אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שקדי: "אני מניח שהרגולטור יאשר לנו 'קוד שייר' עם חברה אוקראינית" צילום: בלומברג

שקדי: "אני מניח שהרגולטור יאשר לנו 'קוד שייר' עם חברה אוקראינית"

מנכ"ל אל על אמר את הדברים באירוע ביטול חובת אשרות הכניסה בין ישראל ואוקראינה ובהתייחס לפרסומים לפיהם אל על בוחנת חידוש ה"קוד שייר" עם אירוסוויט, כשנה לאחר שהרשות להגבלים עסקיים ביטלה אותו

09.02.2011, 12:34 | יסמין גיל

"בעולם המודרני שבו חברות ענק מייצרות שותפויות, אני מניח שגם הרגולטור הישראלי יבין זאת ויאשר לנו ליצור 'קוד שייר' עם חברה אוקראינית", כך אמר הבוקר (ד') מנכ"ל אל על, אליעזר שקדי, במסיבת עיתונאים שנערכה בנתב"ג, בהשתתפות שר התיירות סטס מיסז'ניקוב וגורמי תיירות נוספים, לרגל ביטול חובת אשרות הכניסה בין ישראל לאוקראינה, שנכנס היום לתוקפו.

מיד לאחר האירוע טסו שר התיירות, מנכ"ל אל על וגורמים נוספים, לקייב, לערוך גם שם אירוע דומה. שקדי אמר את הדברים בהתייחס לפרסומים מהשבוע שעבר לפיהם אל על בוחנת חתימת הסכם "קוד שייר" עם חברת התעופה האוקראינית אירוסוויט. זאת, כשנה לאחר שהממונה על הגבלים עסקיים, רונית קן, ביטלה את ההסכם בין שתי החברות, אז בטענה שההסכם עלול לפגוע בתחרות על הקו.

"הרשות להגבלים עסקיים רואה את המתרחש בעולם", אמר שקדי, "ולכן סוגיית ה'קוד שייר' בין חברות תעופה קטנות בעולם, היא תנאי מתבקש. בעיני הכי קריטי בנקודת הזמן הזאת, להסיר חסמים ואילוצים. כשמורידים חסמים - ההזדמנויות צצות. אנו חייבים פיתוח אמיתי של רשת נתיבים וניסיון לייצר שותפויות והסכמים. ללא ספק חיבורים עם חברות תעופה הם על הפרק. זה הולך ומבשיל".

בהתייחסו לביטול חובת האשרות בין המדינות, אמר מנכ"ל אל על: "למהלך יש פוטנציאל גדול לחיזוק היחסים של ישראל עם אוקראינה. מדובר במנוע צמיחה משמעותי במזרח אירופה. נשקול בעתיד את הגדלת הקיבולת והתדירויות לקייב".

שר התיירות, מיסז'ניקוב, אמר: "כמיליון וחצי תיירים אוקראינים מסתובבים באזור שלנו: במצרים, ביוון ובקפריסין, ובכוונתו "לנגוס" בשוק הזה באמצעות הורדת חסם הוויזה. אנו עדיין מדינה יקרה יותר מבחינת בתי המלון, אבל השוליים מתחילים להתקצר. בעקבות ביטול הוויזות אנו צפויים לפריחה בשוק התיירות והתעופה".

בהתייחסו למהומות במצרים ולחשש מפגיעה בתיירות לאזור כולו, אמר שר התיירות: "אנו יודעים שלא כל תייר ממוצע מבדיל בין מה שקורה אצלנו לבין הסביבה, ולכן זקוקים ליציבות באזור. מצד שני, לא אתבייש לנצל הזדמנויות ולעודד תיירים להגיע דווקא לישראל".

תגיות