציבות, של הצדק אוכלים את המערכת מבפנים. קראתי והזדעזעתי. כיצד מצפים מאדם לשפוט 600+ תיקים בשנה? המדובר בממוצע בשני תיקים ליום - ממוצע סביר בהתחשב ב-365 ימי עבודה בשנה. במדינות אחרות הפנימו מזמן את מצוקת השופטים ופנו לאלטרנטיבות - שופטים מקצועיים בבתי-דין שאינם דורשים פיקוח על הרשות המבצעת, מספר רב יותר של שופטים, העסקת שופט חוקר הקורא ומנתח את התיק ומחליט האם להעלותו למשפט או לא. למה עלינו להיות האחרונים ליישם? זה ייקח זמן, זה ייקח תרגולת - אבל יש לנו את הסבלנות, וממילא מה הן עוד שנתיים, שלוש אפילו חמש שנים של ניסיון לשינוי המערכת לעומת הזמן בו תיק מתעכב עקב סחבת? צר לי על השופט בן-עטר ז"ל. תנחומיי למשפחה, היו חזקים ודעו שהמחיר ששילמתם לא היה לחינם. הגיע הזמן להרים הכפפה.
מיכל , צפון  |  10.02.11
לכל התגובות