אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ליגת הכסף: הקבוצות העשירות באירופה מכניסות יחד יותר מ־4 מיליארד יורו צילום: איי אף פי

ליגת הכסף: הקבוצות העשירות באירופה מכניסות יחד יותר מ־4 מיליארד יורו

לפי הדו"ח השנתי של פירמת ראיית החשבון והייעוץ דלויט, ריאל מדריד שומרת זו השנה השישית ברציפות על מקומה בראש הטבלה כמועדון הכדורגל המייצר את ההכנסות הגבוהות ביותר. אחריה ברצלונה ומנצ'סטר יונייטד

10.02.2011, 09:12 | אוריאל דסקל

20 הקבוצות המכניסות בעולם עברו את רף ה־4 מיליארד יורו בהכנסות. זאת הכותרת המשמעותית ביותר מהדו"ח השנתי של פירמת ראיית החשבון והייעוץ דלויט (Deloitte - Money League). מדובר על צמיחה של 8% מהשנה שלפני. יש לציין כי דו"ח ה־Money League מתבסס על הנתונים הכספיים העדכניים ביותר לעונת הכדורגל 2009/10. ההתייחסות היא להכנסות מפעילות כדורגל ולא פעילויות אחרות של מועדונים כגון מכירת נדל"ן.

ריאל מדריד שומרת זו השנה השישית ברציפות על מקומה בראש הטבלה כמועדון הכדורגל המייצר את ההכנסות הגבוהות ביותר. השיא שייך למנצ'סטר יונייטד, שהחזיקה בתואר במשך שמונה שנים ברציפות. ברצלונה שומרת על דירוגה במקום השני, ומנצ'סטר יונייטד מדורגת במקום השלישי.

דן ג'ונס, שותף בקבוצת הספורט הכלכלי ב־Deloitte, מציין כי "רובם המכריע של המועדונים הצליחו לרשום צמיחה בהכנסות במהלך עונת 2009/10 והוכיחו בכך את חוסנם של מועדוני הכדורגל המובילים מול השלכות המשבר הכלכלי הגלובלי. וזאת הודות לגרעין האוהדים הגדול והנאמן, היכולת למכור זכויות שידור ולעניין שותפים עסקיים".

הכנסותיה של ברצלונה צפויות לחצות את רף ה־400 מיליון יורו בדו"ח הבא של ה־Money League בעיקר בזכות הסכם החסות בשווי 165 מיליון יורו שחתמה עם קרן קטאר. בכך תתחרה ראש בראש עם ריאל מדריד על המקום הראשון בליגת הכסף.

בעוד שספרד תופסת את שני המקומות הראשונים בטבלה, אנגליה נהנית מהייצוג הרחב ביותר עם שבעה מועדונים הנכללים בדירוג. מנצ'סטר יונייטד, ארסנל וצ'לסי הצליחו לשמור על דירוגן בהשוואה לדו"ח בשנה הקודמת. ליברפול ירדה מקום אחד ותפסה את המקום השמיני. מנצ'סטר סיטי רשמה את הקפיצה המשמעותית ביותר וטיפסה מהמקום ה־20 בעונה הקודמת למקום ה־11 לאחר שרשמה את ההכנסות הגבוהות ביותר מיום היווסדה עם צמיחה של 44% בהכנסותיה אשר הסתכמו ב־153 מיליון יורו. טוטנהאם היא עולה נוספת ברשימה, ואף תנסה להתברג לעשירייה הפותחת של דירוג ה־Money League. אסטון וילה חוזרת שוב לדירוג לאחר היעדרות של חמש שנים.

כל 20 המועדונים הנכללים השנה בדו"ח ה־Money League משתייכים לחמש הליגות המובילות באירופה, שבעה מועדונים אנגליים, ארבעה מועדונים מגרמניה ומאיטליה, שלושה מועדונים מספרד ושני מועדונים צרפתיים.

בכל הנוגע להשלכות האפשריות של הכללים החדשים של אופ"א (פיי פליי פיננסי) מציינים בדלויט כי "למעט נסיבות מיוחדות כדוגמת השקעה באצטדיונים או הגעתם של בעלים חדשים, כללי ה־FFP יחייבו את מועדוני הכדורגל לאזן את נתוניהם הפיננסיים בספרים, ולהבטיח שלאורך זמן ההוצאות לא חורגות באופן קיצוני מההכנסות. לפיכך, הנוכחות הגבוהה של מועדוני הכדורגל האנגליים בדירוג ה־Money League מספקת עידוד רב באשר לעתיד ענף הכדורגל האנגלי. פרט לריאל וברצלונה, המועדונים האנגליים יוסיפו להתחרות על העברות השחקנים המובילים ויציעו משכורות אטרקטיביות בהשוואה למרבית היריבות האירופיות הנותרות".

לדברי פלג רון, ראש תחום הספורט בקבוצת הייעוץ הכלכלי פיננסי בפירמת ראיית החשבון והייעוץ Deloitte בריטמן אלמגור זהר: "בעוד שהמועדונים המובילים באירופה נהנים מחשיפה בינלאומית רחבה המגדילה באופן משמעותי את מעגל האפשרויות לייצור הכנסות, החשיפה המקומית המצומצמת של הקבוצות בליגה הישראלית מגבילה מאוד את מקורות ההכנסה ומאפשרת גידול משמעותי בהכנסות בעיקר דרך הצלחות בליגת האלופות, הזדמנות שרק קבוצה ישראלית אחת מקבלת מדי שנה".

תגיות